MeFOTO C2350Q2 statief Zwart

2 reviews | #476184
MeFOTO C2350Q2 statief Zwart - image 1
MeFOTO C2350Q2 statief Zwart - image 2
MeFOTO C2350Q2 statief Zwart - image 3

Dit product is niet meer leverbaar

Informatie

MeFOTO C2350Q2 statief Zwart

Kenmerken van het MeFOTO C2350Q2 statief

- Ook te gebruiken als monopod
- Waterpas op het balhoofd
- In hoogte verstelbare middenkolom
- Haak voor extra gewicht
- Q2 balhoofd
- Twist lock vergrendeling op de poten
- Snelkoppelingsplaat Arca-swiss en Benro compatibel

Inhoud van de doos

Bij de MeFOTO C2350Q2 in de doos

- C2350 aluminium statief
- Q2 balhoofd inclusief snelkoppelingsplaat
- MeFOTO statieftas
- Afkomstig van MeFOTO Nederland
- Vijf jaar garantie

Specificaties

Merk MeFOTO
Soort Tripod
Hoofddoel Fotografie
Materiaal Aluminium, Carbonfiber
Waterpas

Reviews (2)

Fijn, stabiel en lichtgewicht statief, zeker aan te raden!
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gewicht
Kwaliteit
Aanleiding:
Dit jaar heb ik een aantal fotografie-tripjes waarbij ik veel zal moeten lopen/hiken. Daarvoor is mijn huidige statief, de Manfrotto MK055XPRO3-3W, niet echt geschikt. Het gewicht van 3.5kg en de grootte wanneer deze ingeklapt is zijn totaal niet ideaal voor lange afstanden lopen. Dus op zoek naar een lichtgewicht statief dat een fullframe camera met telelens kan dragen en maximaal 300 euro kost.

Keuze:
Om de juiste keuze voor mijzelf te maken heb een (lees vele) aantal uren reviews gelezen en bekeken. Daarna kwam ik uit op 3 statieven: Benro iTrip FIT29AIH1, MeFOTO RoadTrip en de Sirui UltraLight T-025X + C10S. De Sirui en Benro vielen af omdat deze maar 6kg draagvermogen hebben. Dit is voldoende voor mijn camera en zwaarste lens, maar mijn ervaring is dat deze statieven dan verre van stabiel zijn. Dus de MeFOTO RoadTrip bleef over als winnaar. Voordat ik daadwerkelijk ga bestellen vind ik het altijd fijn om te kijken wat een merk nog meer in huis heeft. Zo ook bij MeFOTO even rondgeneusd en alle broers en zussen van de RoadTrip bestudeerd. Toen kwam er toch wat twijfel...De RoadTrip weegt 1.6kg en heeft een draagvermogen van 8kg. Zijn grotere broer (of zus) de GlobeTrotter weegt ook 1.6kg maar heeft een draagvermogen van 12kg. Dit moet inhouden dat het materiaal van de GlobeTrotter een stuk steviger/stijver is. Aangezien ik gewend ben aan mijn Manfrotto (die niet van de dijk te blazen is) toch de keuze gemaakt voor de duurdere MeFOTO GlobeTrotter. Voor dat extra geld wel een statief van Carbon, 4kg extra draagvermogen en nog steeds maar 1.6kg.

Het statief:
Met lichte twijfels zitten wachten op het statief. Toch twijfels of zo'n licht statief daadwerkelijk stabiel is. Ik doe veel aan avond- en nachtfotografie, dus lange sluitertijden zijn een must.
Eenmaal uit de doos zit het statief super compact in de meegeleverde draagtas. Ik ben nu al onder de indruk van de afmetingen (ingeklapt) en het gewicht. Hierdoor nemen mijn twijfels over de stabiliteit toe, snel uit de draagtas. Het eerste gevoel is warm. Carbon voelt warm aan en dat is mooi meegenomen. Mijn Manfrotto vriest soms bijna aan mijn handen vast. Binnen een paar seconden heb ik het statief uitgeklapt op maximale hoogte. Dit is voor mij (1.83m) net iets te hoog om (wanneer de camera erop zit) door de zoeker te kunnen kijken. Dus maximale hoogte is dik in orde. Nu de camera erop en de stabiliteit testen.

