CameraNU.nl
Klantenservice bereikbaar van 10:00 tot 16:00 uur

Manfrotto MK055XPRO3-BHQ2 Tripod Kit


228,65
Incl. 21.0% btw en gratis verzending!
Voorraad status Op voorraad
Levertijd Direct
Artikelcode 731085
Prijs excl. btw 188,97
Klik en bestel
Op zaterdag voor 17:00 uur besteld? Vandaag gratis verzonden!
Zondag al in huis? Dat kan voor slechts € 4,95 extra.
Vergelijken Verlanglijstje Tip een vriend Wat wordt er geleverd?
Waarom CameraNU.nl?
Op werkdagen verzending tot 23:59 uur
Telefonisch bereikbaar tot 22:00 uur via 0527 690404
Meer dan 40.000 producten uit voorraad leverbaar
Dé foto- en videospecialist van Nederland
Onze klanten beoordelen ons met een 9,1


Info

Manfrotto MK055XPRO3-BHQ2 Tripod Kit

Kenmerken

- Acht kilo draagvermogen
- Statief met drie-weg pan/tilt kop
- 90 graden kantelbare middenkolom
- Quick Power Locks voor 50% meer stijfheid van het statief
- Balhoofd met 360 graden rotatie

In de doos

De volgende accessoires worden standaard meegeleverd:
- MHXPRO-BHQ2 balhoofd
- 200PL snelkoppelingsplaat
- Inbussleutel
- Gebruiksaanwijzing
- Afkomstig van Manfrotto Nederland
- Twee jaar garantie

Specificaties

Merk Manfrotto
Soort Tripod
Hoofddoel Fotografie
Materiaal Aluminium
Waterpas
Gradenschaal
Haak voor contragewicht
Afneembare middenkolom
Omkeerbare middenkolom
Afneembare monopod
Weerbestendig
Draaggreep
Kleur Zwart
Aantal poten 3
Aantal pootsecties 3
Verstelmechanisme Klemvergrendeling
Isolatie Ja op twee poten
Spikes
Maximaal draagvermogen 8kg
Maximale hoogte met middenkolom 181.5cm
Maximale hoogte zonder middenkolom 151.5cm
Minimale hoogte 9cm
Transportlengte 72.5cm
Eigen gewicht 3kg
Statiefkop
Snelkoppelingsplaatje
Middenspreider
Vloerspreider
Statieftas
Polsriem
Specificaties
Accessoires

Manfrotto MK055XPRO3-BHQ2 Tripod Kit accessoires


Accessoires

Sleutelhanger met waterpas

Direct leverbaar!

Caruba Waterpas 2-way

Tijdelijk uitverkocht

Laat alle producten zien uit Accessoires

Statieven en toebehoren

FLM Bubble Level

Tijdelijk uitverkocht

FLM 2-Axis Bubble Level

Direct leverbaar!

Laat alle producten zien uit Statieven en toebehoren

Videocamera's

Manfrotto Spectra LED Light MLS900F

Direct leverbaar!

Manfrotto Spectra LED Light MLS900S

Direct leverbaar!

Reviews
Manfrotto MK055XPRO3-BHQ2 Tripod Kit 4.31250 4

Zelf een review plaatsen!

Plaats een review

Manfrotto MK055XPRO3-BHQ2 Tripod Kit reviews

Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gewicht
Kwaliteit
Sorteer reviews
Perfect werkpaard
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gewicht
Kwaliteit
Wat een heerlijke upgrade is dit! Ik had hiervoor een kleiner en lichter model, maar ik ga voor geen goud meer terug. Heerlijk robuust en strak afgewerkt statief. Simpel in gebruik maar staat als een pro! Met dit mooie dingetje kun je alle kanten uit. Landschap- en studiowerk is veel te simpel voor dit werkpaard. Ik gebruik hem zelf veel voor urbexfotografie dus geloof me als ik zeg dat hij wel tegen een stootje kan. De nieuwe sluitingen van Manfrotto zijn ook zeker een upgrade als ik terugkijk naar het vorige model.
Mocht je twijfelen dan zeg ik probeer hem uit bij CameraNU.nl en je zult zien dat het een topper is. En je zal er geen spijt van krijgen.
Pluspunten
Geweldig hoog te zetten
Is zeer flexibel
Goede degelijke kwaliteit, kan een stootje hebben
Minpunten
Hij is misschien iets zwaar
Heeft deze review u geholpen? Ja Nee
Erg content met de overstap naar dit statief met kantelbare middenkolom
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gewicht
Kwaliteit
Ik maakte voor de aanschaf van dit statief al enige jaren tot volle tevredenheid gebruik van een Manfrotto MT294A3 statief met 496RC2 balhoofd. Met dit statief nooit geen problemen gehad. Op zeker moment was ik op pad met iemand die een statief met kantelbare middelkolom gebruikte en dat werkte zo mooi dat ik besloot om ook een dergelijk statief aan te gaan schaffen. Dat dit weer een Manfrotto statief zou worden stond voor mij gelijk al vast.

