Productinformatie

Workshop Marc van der Stelt - Rotterdam By Night - 19 augustus 2023

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Workshop Rotterdam By Night krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken.

Wat ga je leren?

Instructeur Marc van der Stelt start de workshop met een stuk theorie. In het restaurant VERS010 legt hij - onder het genot van een drankje - de beginselen van avondfotografie uit. Hij behandelt de belangrijkste camera-instellingen waarbij je de tijd krijgt om deze direct in te stellen op je camera.

Praktijk

Na het theoriegedeelte ga je eropuit en mag je zelf aan de slag. Hierbij komen er heel wat onderwerpen aan bod: fotograferen op de M-stand, scherpstellen van je onderwerp, voorkomen van ruis in je foto's en bewegingsonscherpte, stervorming bij het fotograferen van licht, instellen van je witbalans, vastleggen van lichtstrepen en voorkomen van over- en onderbelichte foto's.

Route op de Wilhelminapier

Deze bezienswaardigheden komen langs tijdens de workshop: het Luxor Theater, de Rijnhavenbrug, het Hotel New York, de Erasmusbrug, het KPN Gebouw en de Rijnhaven.

Wat neem je mee?

Zorg dat je een spiegelreflex- of systeemcamera waarmee je op de M-stand kunt fotograferen bij je hebt. En neem ook een statief, groothoeklens en trigger mee. Zorg dat je sowieso twee volle accu's bij je hebt.

Parkeren

De eventuele parkeerkosten zijn voor eigen rekening. In de omgeving zijn 5 á 6 parkeergarages waar je kan parkeren.

Waar word je verwacht voor de Workshop Rotterdam by Night?

De workshop vindt plaats in Rotterdam en start bij het restaurant VERS010.

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals slecht weer, ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. We bieden dan een alternatieve datum aan. Als deze nieuwe datum je niet uitkomt, ontvang je je betaling van ons retour.

Specificaties

Tijd en plaats
Datum
19 augustus 2023
Aanvang
21:00 uur
Einde
00:00 uur
Tijdsduur
3 uur
Instructeur
Marc van der Stelt
Locatie
Vers010 Rotterdam (Prinsendam 180, 3072 MA Rotterdam)
Minimum aantal deelnemers
6
Maximum aantal deelnemers
8
Praktisch
Zelf mee te nemen
Camera, groothoeklens, statief, trigger en minimaal 2 accu's
Inclusief lunch
Nee
Inclusief koffie en thee
Ja
Algemene informatie
Type
Workshop
Categorie
Avondfotografie

Eerder door jou bekeken