Het balhoofd heeft een Arca-Swiss koppelingsplaat. Deze moet even met een inbussleutel (meegeleverd) vast gezet worden, dit is niet heel vervelend maar kost een paar seconden meer tijd. Eenmaal bevestigd schuift deze fijn in het balhoofd en zit muurvast. Het balhoofd heeft wel aardig wat bedieningsknoppen. Er zitten er maar liefst 4 op! De eerste draaiknop is om de Arca-Swiss koppelingsplaat vast te zetten. Vervolgens is de onderste draaiknop om de kop rond te draaien. De grootste draaiknop vergrendeld “de bal”. Met de laatste draaiknop kun je de wrijving/spanning van “de bal” instellen. Het is even wennen, maar na een paar keer spelen heb ik door wat de bedoeling is. Handig is dat er graden op het balhoofd staan om panoramafoto's te kunnen maken met daarbij zo min mogelijk “verlies” per foto. Het balhoofd is stevig en verslapt na verloop van tijd niet. Heb mijn camera met telelens er een dik uur op laten hangen, niks verschoven. Ondanks alle knoppen wel een voldoende voor het balhoofd.

Door naar de middenzuil. Deze is van carbon en voelt stevig aan. Het verschuiven gaat d.m.v. een “twist-lock” sluiting. Dit werkt verbazingwekkend goed, snel en makkelijk. Aan de onderkant van de middenzuil zit een haak om het statief te kunnen verzwaren. Deze haak is (uit de doos) vrij krap, maar wanneer je deze even losdraait van de middenzuil kun je hem wat groter maken. De middenzuil kan ook op de kop terug in het statief om een extra laag standpunt in te kunnen nemen. Een afstandsbediening voor de camera is dan wel aan te raden. Verdere afdaling langs het statief brengt mij bij de verstelbare en uitschuifbare poten.

De poten zijn ook van carbon en dus lekker warm aan de handen. De beenwarmer die op 1 van de poten zit is een beetje overbodig maar geeft toch nog wat extra comfort. Het uitschuiven van de poten gaat ook met “twist-lock” sluitingen. Hiervoor hoef je niet de hele poten te draaien, maar alleen de sluitingen. Dit werkt, net zoals de middenzuil, erg fijn en soepel. In totaal zijn er 4 uitschuifbare delen. De onderste oogt wat dun, maar als ik deze probeer te buigen zit er nauwelijks beweging in. Ook tijdens het gebruiken van het statief valt mij dit niet meer op. Uit de doos zitten er rubberen noppen onderaan de poten, spikes worden meegeleverd in de draagtas.

Naast de uitschuifbare delen kunnen de poten op 2 manieren uitgeklapt worden. De eerste optie is redelijk verticaal, maar niet te. Vervolgens kunnen de poten een stuk horizontaler, dit geeft een stabielere opstelling dan in de verticale stand. Mijn Manfrotto heeft 4 standen en dat geeft toch meer mogelijkheden. Op maximale hoogte blijft het statief erg stabiel (in beide standen van de poten) en trillingen worden snel gedempt. Testfoto’s in het donker zijn haarscherp. Langst geteste sluitertijd is 20 seconden met een D800 + 24-70 lens op 24mm.

1 van de poten heeft nog een kunstje, deze kan losgedraaid worden en bevestigd worden aan de middenzuil om zo te transformeren in een monopod. Dit gaat wederom erg soepel, makkelijk en snel. Mooi meegenomen dat dit kan, scheelt weer een statief meer tijdens het lopen/hiken.

Conclusie:
De MeFOTO GlobeTrotter is een serieus statief voor het reizen. Het is natuurlijk geen Gitzo, maar daar is het prijsverschil gelukkig ook naar. Met 1.6 kilo en ingeklapt maar 41cm ideaal om mee te nemen op langere wandeltochten/reizen. De Manfrotto is ook zeker een blijvertje, maar deze MeFOTO GlobeTrotter is de gewenste aanvulling voor mij.

De levering:
Het statief wordt geleverd met een fijne draagtas met verstelbare band. Naast het statief zit daar ook een inbussleutel in en 3 spikes voor onderaan de poten.
Compact
Lichtgewicht
Draagvermogen
Aantal verstelmogelijkheden van de poten
Bediening balhoofd