Na wat informatie te hebben opgezocht en ervaringen van andere mensen te hebben bekeken is mijn keus op de Manfrotto MK055XPRO3-BHQ2 Tripod Kit gevallen. Wellicht had ik het balhoofd van mijn andere statief ook over kunnen zetten, dat weet ik niet, maar ik heb besloten om met het nieuwe statief in de kit ook maar gelijk een nieuw balhoofd te bestellen.

Wat mij gelijk aan de MK055XPRO-3 opviel was het gewicht. Het statief was wel wat zwaarder dan mijn oude statief. In eerste instantie schrok ik daarvan maar in de praktijk is die schrik ongegrond gebleken. Ik heb het statief altijd in een tas over mijn schouder en heb dit tot nu toe niet als hinderlijk of te zwaar ervaren. Het is duidelijk dat het statief dat door zijn gewicht ook wel tegen een stootje kan. Ik heb het ook al wel in winderige situaties gebruikt zonder daarbij ook maar enige vrees te hebben gehad dat het statief weg of om zou waaien. Het statief staat gewoon zijn mannetje.

Het balhoofd dat in combinatie met deze kit wordt geleverd is, net als het statief zelf, ook een solide balhoofd. Het is een zwaar balhoofd met drie knoppen, in tegenstelling tot het 496RC2 balhoofd van mijn oude statief. Kon ik bij het balhoofd van mijn oude statief door één knop los te draaien het balhoofd tegelijk 360 graden draaien en de houder voor de camera alle kanten opdraaien, bij dit nieuwe balhoofd kan dat niet. Als ik het statief heb geplaatst moet ik nu eerst een knop los en vast draaien om het balhoofd in de gewenste positie te draaien waarna ik met een andere knop de houder voor de camera los en vast kan zetten. Met een derde knop kan de bewegelijkheid van de bal met houder ingesteld worden. Natuurlijk geen onoverkomelijk probleem en dit was gewoon een kwestie van wennen. In vergelijking met mijn vorige statief moet ik nu dus feitelijk één extra handeling uitvoeren voordat ik de camera op de houder kan plaatsen. Het balhoofd is nadat ik er gewend aan ben geraakt wel prettig in gebruik en voelt in het gebruik ook gewoon erg degelijk aan. Het statief is overigens ook voorzien van een geïntegreerd waterpas dat direct onder de voet van het balhoofd zit. Deze waterpas kan ronddraaien en wil nog wel eens in de weg zitten bij de bediening van de knoppen. Dit is een kwestie van de knop even losdraaien, waterpas iets verdraaien en de knop weer vast zetten.

De poten van dit statief kunnen in vier verschillende hoeken geplaatst worden. Hiervoor kan de vergrendeling van de poten omlaag getrokken worden en kunnen de poten verder naar buiten getrokken worden. Hierbij mis ik het gevoel. Ik heb niet het gevoel dat de poten dan in een positie vergrendeld worden. Als de poten weer ingeklapt worden hoor je wel een vergrendeling tikken in de kop van de poten. De poten kunnen ook helemaal vlak waardoor het statief plat op de grond komt te liggen wat natuurlijk ideaal is bij macrofotografie, maar ook van pas kan komen bij landschapsfotografie.

De middenkolom van dit statief heeft als extra mogelijkheid dat het 90 graden gekanteld kan worden. De kolom is eenvoudig te kantelen door de vergrendeling los te draaien, de kolom omhoog te schuiven en dan de knop onder de kolom ingedrukt te houden. De kolom schuift dan helemaal door en kan 90 graden gekanteld worden, waarna deze ook nog eens 360 graden rondgedraaid kan worden. Als de vergrendeling daarna weer aangedraaid wordt zit de kolom zo vast als een huis. Het spreekt voor zich dat bij een gekantelde middenkolom met gemonteerde camera wel even acht moet worden gegeven op het zwaartepunt om te voorkomen dat het statief omvalt. Bij normaal gebruik mag dat echter geen probleem zijn. Het weer inschuiven van de middenkolom werkt op dezelfde wijze maar hierbij moet er wel even acht gegeven worden dat de kolom maar in één positie weer naar beneden wil. Er zit een nokje op de middenkolom die in een uitsparing van de houder moet vallen. Dat is gewoon een kwestie van even opletten.

Bij macrofotografie moet er vaak op zeer laag niveau, of zelfs op grondhoogte worden gefotografeerd. Veel statieven hebben, net als mijn vorige statief, de mogelijkheid om de middenkolom ondersteboven in het statief te monteren. Het grote nadeel hierbij is het feit dat de camera dus ook ondersteboven hangt, wat de bediening er van niet eenvoudig maakt. Hierbij komt de kantelbare middenkolom van het MK055XPRO3 statief, in combinatie met de volledig uitklapbare poten, dan erg goed van pas. Als de camerahouder van het balhoofd bij gekantelde middenkolom 90 graden gekanteld wordt kan de camera gewoon, op grondhoogte, rechtop gebruikt worden. Ik liep hierbij wel tegen het feit aan dat de knop voor de vergrendeling van de camerahouder in deze situatie aan de onderzijde van het balhoofd komt te zitten, wat de bediening hiervan wel belemmert. Dit weegt overigens niet op tegen het voordeel dat de camera gewoon rechtop bediend kan worden.

