Acties bij dit product

Lens inruilen? Stuur gratis op!

Lens inruilen? Stuur gratis op!
Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens gratis naar ons op of lever het af in onze winkels.

Informatie

LensCoat voor Nikon 200-500 VR Realtree Advantage

O.a. geschikt voor

Reviews (3)

Gemengde gevoelens bij dit product.
Beeldkwaliteit
Degelijkheid
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Gebruiksgemak
Kwaliteit
Snelheid
Vormgeving
Vormgeving
Ik gebruik de lenscoat nu ruim 2 maanden. Inmiddels is een deel van de coat flink versleten en 1 ring is inmiddels bijna geknapt. Dit is de ring waar een gat inzit om bij de schuif van de lock te kunnen, deze is al aan 1 kant gebroken. Dit is raar omdat ik deze knop nooit gebruik. De coating pluist inmiddels flink op een aantal ringen, een deel komt tussen de bewegende onderdelen van de lens.

Ik gebruik de lens als particulier wel vrij intensief maar zeker niet dagelijks. Vooral in het weekend ga ik erop uit om vogels te fotograferen.

Een mogelijke oorzaak van bovenstaande problemen kan liggen in het feit dat ik de camera met de lens aan een BlackRapid over mijn schouder heb hangen. Hierdoor schuurt de coating op enkele plekken tegen mijn kleding bij het wandelen.

Er is ook geen andere oplossing aangezien deze lens veel te zwaar is om aan de body gedragen te worden.

Voor een product met een dergelijke hoge prijs in verhouding tot het geleverde ( een laagje neopreen met een dunne stoffen coating met opdruk) mag dit niet gebeuren. Zeker niet omdat het product juist aangeprezen wordt voor gebruik in het veld.

De coating beschermt verder de lens wel goed en is redelijk eenvoudig aan te brengen. Helaas zijn er voor de knoppen welke je vaker moet gebruiken geen uitsparingen in de coating gemaakt, erg vreemd.

De ringen passen redelijk op de betreffende lens onderdelen maar zijn niet allemaal even netjes recht afgeknipt hierdoor zit het geheel wat rommelig op de lens.

Wat ook niet helpt is dat de print niet overloopt op de verschillende onderdelen, het is gewoon lukraak qua opdruk per ring. Zo ziet het er extra slordig uit.

Hierin ligt ook een oorzaak van de snelle slijtage, de ringen zijn gewoon afgeknipt en niet aan de zoom afgewerkt. Daardoor laat de toplaag los.

Om een lang verhaal kort te maken:
Veel en veel te duur gezien de kwaliteit en afwerking. Laten we wel zijn het is maar een paar euro aan slordig afgewerkt materiaal wat er gebruikt is. En voldoet qua levensduur niet aan wat er van verwacht mag worden.
Beschermt de lens voldoende
Redelijk eenvoudig aan te brengen.
Goedkoop materiaal
Verslijt belachelijk snel
Slecht afgewerkt
Maakt veel knoppen op de lens onbereikbaar
De print loopt niet netjes door over de onderdelen