Door drukte bij PostNL kan de bezorging van je bestelling langer duren. Onze winkels zijn uiteraard open.

Productinformatie

Workshop Wildlifefotografie - Steven Ruiter - Isselburg Duitsland - 29 september 2023

Volg de Workshop Wildlife-fotografie met Steven Ruiter in het Duitse wildpark Anholter Schweiz en leer Europese wilde dieren vast te leggen op de gevoelige plaat! Jij gaat gegarandeerd naar huis met een hoop nieuwe kennis over de dieren, het fotograferen daarvan en een berg schitterende foto's.
 

Wat ga je leren?

Tijdens de workshop leer je om wilde dieren zo natuurlijk mogelijk vast te leggen in hun karakteristieke houding en gedrag. Hierin komen ook actiemomenten naar voren. Je camera-instellingen spelen een cruciale rol: welke camera-modus kies je (M, AV of TV)? En wat doe je met je diafragma, sluitertijd, ISO of autofocus? Steven Ruiter behandelt alle noodzakelijke instellingen voor wildlife-fotografie en past dit natuurlijk direct in de praktijk toe. 
 

Wat ga je doen?

Onder begeleiding van Steven Ruiter ga je wolven, bruine beren, lynxen, wilde katten, dassen, otters, bunzingen en nog meer dieren in een prachtige setting fotograferen. Steven heeft een achtergrond in de biologie en zal een hoop vertellen over het gedrag van de dieren. De dieren zitten in grote stukken afgezet gebied in een natuurlijke setting, waardoor je ze op een natuurlijke manier vastlegt zonder storende achtergronden. De verschillende dieren hebben hun eigen dagritme en Steven weet precies per soort wanneer je er moet zijn.
 

Voor wie is deze workshop?

De workshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen die het fotograferen van dieren naar een hoger niveau willen tillen. De workshop is ideaal als training voor een echte safari.
 

Wat neem je mee?

Neem je spiegelreflex- of systeemcamera mee met telelens van 70-200mm of meer. Hoe meer tele, hoe beter! Een 70-300mm, 100-400mm of 150-600mm zijn ideaal voor het fotograferen van dieren. Daarnaast is een zoom-objectief (bijvoorbeeld 24-70mm) voor het vastleggen van landschappen noodzakelijk. Een compact camera met een zoombereik van meer dan 200mm is ook geschikt. Een monopod is een handige accessoire bij situaties met weinig licht, maar een statief raadt Steven af, omdat er veel gewandeld zal worden. Neem dan ook goede wandelschoenen mee. Tot slot: zorg voor voldoende geheugenkaarten, volle accu's en een plastic beschermhoes of zak voor je apparatuur in geval van regen.
 

Programma

Vanaf 9.00 uur wordt er verzameld op de parkeerplaats van het park. Om 9.30 uur neemt Steven je mee het park in om te fotograferen. Hierbij krijg je koffie of thee met wat lekkers. Om 12.30 is er een lunch in het restaurant van het park. Daarna ga je het park weer in en is er 's middags nog een korte koffie- en theepauze. De koffie, thee, lekkers en lunch zijn bij de prijs van de workshop inbegrepen. Dat geldt niet voor de entreeprijs van het park. Rond 16.45 uur is er een korte evaluatie waarna je naar huis gaat met schitterende foto's, nieuwe kennis en mooie indrukken.
 

Let op: 

Deze workshop is buiten. Het is daarom van belang dat je over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. 

Waar vindt de workshop plaats?

Wanneer gaat een event wel of niet door?

Mocht een event vanwege omstandigheden - zoals slecht weer, ziekte of te weinig deelnemers - toch niet doorgaan, dan laten we dat 3 dagen voor het evenement aan je weten per e-mail. We bieden dan een alternatieve datum aan. Als deze nieuwe datum je niet uitkomt, ontvang je je betaling van ons retour.

Specificaties

Tijd en plaats
Datum
29 september 2023
Aanvang
09:00 uur
Einde
17:00 uur
Tijdsduur
8 uur
Instructeur
Steven Ruiter
Locatie
Wildpark Anholter Schweiz
Stad / Gebied
Isselburg, Duitsland
Adres
Pferdehorster Str. 1, 46419 Isselburg, Duitsland
Minimum aantal deelnemers
8
Maximum aantal deelnemers
15
Praktisch
Zelf mee te nemen
Camera en accessoires (minimaal twee accu's)
Inclusief lunch
Ja
Inclusief koffie en thee
Ja
Algemene informatie
Type
Workshop
Categorie
Dierenfotografie