Wat is een battery grip?

Een batterygrip, ook wel een batterijgrip genoemd, maakt uw camera iets groter maar niet heel veel zwaarder. Met een batterygrip verkrijgt u letterlijk een betere grip op uw DSLR, wat vooral te merken is bij het maken van foto's in de portretstand. Zonder een extra grip op de body heeft uw hand best wel een onnatuurlijke houding bij het maken van opnames in de portretstand. Een batterygrip geeft u een extra ontspanknop precies waar dat nodig is – en daarnaast hebt u direct de beschikking over extra bedieningsknoppen en instelwielen. Welke knoppen en wielen het precies zijn, is afhankelijk van het merk. Maar de extra knoppen en de extra "houvast" werken intuïtief en geven uw handen veel meer rust.

Handig: Alle batterygrips

Battery grip: alleen maar voordelen

Wat ook merkafhankelijk is, is of de grip plaats biedt aan één of misschien zelfs wel twee accu's. Met twee accu's kunt u langer achtereen fotograferen. Dit is een enorm voordeel bij reportages. Het kan zijn dat er een batterijhouder met uw grip wordt meegeleverd. Dit geeft u de mogelijkheid om uw camera te voeden met behulp van AA-batterijen. Over het algemeen wordt hier niet heel veel gebruik van gemaakt, maar het kan uitkomst bieden als u naar het buitenland gaat en onverwachts met een kapotte li-ion accu komt te zitten. Tenslotte zijn AA-batterijen bijna overal te koop!

Niet-originele battery grips

Naast batterijgrips van de cameramerken zelf, vindt u bij CameraNU.nl ook battery grips van andere merken die geschikt zijn voor uw camera. U kunt ervoor kiezen om een grip te kopen van een origineel merk, of voor een scherp geprijsde variant gaan van een ander merk dat qua look, feel en functie niet onderdoet voor de originele versie. Dit heeft geen enkel nadeel voor de werking van uw camera.

Meest populaire battery grips

Sorteer  producten

Originele batterijgrip van Canon o.a. geschikt voor de Canon EOS 5D Mark IV spiegelreflexcamera

Batterijgrip geschikt voor de Nikon D850 spiegelreflexcamera

O.a. geschikt voor de Canon EOS 70D DSLR

Originele batterijgrip van Canon o.a. geschikt voor de Canon EOS 6D Mark II spiegelreflexcamera

Batterijgrip geschikt voor de Nikon D500

Batterijgrip o.a. geschikt voor de Canon EOS 7D Mark II

Batterijgrip van Jupio o.a. geschikt voor de Nikon D7200 DSLR

Originele batterijgrip van Canon o.a. geschikt voor de Canon EOS 750D en 760D

Batterijgrip geschikt voor de Nikon D500

Batterijgrip voor de Canon EOS 6D spiegelreflexcamera

Zopim
Heeft u een vraag?