0 Bestellen (0)
×

In verband met een lokale feestdag zijn wij woensdag 10 februari gesloten. Bestellingen na 9 februari 23.59 uur worden op donderdag 11 februari in behandeling genomen.

Verrekijkers koopt u bij de specialist..., CameraNU.nl!

CameraNU.nl is één van de grootste specialisten van Nederland als het aankomt op verrekijkers. Bij ons vindt u allerlei kijkers in het assortiment..., in iedere prijsklasse en van Bynolyt, Nikon of Vortex tot Carl Zeiss, Leica en Swarovski! In onze winkel op Urk is er een testcentrum ingericht waar u een verrekijker op uw gemak kunt uitproberen..., want uw persoonlijke beleving is misschien nog wel belangrijker dan de specificaties.

Testen kan zowel binnen als buiten. Ons testcentrum heeft zicht op een weids landschap zodat de verschillen goed te beleven zijn. De handligging bepaald bovendien in meerdere mate de stabiliteit tijdens het kijken. Ook is een cruciale factor voor uw keuze het doel waar u de kijker voor gaat gebruiken: korte observaties, beeldobservatie of nautisch gebruik? U gebruikt 'm misschien wel een leven lang.

Een kijker van hoge kwaliteit onderscheidt zich vooral in de rust tijdens het observeren, waardoor u de verrekijker voor langere tijd comfortabel kunt gebruiken. De kwaliteit wordt mede bepaald door het gebruikte glas en de lenscoatingen. Heeft u meer vragen? Onze professionals kunnen u vrijblijvend helpen om een speciaal op uw afgestemde keuze te maken..., u bent van harte welkom en de koffie staat voor u klaar!

Swarovski

Carl Zeiss

Leica

Bushnell

Bynolyt

Vortex

Steiner

Nikon

Bresser

Burris

Canon

Libra

Meopta

Olympus

Pentax

Yukon

Naamgeving

Om een keuze te maken is het handig om iets te weten over de naamgeving. In de naam van een verrekijker ziet u altijd een aanduiding staan zoals bijvoorbeeld "16x50". Maar waar staan deze getallen precies voor?

Het eerste getal staat voor de vergrotingsfactor. In dit geval wordt het beeld 16x groter dan wat uw ogen normaal zien. Een 8x50 kijker vergroot minder, maar heeft hierdoor wel minder last van beweging van het beeld. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u last heeft van trillende handen. Hoe meer vergroting, hoe groter de kans is op trilling van het beeld.

Het tweede getal staat voor de diameter van de frontlens, wat bepalend is voor de lichtsterkte van de kijker. Hoe hoger het getal, hoe groter de diameter van de lens, hoe meer licht de verrekijker kan opvangen.

Top 10 populairste verrekijkers

Sorteer  producten