CameraNU.nl steunt SamenLoop voor hoop

Bij je bestelling bij CameraNU.nl kun je tot en met 15 september 2018 €1,- doneren voor de SamenLoop voor hoop. Dat kan online én in de winkel. Onze medewerker Wouter van Rheenen loop samen met Team 12 "InwonersInActie" mee en zal na afloop van de loop de opbrengst via CameraNU.nl toevoegen aan het totaalbedrag van de loop in Lelystad. Wil je deze actie met een ander bedrag steunen? Dat kun je doen door naar de Teamsite van InwonersInActie te gaan.

Over de SamenLoop voor hoop

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt er samen met lotgenoten stilgestaan bij kanker én wordt het leven gevierd. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

Over de oorsprong

SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen.

Een SamenLoop heeft een heel herkenbaar concept, dit is mede de kracht. Het is een lokaal georganiseerd evenement, waarbij je als betrokken vrijwilliger veel ruimte krijgt om er met de commissie een eigen invulling aan te geven. Je geeft je eigen kleur aan het evenement en er zijn een aantal vaststaande onderdelen, waaronder de ceremonies.

Zopim
Heb je een vraag?