• Olympus OM-D E-M5 Mark II systeemcamera Body Zilver - image 1
 • Olympus OM-D E-M5 Mark II systeemcamera Body Zilver - image 2
 • Olympus OM-D E-M5 Mark II systeemcamera Body Zilver - image 3
 • Olympus OM-D E-M5 Mark II systeemcamera Body Zilver - image 4

Olympus OM-D E-M5 Mark II systeemcamera Body Zilver

8 reviews | #652155

Dit product is niet meer leverbaar

Of vanaf 28,82 per maand Let op! Geld lenen kost geld

Productomschrijving

Olympus OM-D E-M5 Mark II systeemcamera Body Zilver

Kenmerken van de Olympus OM-D E-M5 Mark II

 • 16 megapixel beeldsensor
 • Functie voor 40 megapixel opnames
 • Kantelbaar 3.0" touchscreen en elektronische zoeker
 • OM-D Movie Mode voor 1080p full HD 60p video's
 • Zeer snel automatisch scherpstelsysteem
 • Krachtige vijf-assige beeldstabilisatie
 • Draagbaar en licht ontwerp
 • Ingebouwde wifi

Inhoud van de doos

Bij de Olympus systeemcamera in de doos

 • BLN-1 li-ion accu
 • BCN-1 lader
 • FL-LM3 flitser
 • Micro Four Thirds-kap (BC-2)
 • Schouderriem
 • CB-USB6 USB-kabel
 • Olympus Viewer Software
 • Gebruiksaanwijzing

Olympus OM-D E-M5 Mark II systeemcamera Body Zilver specificaties

Merk Olympus
Productlijn Olympus E-M
Model E-M5 Mark II
Type camera Systeemcamera
Laat alle specificaties zien

Reviews (8)

Uitstekende camera in kwaliteit, compact, licht en prachtige foto's

Beeldkwaliteit
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Snelheid
Vormgeving
Nadat ik mijn 8 jaar oude Nikon D7000 spiegelreflexcamera had verkocht was ik op zoek naar iets anders. Ik had met plezier de Nikon gebruikt, maar het gewicht, het grote formaat en toch ook de wat mindere fotoprestaties begonnen mij de nodige irritaties te geven.
Ik had al veel informatie gelezen over systeemcamera’s. Ik had de wens voor een compacter, lichter toestel dat in de praktijk veel makkelijker is mee te nemen en te gebruiken.
Daarnaast wilde ik binnen een redelijk budget blijven, reden waarom de nieuwe Nikon Z6 en Z7 bij voorbaat al afvielen (te duur).

Na heel veel reviews en testen lezen, filmpjes kijken, maar vooral de diverse camera’s daadwerkelijk in mijn handen te hebben gehad is het deze prachtige Olympus OM-D E-M5 Mark II geworden. Ik heb het toestel aangeschaft in combinatie met de 14-150mm zoomlens (alle overige symbolen laat ik achterwege).
Ik had mijn oog al langer op dit model laten vallen maar heb het toch eerst vergeleken met de Olympus M10 en M1, de Fuji XT-3 en XT-30 en de Panasonic G9 en G80. De keuze was zeer uiteenlopend te noemen in meerdere opzichten.

Voor mij is de Olympus een overall winnaar geworden: handzaam, compact, licht in gewicht (zelfs met de zoomlens gemonteerd), het gebruiksgemak gaven de doorslag. Een plezierige bijkomstigheid is die retro uitstraling, ik heb de combinatie van de (bovenzijde) zilveren body, alsof je jaren terug in de tijd gaat. Qua uiterlijk vind ik het persoonlijk een bijzonder mooi toestel.

Ik heb vrij grote handen en was enigszins bang dat het toestel misschien te klein zou zijn maar niets is minder waar. Het toestel is veel compacter dan mijn oude Nikon spiegelreflex en ligt goed in mijn hand. Bij het vasthouden druk ik niet per abuis op de knopjes aan de achterkant van de body. Alle knoppen zijn goed toegankelijk, ook de beide draaiwieltjes aan de rechterzijde. De bediening van de draaiwieltjes was ik al gewend.

Ik vind het prettig dat de programma keuze knop (P/S/A/M) juist aan de linkerkant op de body zit, in tegenstelling tot bij veel andere toestellen waar die rechts zit. Die linkerzijde werkt uiterst plezierig en het draaien wordt een automatisme. Je kunt de knop eventueel vergrendelen om ongewenst verdraaien te voorkomen. Een kleinigheidje is de aan/uit schakelaar, deze had wat mij betreft aan de rechterzijde mogen zitten. Maar dat doet verder niets af aan de functionaliteit, het is een simpele beweging om het toestel aan/uit te zetten.

De bouwwijze is erg stevig aan en je voelt aan alles dat je een kwaliteitsproduct in handen hebt, ondanks het lichte gewicht. Ik heb er nu zelfs een veel kleinere cameratas bij gekocht waar al mijn spullen in passen. Deze complete tas draagt veel lichter.

In diverse reviews wordt het Olympus menu als moeilijk beschreven, ik ervaar dat persoonlijk niet zo. Ik had vooraf al wat filmpjes gezien hoe de menustructuur er uit ziet en dat is veel makkelijker dan mijn oude Nikon menu.
Wel zijn de instellingen erg uitgebreid en ik kan mij voorstellen dat beginners moeite hebben om het menu en alle instellingen in de submenu’s te begrijpen. Ik ben zelf een gevorderde amateur, maar als je niet bekend met de diverse fotografische begrippen wordt het in eerste instantie misschien wat moeilijker en onoverzichtelijk.

