Fotograferen en filmen met uw smartphone of tablet

De camera's van smartphones en tablets worden beter en beter. Zo goed zelfs dat het mogelijk is om met bijvoorbeeld je iPhone of iPad foto's en video's op te nemen in zeer hoge kwaliteit. Steeds meer journalisten maken dan ook gebruik van hun mobiele telefoon of tablet om reportages vast te leggen. Deze manier van werken staat bekend onder de naam "mobile journalism" wat ook wel verkort wordt tot "MoJo".

Net als bij compact, systeem- en spiegelreflexcamera's zijn er talrijke hulpmiddelen om nog beter materiaal vast te leggen met uw telefoon of tablet. Op deze pagina vindt je een overzicht van wat CameraNU.nl jou allemaal te bieden heeft op het gebied van smartphone-fotografie.

Blog: Tien tips om te fotograferen met je smartphone

Voor elke doel een accessoire

De accessoires voor het filmen of fotograferen met je mobiel zijn onder te verdelen in verschillende soorten. Gebruik bijvoorbeeld een afstandsbediening om je smartphone een foto te laten maken zonder deze zelf in handen te hebben. Ook kan je de audio onder een videobestand verbeteren door gebruik te maken van een externe microfoon en video's worden mooier als je extra belichting gebruikt in plaats van de harde LED-flitser op het toestel. De extra belichting en microfoon zijn compact en comfortabel met jouw mobiel of tablet te combineren door gebruik te maken van een grip of rig.

Wil je jouw smartphone gewoon stabiel kunnen gebruiken voor opnames dan komt een statief, selfiestick of stabilizer gericht op smartphones goed van pas. En tot slot ben je niet gebonden aan het bereik van de lens die in jouw smartphone of tablet is ingebouwd. Door een opzetlens te gebruiken krijg je veel meer opties en voor een echt groot bereik gebruik je digiscoping-accesoires om met je telefoon door een verrekijker of zelfs een telescooop te fotograferen.

Meest populaire smartphone-fotografie accessoires

Sorteer  producten

Gimbal voor smartphones - weegt 485 gram - accu met 15 uur werktijd - compatibel met DJI Go app - 1/4"-20 aansluiting - ActiveTrack, MotionLaps en Zoom Controle

Handige om klem om uw smartphone op een statief of rechtop neer te zetten

Een draagbare en professionele microfoon voor uw smartphone of tablet

Selfiestick en tafelstatief in een - geschikt voor smartphones en action cams

Compacte en lichtgewicht richtmicrofoon speciaal ontworpen voor gebruik met een smartphone of tablet

Zilverkleurige handheld stabilizer met 3-assige gimbal voor prachtige stabiele en professioneel ogende opnames met uw smartphone

249,- 189,-

Bevestig uw smartphone snel en gemakkelijk op een statief met deze kantelbare houder

Uiterst compacte dimbare foto- en videolamp te gebruiken met action cams, foto- en videocamera's of gewoon uit de hand

Smartphoneklem met coldshoe geschikt voor telefoons met een breedte van 58 tot 82mm

Met deze mount kun je alle smartphones of tablets gebruiken op de Brofish selfiestick

Smartphone-fotografie en smartphone-videografie

CameraNU.nl heeft de accessoires die uw beelden nog beter uit laten komen!

Zopim
Heeft u een vraag?