Urk in Wintersferen op 24 en 25 november 2017

De knusse straten en nauwe steegjes op Urk brengen je honderd jaar terug in de tijd tijdens Urk in Wintersferen op 24 en 25 november 2017. Het was de tijd van kwakzalvers, veldwachters en klederdacht. Dankzij figuranten, kraampjes en sketches uit het verleden beleef je zelf deze sfeer van vroeger. Diverse pleinen zijn ingericht met oude ambachten, figuranten en marskramers. Een ideaal decor om mooie foto's te maken!

Het thema dit jaar is Île du Diable (duivelseiland). Urk werd tijdens de Eerste Wereldoorlog gezien als de ideale plek om gedeserteerde Britse, Franse en Belgische officieren vast te houden. In 1915 werd voor deze groep een kamp geopend op Urk, wat in die tijd nog een eiland was. Op 24 en 25 november word je als bezoeker meegenomen in het leven van de gevangenen, bewakers en de invloed van het kamp op de bevolking van Urk zelf.

De schoolklas van vroeger, de kwakzalver en oude gerechten

Hoe het er toen aan toe ging op school kun je zien in het schooltje en de kwakzalver heeft vast en zeker het wondermiddel tegen jouw kwaal... Opwarmen doe je in het ouderwetse bruincafé. Koolmoes, kapkool en dikkoek... genieten van deze oud-Urker gerechten is mogelijk op meerdere locaties. Uiteraard kun je ook smullen van een gebakken of gerookt visje.

Urk in Wintersferen wordt op vrijdag 24 november gehouden van 16.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 25 november van 11.00 tot 15.00 uur. In het centrum van Oud Urk wordt ook nog een wintermarkt gehouden. Deze duurt op vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Kom je in klederdracht naar Urk? Dan is de toegang tot Urk in Wintersferen gratis.

CameraNU.nl en Urk in Wintersferen

Wij van CameraNU.nl vinden Urk natuurlijk de mooiste plek van Nederland, Europa en misschien wel van de hele wereld. Urk is standaard al een hele mooie openluchtstudio waar onze producten goed uitgetest kunnen worden. Vanuit onze winkel kan bijvoorbeeld je verrekijker uitstekend getest worden met het uitzicht dat we hebben, maar echt testen doe je het best aan de voet van onze vuurtoren..., het uitzicht over het IJsselmeer en de dijken aan beide kanten halen het beste uit je kijker naar boven.

Perfect voor straat- en portretfotografie

Maar niet alleen kijkers, ook onze foto- en videoapparatuur is prima te gebruiken. En op tijdens een evenement als Urk in Wintersferen gaat het fotografenbloed natuurlijk nog sneller stromen. Van het maken van portretten van Urkers in klederdracht, de veldwachter, een kwakzalver tot het fotograferen van de historische straatjes en steegjes, de sfeervolle kraampjes en sketches uit het verleden. Leg het leven vast van de gevangen officieren en hun bewakers of fotografeer de oude ambachten, zoals het breien van fuiken, maken van vismanden en splitsen en slaan van touwen, het roken en bakken van vis en het maken van tollen waaraan je zelf mee mag doen.

Was je dus al eens van plan om onze winkel te bezoeken? Om iets te kopen of misschien wel te huren om te kijken of producten daadwerkelijk iets voor je zijn? Dan is Urk in Wintersferen hét evenement om ons te bezoeken.

Meer informatie over Urk in Wintersferen vind je op www.urkinwintersferen.nl.

Zopim
Heeft u een vraag?