Maar daarvoor kan ik je de volgende tip geven: zoek op YouTube naar de instructiefilmpjes van de Peter Forsgard. Hij geeft goede en duidelijk uitleg hoe een Olympus toestel werkt.
Wil je verdere en gedetailleerder informatie of een beter alternatief: dan zijn de YouTube filmpjes van Rob Trek absoluut noodzakelijk om te bekijken. Er zijn talloze (langere) filmpjes van hem die echt heel grondig uitleg geven over Olympus camera’s en vooral hoe de menustructuur werkt en in alles is aan te passen (ook de functieknoppen en de draaiwieltjes).

Hij geeft goede uitleg in een rustig tempo, het is goed te volgen en met uitgebreide voorbeelden wat alle verschillen qua instellingen tot resultaat hebben. Hou je eigen toestel er naast en probeer het uit.
Ik heb er inmiddels een aantal gezien en ben nog lang niet klaar, zo veel zijn het er. Rob Trek gebruikt over het algemeen in zijn filmpjes een ander type Olympus camera (M10 of M1), maar de menustructuur komt gewoon overeen met dit toestel. Bijzonder leerzaam en echt een aanrader!

Ben je inmiddels net als ik wat langer bezig met dit toestel dan zul je het snelmenu (of quick menu) enorm waarderen. De instellingen zijn via dat snelmenu namelijk makkelijk en zeer vlot te wijzigen, dat werkt voortreffelijk.
Tevens kun je de diverse functieknoppen op het toestel naar eigen inzicht indelen en toewijzen.
Je moet er echt de tijd voor nemen om niet alleen de menustructuur maar het hele toestel goed te doorgronden zodat je het maximale uit het toestel kunt halen. Dit toestel is dat echt waard.

Ik had al gelezen dat de accuduur niet het sterkste punt is en dat blijkt in de praktijk inderdaad zo te zijn. Daarom had ik gelijk een 2e accu bij besteld en ik overweeg zelfs een 3e accu te kopen zodat ik overdag nooit zonder energie zit. Zeker in de beginperiode waarin je het toestel moet leren kennen en tijdens veel uitproberen, dat vergt veel van de batterij. Op zich logisch want ook de elektronische oogzoeker en het schermpje vragen natuurlijk de nodige energie. Olympus heeft in het menu de standaard uitschakeltijd erg ruim staan, dus om de accuduur te verlengen heb ik in de instellingen de nodige aanpassingen gedaan.

En natuurlijk het uiteindelijke resultaat: schitterende foto’s, zeer gedetailleerd, veel scherper dan mijn oude Nikon, prachtige kleuren. Alles is natuurlijk wel afhankelijk van je instellingen. Maar in alles kun je zien dat de ontwikkelingen in de afgelopen jaren niet hebben stilgestaan en flinke sprongen voorwaarts hebben gemaakt.

Ik heb het toestel nu enkele weken in bezit en ben er inmiddels behoorlijk vertrouwd mee en erg blij. Maar ik leer nog iedere dag.
Het filmgedeelte zal ik waarschijnlijk links laten liggen. Ik heb weinig met film en dat was voor mij geen aankoopargument. Leuk dat het mogelijk is, maar voor mij ligt de prioriteit toch echt in de fotografie.

Meerdere keren heeft het toestel inmiddels bewezen dat het de juiste keuze voor mij is. Ondanks de geruchten van een opvolgend model (het toestel is er al sinds 2015) heb ik daarop niet gewacht. Ik ga de komende jaren heel veel plezier beleven aan deze Olympus. Mocht vervanging aan de orde zijn, dan weet ik vrijwel zeker dat het opnieuw een Olympus zal worden, zo tevreden ben ik over dit toestel. Een absolute aanrader voor een vriendelijk prijs!
Compact en licht van gewicht
Makkelijk handelbaar
Bedieningsgemak
Uitstekende en gedetailleerde foto's
Accuduur, koop gelijk een 2e accu erbij
Menustructuur voor beginner misschien lastiger

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
De huidige prijs kun je bovenaan deze pagina zien. Benieuwd of er nog aanbiedingen zijn? Onder de productafbeelding kun je terecht voor alle aanbiedingen of cashbacks die op dit moment geldig zijn voor dit product.
De huidige voorraad is bovenaan deze pagina te zien. Hierin geven wij aan of het product wel of niet op voorraad is en wat de verwachte levertijd is. Zo weet je altijd wat je kunt verwachten. Bij een pre-order geven we een indicatie wanneer we verwachten met de levering te kunnen beginnen.
Ons tweedehands assortiment verandert continu. Dit is natuurlijk onderhevig aan de voorraad die we tweedehands aangeboden krijgen. We hebben de Olympus OM-D E-M5 Mark II systeemcamera Body Zilver op dit moment niet als tweedehands in onze voorraad. We krijgen er dagelijks nieuwe occasions bij, dus het kan zeker lonen om af en toe ons tweedehands aanbod te bekijken.
Bij CameraNU.nl koop je niet alleen het beste materiaal, je kunt het ook huren! Je kan bij CameraNU.nl video- of fotocamera's huren, maar ook de objectieven en een ruim aanbod aan accessoires. Bekijk alle verhuurproducten via deze link