De poten bestaan uit drie aparte delen die middels vergrendelingsknoppen eenvoudig tot volledige lengte uit te schuiven zijn. Met volledig uitgeschoven poten is het statief al hoog maar als de middenklom ook nog eens uitgeschoven wordt is het statief echt hoog. Ik ben 1,97 meter en kan, door de middenkolom iets uit te schuiven, gewoon rechtopstaand door de zoeker van mijn camera (Canon 80D) kijken. Als ik de kolom helemaal uitschuif wordt het statief zo hoog dat ik niet meer normaal door de zoeker van mijn camera kan kijken, ik moet dan echt op de tenen gaan staan.

De vergrendelingsknoppen van de poten voelen ook degelijk aan. Toch gebeurde het mij gisteren dat er, na het ontgrendelen, de onderste twee segmenten van één van de poten van het statief afvielen. Nu was dit wel eenvoudig te verhelpen door de vergrendelingsklem weer terug te drukken op het bovenste segment van de poot, en deze met behulp van het meegeleverde sleuteltje de klem wat strakker aan te draaien. Je staat echter wel even heel dom te kijken als je een statief zo kort in gebruik hebt en de onderste twee segmenten van een poot vallen er al af. Eigenlijk mag dit toch niet gebeuren bij een dergelijk nieuw statief.
Na het terugplaatsen van deze segmenten ben ik overigens gewoon aan het fotograferen gegaan en heeft mijn camera gewoon op het statief aan de waterkant gestaan zonder dat ik ook maar één moment bang ben geweest dat de poot het opnieuw zou begeven. Het is gewoon een heel degelijk en zwaar statief waar ik alle vertrouwen in heb en dat zo’n klem er af schiet, tja, het hoort misschien niet maar het kan gebeuren.

Ik ben blij dat ik de overstap naar het MK055XPRO3 statief heb gemaakt. Het is een gebruiksvriendelijk en wat zwaarder statief waar ik zeer content mee ben. Zou ik het een ander aanraden? Absoluut!
Pluspunten
Door de hoogte prettig in gebruik voor lange(re) mensen
Kantelbare middenkolom
Iets zwaarder en daardoor beter bestand tegen de wind
Poten kunnen tot nagenoeg grondniveau uitgeklapt worden
Minpunten
Hoewel ik het zelf niet als minpunt heb ervaren zouden enkelen het gewicht als minpuntje kunnen ervaren
Geen 'gevoel' van vergrendeling bij het in een andere instellen van de poten
Heeft deze review u geholpen? Ja Nee
Bijzonder stevig en degelijk statief, echt een aanrader.
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gewicht
Kwaliteit
Statief is stevig gebouwd, vrij zwaar maar voldoet geheel aan de verwachting voor landschapsfotografie. Ook het balhoofd is degelijk en voldoet prima. Handig is dat het middendeel ook horizontaal gezet kan worden zodat de camera makkelijk boven b.v. een tafel gepositioneerd kan worden. Ook een positie enkele centimeters boven de grond is geen probleem. Het balhoofd moest bij mij eerst even wennen omdat ik het niet kende maar heeft nu zoveel vertrouwen dat ik de camera met zware lens zonder probleem kan laten staan zonder bang te hoeven zijn dat het geheel omvalt of wegzakt. Omdat ik groot ben is het zeer aangenaam dat het statief mooi hoog kan worden opgeschroefd. De kleminrichtingen van de poten werken fantastisch goed (ik was schroeven gewend). Het statief is niet de goedkoopste maar is z'n prijs toch volstrekt waard omdat alles degelijk is afgewerkt en het een fijn robuust statief is. Aanrader dus.
Pluspunten
Robuust
Prima afwerking materialen
Balhoofd werkt prima, ook met zware Canon 70D en 70-200 L objectief
Minpunten
Heb het statief nu 4 weken vrij intensief in gebruik en heb nog geen minpunten ontdekt. Kan me echter voorstellen dat een hele dag sjouwen met dit statief niet prettig is omdat ie gewoon vrij zwaar is
Heeft deze review u geholpen? Ja Nee
stevig, groot,stabiel en redelijk zwaar statief
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gewicht
Kwaliteit
Het is een prima statief, hoog genoeg zonder de midden kolom te hoeven gebruiken. Zeer stevig ook bij harde wind. Helaas wel wat aan de grote en zware kant om er mee op pad te gaan.
Pluspunten
Stevig
Stabiel
Hoogte
Mogelijkheden
Minpunten
Zwaar
Heeft deze review u geholpen? Ja Nee
Zopim
Heeft u een vraag?