Hoe gaat CameraNU.nl om met het Coronavirus? Lees onze updates hier.

Nikon Action EX 8x40 CF verrekijker

2 reviews | #9641
Nikon Action EX 8x40 CF verrekijker - image 1

Informatie

Info

Kenmerken

- Waterdicht (tot 1 m diep gedurende 5 minuten) en condensvrij door stikstofgasvulling
- High-eyepoint ontwerp voor een compleet beeld, ook voor brildragers
- Rubberen draai-en-schuif-oogschelpen voor het comfortabel instellen van de juiste afstand voor de ogen
- Lenzen zijn voorzien van een meerlaagscoating en hebben een grote diameter voor een excellente kleurweergave en helderheid
- Rubberen wapening garandeert schokbestendigheid en een trefzekere en comfortabele handligging
- Lenzen gemaakt van eco-glas, dus vrij van lood en arseen

Specificaties

Merk Nikon
Serie Action EX
Type Porro verrekijker

Inhoud van de doos

Meegeleverde accessoires

- Beschermdoppen
- Handleiding (EN)
- Afkomstig van Nikon Nederland
- 10 jaar garantie (1-5 jaar op onderdelen & arbeidsloon / 6-10 jaar alleen op onderdelen)

Voordeelsets

Nikon Action EX 8x40 CF verrekijker + Caruba Microfiber Lensdoekje Wit + Caruba Verrekijkerharnas EMF-1
Nikon Action EX 8x40 CF verrekijker + Caruba Microfiber Lensdoekje Wit + Caruba Verrekijkerharnas EMF-1
Je bespaart 10% op de accessoires!
Tijdelijk uitverkocht
191,90
189,60

Reviews (2)

Werkpaard
Ergonomie
Gewicht
Mate van rust
Scherpte
Zichtveld
Het is een klassieke porro die doet wat 'ie moet doen, en niet eens zo slecht.

De pluspunten zoals verderop opgesomd spreken voor zich, de minpunten echter hebben mogelijks wat meer uitleg nodig. De toebehoren bij de kijker zijn mijns inziens de grootste domper, doch niet onoverkomelijk. De oculairdoppen zijn geheel los van de kijker en lastig om (snel) aan te brengen; bij niet gebruik kunnen ze aan de binostrap geklipt worden. Dit is vrij omslachtig en kan snel leiden tot verlies van de covers (zelf ben ik er reeds 1 kwijtgespeeld). De oculaircover kan bevestigd worden aan de binostrap, maar het is erg krap om ze over de oculairs te krijgen. De binostrap op zich is dan weer wel oké, vrij lang waardoor het gewicht van de kijker niet zozeer doorweegt.
De scherpstelling is vrij stroef, ik gebruik twee vingers om scherp te stellen dat gaat beter. Mogelijks kan de weerstand over tijd verminderen, maar voorlopig is dat hier nog niet het geval. In koudere temperaturen heb ik de kijker nog niet getest.
In bepaalde situaties, zoals tegenlicht en een 'lage zon', kunnen interne reflecties optreden waarbij het zicht belemmert wordt, niet altijd een probleem maar wel iets om rekening mee te houden.
Besluitend kan ik stellen dat ik wel tevreden ben met de kijker, het porro-effect geeft een aangename kijkervaring, gecombineerd met het fijne contrast, redelijke scherpte en brede zichtveld. Men moet wel bedacht zijn voor de weerstand van de scherpstelling die soms kan leiden tot het missen van hetgeen men wil zien, indien dit snel uit beeld zou verdwijnen. Voor mensen met niet al te grote handen kan de ergonomie mogelijks ook niet ideaal zijn, dus best eerst uitproberen of eens kijken naar de 7x35 uitgave.
Breed zichtveld
Redelijke scherptediepte
Waterdichte porro
Prijs
Redelijke kleurschiftingscontrole
Constrast
Redelijke scherpte
Toebehoren
Weerstand bij scherpstelling
Interne reflecties

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
  • Maandag gratis in huis
  • 69,-

Verzekeren

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Op het moment dat u als particuliere klant nieuwe foto- of videoapparatuur of een verrekijker of telescoop koopt bij CameraNU.nl, dan weet u dat u voor een bepaalde periode fabrieksgarantie heeft. Maar wat als u uw gloednieuwe camera in het water laat vallen of met uw objectief ergens tegenaan stoot en deze beschadigd raakt? Met het Verzeker je cameranu! plan heeft u nog meer zekerheid.

Welke apparatuur
In principe komt elke nieuwe verrekijker of telescoop en alle nieuwe foto- en video apparatuur in aanmerking voor het Verzeker je cameranu! plan. Dus niet alleen uw foto- of videocamera, maar ook objectieven en flitsers zijn te verzekeren. Het is echter niet mogelijk om het Verzeker je cameranu! plan af te sluiten voor een occasion of demomodel.
U kunt het Verzeker je cameranu! plan tot twee weken na aankoop van uw apparatuur afsluiten. De hoogte van de premie hangt af van het aankoopbedrag. De genoemde prijzen zijn inclusief assurantiebelasting en exclusief eenmalige administratiekosten van €12,95. De premie wordt eenmalig voor 3 jaar betaald. U kiest zelf of u de verzekering wilt afsluiten voor uw gehele bestelling, of voor een enkel product. Binnen enkele dagen krijgt u per e-mail het certificaat van de Actua Groep toegestuurd. U dient woonachtig te zijn in Nederland om de verzekering af te kunnen sluiten.

Niet overdraagbaar
Het Verzeker je cameranu! plan is niet overdraagbaar. Als u een camera en een objectief koopt maar besluit om alleen de camera te verzekeren, dan is het objectief niet verzekerd.

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking
- Kans op hoge reparatiekosten voorkomen
- Ook verzekerd tijdens een dagje uit
- Service via CameraNU.nl

Lees meer over verzekeren