• Blackmagic ATEM Microphone Converter
 • Blackmagic ATEM Microphone Converter
 • Blackmagic ATEM Microphone Converter

Blackmagic ATEM Microphone Converter

Geen reviews
| #3326613
449,-
Morgen gratis in huis
Nog slechts 2 beschikbaar
Of betaal 149,67 in
Let op! Geld lenen kost geld

Productinformatie

Inhoud van de doos

 • 12V DC voeding
 • Welcome Wallet met QR code voor downloaden van software

Blackmagic ATEM Microphone Converter

Het is nu eenvoudiger dan ooit om de MADI-ingang op ATEM switchers uit te breiden, zodat je meerdere microfoons of externe audiomixers kunt toevoegen. Je sluit de Blackmagic ATEM Microphone Converter gewoon aan op de ATEM Television Studio MADI-poort, dus er is geen moeilijke set-up nodig en extra units kunnen zelfs in serie worden aangesloten voor meer bronnen.

Verbazingwekkende audiokwaliteit

Elke converter heeft 4 analoge ingangen die mic/line selecteerbaar zijn en 48V fantoomvoeding hebben. Het ontwerp heeft een verbazingwekkende audiokwaliteit met een extreem lage noise floor, een groot dynamisch bereik en een zeer lage vervorming. Het ontwerp maakt gebruik van 8 afzonderlijke ADC's op elke afzonderlijke ingang die samenwerken om het dynamische bereik te vergroten. Er is bovendien  een HDMI-controle-ingang met scrollende audiogolfvormen aanwezig.

High-end convertor ontwerp

De ATEM-microfoonconverter heeft een bekend converterontwerp dat ruimte biedt aan de analoge elektronica die nodig is voor hoogwaardige analoog-digitale audioconversie (ADC). Het beschikt over gecombineerde XLR/TRS ingangsaansluitingen, zodat zowel XLR als jack kabels kunnen worden aangesloten. Hij bevat ook een MADI-uitgang met de geconverteerde audio, evenals een MADI-ingang waarmee meerdere ATEM-microfoonconverters in serie kunnen worden aangesloten, zodat meer dan 4 audiokanalen kunnen worden opgenomen in een enkele MADI-aansluiting. Er is ook een 12V DC voedingsaansluiting plus USB en ethernet voor beheer op afstand en software-updates. Met de schakelaars kunnen de microfoon-/lijnaudioniveaus worden geregeld en kan fantoomvoeding worden ingeschakeld.

Aansluiting via MADI voor meerkanaals audio

MADI, oftewel Multichannel Audio Digital Interface, is een meerkanaals audioverbinding gestandaardiseerd als AES10 door de Audio Engineering Society (AES) en definieert het dataformaat voor een interface voor meerkanaals digitale audio. De MADI-uitgang van de ATEM Microphone Converter omvat de 4 analoge ingangen als MADI-kanalen 1, 2, 3 en 4. De ATEM Microphone Converter bevat ook een MADI-ingang, die wordt gebruikt om meerdere converters door te lussen wanneer je meer dan 4 kanalen audio op een enkele MADI-link nodig hebt. Dit betekent dat als een tweede converter wordt aangesloten op de ingang van een andere, de upstream converter zijn 4 kanalen stapelt boven de 4 kanalen op de downstream converter.

Innovatieve analoge naar digitale conversie

Elk analoog ingangskanaal heeft een voorversterker met ultralage ruis en vaste versterking, geschaald om een audio ADC met hoog dynamisch bereik aan te sturen, waardoor het gebruik van een analoge microfoonvoorversterker in het ontwerp volledig overbodig wordt, zodat de ingang geen last heeft van preamp gain step clicks of "zipper noise". De ATEM Microphone Converter stapt buiten de conventionele audio-industrie ontwerp praktijk van het gebruik van een individuele audio ADC, omdat elke ingang analoog naar digitaal conversie implementeert met behulp van 8 hoge dynamische bereik audio ADC's die gezamenlijk functioneren als een ultra hoge dynamische bereik audio ADC. Dit betekent dat het dynamische bereik van elk ingangskanaal een ongelooflijke 131dB(A) bedraagt. Bovendien krijg je een ongelooflijk lage vervorming van slechts 0.002%.

