Productinformatie

Workshop Portretfotografie met vier thema's - 11 november 2023

Heb jij zin in een dag vol met portretfoto’s en model-disciplines te volgen? Lijkt het jou ook leuk om met meerdere fotografiethema's op één dag te werken? Meld je dan aan voor deze Workshop Portretfotografie met vier thema's op een unieke plek waarbij je aan de slag gaat met daglicht fotografie en reflectieschermen, portret studio flitslicht, continulicht fotografie en inflitsen met daglicht fotografie. En dat allemaal op de schitterende locatie van het Nederlands Stoommachinemuseum in Medemblik en met vier modellen gehuld in prachtige kostuumjurken! Trouwens, we hebben het hele museum voor ons zelf! We verdelen de deelnemers in vier groepjes en laten alle vier de settings voorbijkomen. 

Dit ga je leren

Onder leiding van vier instructeurs ga je aan de slag met vier verschillende fotografiethema's. Arnold van der Zee en Vincent den Boer leren je alles over modelfotografie en inflitsen op locatie. Onder leiding van Bert Strootman ga je portretten fotograferen met daglicht bij een smid op locatie en Dani'el van den Berg neemt je mee in de wereld van fotografie met continulicht op locatie. 

Modelfotografie met inflitsen op diversen locaties

Met Arnold van der Zee en Vincent den Boer ga je jouw telelens gebruiken voor geweldige onscherpe achtergronden en uitgesproken model-weergave, al dan niet met inflitsen en je leert een stukje regie tussen model en fotograaf. We proberen zowel buiten als binnen te schieten met als achtergrond het prachtige authentieke gebouw. Ook gaan we werken met lichtvormers. Hi Speed synchro komt ook voorbij. Voor dit onderdeel heb je een zoom/telelens nodig. 

Portretfotografie met flitslicht op locatie

Ervaren portretfotograaf Bert Strootman leert jou sprekende  portretfoto's te maken bij  het aanwezige daglicht. waar een smid waar het vuur hoog oplaait.  Door de grote mooie oude ramen valt er prachtig licht de ruimte in waarmee we gaan werken. De vonken van het smeden zijn altijd een geweldig item voor deze sessie. Er worden verschillende onderwerpen behandeld: werken met perspectief en standpunten, en slim gebruikmaken van de setting voor betere belichtingen. Je past de praktische toelichting direct toe en je kunt eventuele vragen gelijk aan Bert stellen. Voor dit onderdeel heb je een lichte portret- of korte telelens nodig. Ook een 50mm prime lens komt zeer goed van pas.  

Fotograferen met continulicht op locatie

Met Dani'el van den Berg ga je fotograferen met continulicht op een binnenlocatie en ga je aan de slag met storytelling. Je probeert een kolen stoker in zijn beroep op beeld vast te leggen. Ook is er aandacht voor zwartwit (JPG+RAW) en met behulp van continulicht kunnen we verschillende kleurtemperaturen gebruiken. Dani'el leert je werken met belichting, compositie en perspectief. Voor dit onderdeel heb je een portret- of telelens nodig.

Wat neem je mee?

Zorg er natuurlijk voor dat je jouw camera met lens bij je hebt. Een prime- of portretobjectief is het meest geschikt, maar een telelens met een goede lichtsterkte is het ook heel fijn om alle workshops te volgen. Daarnaast is het heel belangrijk om een statief mee te nemen. Je eigen flitser mag mee, maar kan niet gebruikt worden. Genoeg accu’s en geheugen is een must!

Waar vinden de workshops plaats?

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals slecht weer, ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. We bieden dan een alternatieve datum aan. Als deze nieuwe datum je niet uitkomt, ontvang je je betaling van ons retour.

Specificaties

Tijd en plaats
Datum
11 november 2023
Aanvang
10:00 uur
Einde
16:00 uur
Tijdsduur
6 uur
Instructeur
Arnold van der Zee, Vincent den Boer, Bert Strootman, Dani'el van den Berg
Locatie
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik (Nederlands Stoommachinemuseum)
Maximum aantal deelnemers
20
Praktisch
Zelf mee te nemen
Camera, lens, statief en minimaal 2 accu's
Inclusief lunch
Ja
Inclusief koffie en thee
Ja
Algemene informatie
Type
Workshop
Categorie
Portretfotografie