Steun samen met CameraNU.nl kinderen in Gwassi

Bij je bestelling bij CameraNU.nl kun je van 22 november 2018 tot en met 31 januari 2019 €1,- doneren voor het dorpsprogramma van Red een Kind in Gwassi, Kenia. Dat kan online én in de winkel. Wil je deze actie met een ander bedrag steunen? Dat kun je doen door naar de officiële website te gaan.

Over Gwassi

In het zuidwesten van Kenia ligt het bergachtige Gwassi. De mensen in dit gebied zijn erg arm; er is gebrek aan voeding, onderwijs en medische zorg. Dit heeft grote gevolgen voor de kinderen. Zij groeien in moeilijke omstandigheden op. Honger en ziekten maken hen erg kwetsbaar. Toch gloort er hoop dankzij het dorpsprogramma dat Red een Kind in Gwassi heeft opgestart. Met dit dorpsprogramma kan een kind in Gwassi binnen zeven jaar uit de armoede groeien.

Over het dorpsprogramma

Iedereen doet mee in het dorpsprogramma: mannen, vrouwen, kinderen en jongeren. Red een Kind helpt hen om de wanhoop en armoede te ontgroeien. Stap voor stap leren zij om hun leefomstandigheden te verbeteren..., totdat ze zelfstandig verder kunnen bouwen aan een kansrijke toekomst.

Over Red een Kind

Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede en verbindt hen met mensen in Nederland. De beste plek voor kinderen om op te groeien is thuis, bij hun eigen familie en in hun eigen dorp. Daarom werkt Red een Kind met hele dorpen tegelijk. Red een Kind helpt gezinnen met het vergroten van hun inkomsten en het bouwen van sterke netwerken. Zo kunnen gezinnen op termijn hun eigen leefomstandigheden verbeteren. Red een Kind werkt altijd samen met lokale partnerorganisaties. Lees op de site van Red een Kind meer over dit project.

Het verhaal van Esther

Zoals veel meisjes in deze regio is Esther na groep 8 gestopt met school. Op haar zestiende raakte ze zwanger en trouwde ze met Martin. Ze wisten niets van gezinsplanning en kregen snel achter elkaar vijf dochters. Martin verdiende als dagloner niet genoeg om ze allemaal te onderhouden – de oudste kinderen werden geregeld van school gestuurd omdat het schoolgeld niet was betaald. De nu 27-jarige Esther greep de kans die het project haar bood om een vaktraining te volgen en is nu een gediplomeerd glaszetter en schilder. Ze verdient geld en spaart via de zelfhulpgroep waar ze lid van is geworden. Haar prachtige dochters lopen er allemaal keurig bij in hun schooluniform en zijn nu geen reden meer voor zorg maar vooral voor ouderlijke trots!

Zopim
Heb je een vraag?