Extreem lage -129dBV noise floor

Een veel voorkomend probleem bij microfoonconverters is de hogere noise floor waarbij elektrische ruis ontstaat in de voorversterkers. De ATEM Microphone Converter elimineert dit probleem door een heel ander ontwerp te gebruiken waarbij de input direct wordt geconverteerd met behulp van zijn ultra hoog dynamisch bereik conversie, zodat je RAW audio doorgeeft aan de switcher, waar de switcher vervolgens zoveel versterking kan toepassen als nodig is voor het juiste audioniveau. Dit betekent dat je geen ruisinjectie krijgt door een analoge versterkingsfase, zodat je een extreem lage vaste noise floor van -129dBV krijgt, ongeacht de toegepaste digitale versterking. Je kunt dan digitale versterkingsregeling toepassen, wat gebeurt in minieme ±0.1dB versterkingsstappen die totaal onhoorbaar zijn!

Ontwerp voor stabiliteit

Met de ingang met een groot dynamisch bereik die een analoge voorversterker overbodig maakt, worden de microfoonniveaus aangepast door een digitale voorversterkertrap die uiterst stabiel is. Verschillende microfoontypes en -merken kunnen sterk variëren in analoge geluidsniveaus, dus deze digitale versterkertrap maakt compensatie mogelijk voor het specifieke merk microfoon dat je gebruikt. Het beste van alles is dat de digitale voorversterker wordt verwerkt in de volledige interne 32 bit RAW audio bitdiepte, dus je regelt met veel meer precisie dan de MADI-audiostandaard kan ondersteunen. Dit resulteert in een uiterst schone en ruisvrije versterkingsfase. Vervolgens kunnen de uiteindelijke niveaus worden verfijnd op de ATEM audiomixer terwijl je werkt.

Nauwkeurig afgestemde analoge ingangen

Het innovatieve ontwerp van de ATEM Microphone Converter heeft ook andere voordelen, zoals een uiterst nauwkeurige afstemming tussen de ingangsaudiokanalen. Het ontwerp met meerdere ADC's per ingang betekent dat elke analoge audio-ingang zeer vergelijkbare specificaties en toleranties heeft, zodat alle ingangskanalen statistisch gezien uniformer zijn. Bovendien zorgt het unieke ontwerp met 8 ADC-ingangen voor een stabiele en consistente vlakke noise floor, zonder de negatieve effecten van modulatie van het noise floor-niveau waar traditionele verspringende ADC-ontwerpen onder lijden. Dit betekent dat je vergelijkbare prestaties krijgt, ongeacht op welke ingang je de microfoon aansluit en zelfs tussen meerdere ATEM Microphone Converters.

Inclusief HDMI Monitoring met scrollende audio waveforms

De ATEM Microphone Converter heeft ook een HDMI video monitoring uitgang, zodat je een eenvoudige TV of computer monitor kunt aansluiten voor een volledige statusweergave! Het bevat 4 scrollende golfvormen over de laatste 60 seconden, wat zowel informatief als leuk is om naar te kijken. Er zijn ook audiometers om het niveau op de ingangsconnector weer te geven. Elk kanaal heeft ook een eigen label dat via de software is ingesteld. Er zijn ook indicatoren voor de schakelaarinstellingen voor microfoon-/lijningangskeuze en fantoomvoeding. En als je converters in serie schakelt, zal de monitoruitgang zich aanpassen en meer dan 4 kanalen weergeven. Je kunt zelfs een converternaam instellen die op de monitor wordt weergegeven!

Kenmerken van de Blackmagic ATEM Microphone Converter

 • Audio-ingangen voor ATEM Televisie Studio
 • Aansluiting op switcher via MADI
 • 4 XLR-1/4" Combo mic/line-ingangen +48V
 • 32-bit zwevende digitale voorversterkers
 • 8 ADC's/kanalen, 24-bit / 48 kHz audio
 • Gebruiksvriendelijk; geen installatie vereist
 • 64-kanaals MADI digitale audio I/O-poorten
 • HDMI monitor uit
 • USB-C en ethernet-poorten
 • Werkt met ATEM Software Control App

Inhoud van de doos

 • 12V DC voeding
 • Welcome Wallet met QR code voor downloaden van software

Specificaties

Algemeen
Merk
Blackmagic Design
Type product
Microfoonconverter
Fabrieksgarantie
2 jaar
Geschikt voor
Geschikt voor (product)
Microfoon
Eigenschappen
Gewicht
850gr
Afmetingen
Lengte
20cm
Breedte
12.5cm
Hoogte
4.1cm
Connectiviteit
Soort aansluiting(en)
BNC, Ethernet, HDMI, USB-C, XLR

Accessoires