Novoflex Tripod TRIOC2830

1 review | #475114
10% korting
Novoflex Tripod TRIOC2830 - image 1

490,-
1 tot 2 werkdagen
Prijs na korting
441,-

Informatie

Novoflex Tripod TRIOC2830

Kenmerken

- Gemaakt van carbon fiber
- Poten afzonderlijk in diverse hoeken verstelbaar
- Verwisselbare minipootjes
- Ingenieus modulair ontwerp

Acties bij dit product

10% korting

10% korting
Gebruik de code MACROSTATIEF10 in je winkelmandje en krijg direct 10% korting op dit statief! Actie geldt van 26 september t/m 27 oktober 2019.

Reviews (1)

Een kwalitatief degelijk statief
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gewicht
Kwaliteit
Het is misschien niet vanzelfsprekend om een Novoflex statief te kopen omdat ze niet echt bekend zijn met de statieven die ze maken maar ik raad het iedereen aan. Het is een degelijk statief en de afwerking is subliem.

De reden dat ik voor Novoflex heb gekozen is omdat ik ooit bij CameraNU.nl een Macrorail had gekocht van het merk Novoflex en van het een kwam het ander. Na het aanschaffen van de macrorail "moest" ik ook de kop van mijn statief vervangen omdat anders de macrorail niet zou passen. Vorige maand heb ik nu ook het onderste gedeelte van mijn statief vervangen voor een Novoflex Tripod TRIOC2830. Ik heb nu een volledig statief van Novoflex met accessoires. De benen zijn van carbon en de rest is gefreesd aluminium. Het is een simpel design wat eigenlijk niet defect kan gaan. Je kan kiezen voor aluminium benen, maar ik heb gekozen voor carbon aangezien deze beter de schokken opvangen en het positief is voor het gewicht. Het statief voelt degelijk aan zoals je verwacht van Novoflex.

De benen zijn in verschillende stappen te verstellen en je krijgt naast de lange benen er ook drie hele korte bij die je kan gebruiken voor macrofotografie. Ik weet niet of ik deze korte pootjes veel zal gebruiken aangezien je het statief plat op de grond kan krijgen zodat je een minimale werkhoogte hebt. Het is ook mogelijk om een van de drie (of meerdere) lange benen te vervangen voor een korte zodat je het statief kan laten leunen tegen de muur of een ander object. De benen zijn met een draaisysteem vast te zetten in elke gewenste lengte. Op de benen zijn markeringen aangebracht zodat je de andere benen daar op kan instellen.

Ook krijg je er een gevoerde opbergtas bij van hoge kwaliteit waar alles inpast. Deze zal ik niet dagelijks gaan gebruiken aangezien je het hele statief uit elkaar kan halen zodat je drie losse benen overhoud met het stuk wat het statief bij elkaar houd. Dat koppelstuk wat je overhoud past weer precies in een vakje van je cameratas waar je normaal gesproken een objectief in stopt. De drie losse benen passen makkelijk in een zelfgemaakte zak die je aan je tas hangt. Erg prettig om zo je statief te vervoeren, maar op de normale manier je statief aan je tas hangen kan ook uiteraard.

Ik raad iedereen dit statief aan.
Degelijk
Massief
Kwaliteit
Uniek