Door drukte kan de bezorging van je bestelling langer duren. Onze winkels zijn open voor Click&Collect en service. Meer informatie

Lens inruilen? Stuur gratis op!
Caruba T2 T-Mount adapter Micro 4/3 - image 1
Caruba T2 T-Mount adapter Micro 4/3 - image 2
Caruba T2 T-Mount adapter Micro 4/3 - image 3
Caruba T2 T-Mount adapter Micro 4/3 - image 4

Acties bij dit product

Lens inruilen? Stuur gratis op!

Lens inruilen? Stuur gratis op!
Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens gratis naar ons op of lever het af in onze winkels.

Informatie

Caruba T-Mount adapter Micro 4/3

Kenmerken

- Koppelt uw camera aan een telescoop
- Gemakkelijk in gebruik
- Robuuste constructie

Inhoud van de doos

In de doos

- Afkomstig van Caruba Nederland
- Drie jaar garantie

Reviews (1)

Werkt goed
Beeldkwaliteit
Degelijkheid
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gebruiksgemak
Kwaliteit
Snelheid
Vormgeving
Deze adapter werkt goed, ik gebruik hem in combinatie met een 400mm f/6.3 Soligor lens en mijn Olympus OM-D E-M10 mk2. De adapter zit stevig op de camera, en de vergrendeling past goed. Ook zit hij goed vast aan de lens-zijde.

De T2 mount is een schroef-mount, geen bajonet-mount zoals tegenwoordig gangbaar is. Dit heeft tot gevolg dat je niet precies kunt voorspellen hoe ver de lens roteert als je hem op de camera schroeft. Dat gebeurde bij mij ook, nadat ik de adapter en de camera op de lens had gemonteerd zat de afstands-schaal van de focus-ring aan de zijkant. Om dit te corrigeren zitten er drie stel-schroeven op de adapter. Met de lens op een statief heb ik deze schroefjes met een kleine schroevendraaier een slag losgedraaid, dit is genoeg om de adapter te kunnen draaien. Als vervolgens de rode stip op de M43 mount bovenaan staat zit de adapter goed en dan kun je de schroefjes weer aandraaien. Pas op dat je ze stevig vast draait, anders draait de adapter door bij het monteren van de camera.

De eerste ervaringen zijn positief, ik kan met deze adapter goed focussen op oneindig en de minimale focus-afstand. Ik heb niet het gevoel dat mijn body er snel af valt.

Het is nog even afwachten hoe de adapter het houdt als ik een ochtend met mijn camera+lens op een statief door de natuur wandel, maar ik heb er veel vertrouwen in.

Veel beter dan de Marumi, die op alle punten te kort schoot.
Stevig
Goede m43 vatting
Goede T2 vatting
Schroefjes moeten best stevig vastgedraaid worden voordat de rotatie bij normaal gebruik geblokkeerd is

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires