Acties en services bij dit product

Lens inruilen?

Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.
Meer informatie

Productinformatie

LensCoat voor Nikon 200-500 VR Realtree Advantage

De LensCoat voor Nikon 200-500 VR biedt een uitstekende vorm van bescherming tegen krassen en deuken. Zodoende behoudt uw kostbare objectief zijn inruilwaarde omdat deze mooi blijft. Ook is uw 200-500mm met een LensCoat meer comfortabel om te gebruiken en valt deze minder op. Het omhulsel breekt de vorm zodat hij minder opvalt in zijn omgeving. De LensCoat is voorzien van een doorzichtig plastic venster voor de autofocus, de scherpstelbegrenzing en de afstandsschaal.

O.a. geschikt voor

Specificaties

Algemeen
Merk
LensCoat
Type product
Bescherming
Fabrieksgarantie
2 jaar
Geschikt voor
Geschikt voor (product)
Objectief
Geschikt voor (merk)
Nikon
Geschikt voor (serie)
AF-S 200-500mm

Gemengde gevoelens bij dit product.

1,9
  • Beschermt de lens voldoende
  • Redelijk eenvoudig aan te brengen.
  • Goedkoop materiaal
  • Verslijt belachelijk snel
  • Slecht afgewerkt
  • Maakt veel knoppen op de lens onbereikbaar
  • De print loopt niet netjes door over de onderdelen
M.A.J. Arkema - 16 april 2017 - Een kwartaal in bezit
Ik gebruik de lenscoat nu ruim 2 maanden. Inmiddels is een deel van de coat flink versleten en 1 ring is inmiddels bijna geknapt. Dit is de ring waar een gat inzit om bij de schuif van de lock te kunnen, deze is al aan 1 kant gebroken. Dit is raar omdat ik deze knop nooit gebruik. De coating pluist inmiddels flink op een aantal ringen, een deel komt tussen de bewegende onderdelen van de lens.

Ik gebruik de lens als particulier wel vrij intensief maar zeker niet dagelijks. Vooral in het weekend ga ik erop uit om vogels te fotograferen.

Een mogelijke oorzaak van bovenstaande problemen kan liggen in het feit dat ik de camera met de lens aan een BlackRapid over mijn schouder heb hangen. Hierdoor schuurt de coating op enkele plekken tegen mijn kleding bij het wandelen.

Er is ook geen andere oplossing aangezien deze lens veel te zwaar is om aan de body gedragen te worden.

Voor een product met een dergelijke hoge prijs in verhouding tot het geleverde ( een laagje neopreen met een dunne stoffen coating met opdruk) mag dit niet gebeuren. Zeker niet omdat het product juist aangeprezen wordt voor gebruik in het veld.

De coating beschermt verder de lens wel goed en is redelijk eenvoudig aan te brengen. Helaas zijn er voor de knoppen welke je vaker moet gebruiken geen uitsparingen in de coating gemaakt, erg vreemd.

De ringen passen redelijk op de betreffende lens onderdelen maar zijn niet allemaal even netjes recht afgeknipt hierdoor zit het geheel wat rommelig op de lens.

Wat ook niet helpt is dat de print niet overloopt op de verschillende onderdelen, het is gewoon lukraak qua opdruk per ring. Zo ziet het er extra slordig uit.

Hierin ligt ook een oorzaak van de snelle slijtage, de ringen zijn gewoon afgeknipt en niet aan de zoom afgewerkt. Daardoor laat de toplaag los.

Om een lang verhaal kort te maken:
Veel en veel te duur gezien de kwaliteit en afwerking. Laten we wel zijn het is maar een paar euro aan slordig afgewerkt materiaal wat er gebruikt is. En voldoet qua levensduur niet aan wat er van verwacht mag worden.
Lees hele review

Eerder door jou bekeken