Wildlifefotografie Duitsland

Wildlifefotografie Duitsland

Steven Ruiter | Wildpark Anholter Schweiz | Meerdere datums

Volg de workshop Wildlifefotografie met Steven Ruiter in het Duitse wildpark Anholter Schweiz en leer Europese wilde dieren vast te leggen op de gevoelige plaat! Jij gaat gegarandeerd naar huis met een hoop nieuwe kennis over de dieren, het fotograferen daarvan en een berg schitterende foto's.
Lees meer Lees minder
0 / 5
(0) Geen reviews
109,-

Beschikbare locaties

Wildpark Anholter Schweiz

Pferdehorster Str. 1 , 46419 Isselburg

Vrijdag 17 mei |  -

7 van de 15 plaatsen beschikbaar 7 van de 15 beschikbaar
109,-

Vrijdag 27 september |  -

7 van de 15 plaatsen beschikbaar 7 van de 15 beschikbaar
109,-

Beeld impressie

Toon meer Toon minder

Hoe ziet de dag eruit?

Wat ga je leren?

Tijdens de workshop leer je om wilde dieren zo natuurlijk mogelijk vast te leggen in hun karakteristieke houding en gedrag. Hierin komen ook actiemomenten naar voren. Je camera-instellingen spelen een cruciale rol: welke camera-modus kies je (M, AV of TV)? En wat doe je met je diafragma, sluitertijd, ISO of autofocus? Steven Ruiter behandelt alle noodzakelijke instellingen voor wildlifefotografie en past dit natuurlijk direct in de praktijk toe. 

Wat ga je doen?

Onder begeleiding van Steven Ruiter ga je wolven, bruine beren, lynxen, wilde katten, dassen, otters, bunzingen en nog meer dieren in een prachtige setting fotograferen. Steven heeft een achtergrond in de biologie en zal een hoop vertellen over het gedrag van de dieren. De dieren zitten in grote stukken afgezet gebied in een natuurlijke setting, waardoor je ze op een natuurlijke manier vastlegt zonder storende achtergronden. De verschillende dieren hebben hun eigen dagritme en Steven weet precies per soort wanneer je er moet zijn.

Programma

Vanaf 9.00 uur wordt er verzameld op de parkeerplaats van het park. Om 9.30 uur neemt Steven je mee het park in om te fotograferen. Hierbij krijg je koffie of thee met wat lekkers. Om 12.30 is er een lunch in het restaurant van het park. Daarna ga je het park weer in en is er 's middags nog een korte koffie- en theepauze. De koffie, thee, lekkers en lunch zijn bij de prijs van de workshop inbegrepen. Dat geldt niet voor de entreeprijs van het park. Rond 16.45 uur is er een korte evaluatie waarna je naar huis gaat met schitterende foto's, nieuwe kennis en mooie indrukken.

Praktische informatie

Voor wie is deze workshop?

De workshop is geschikt voor zowel beginnende als gevorderde fotografen die het fotograferen van dieren naar een hoger niveau willen tillen. De workshop is ideaal als training voor een echte safari.

Wat neem je mee?

Neem je spiegelreflex- of systeemcamera mee met telelens van 70-200mm of meer. Hoe meer tele, hoe beter! Een 70-300mm, 100-400mm of 150-600mm zijn ideaal voor het fotograferen van dieren. Daarnaast is een zoom-objectief (bijvoorbeeld 24-70mm) voor het vastleggen van landschappen noodzakelijk. Een compact camera met een zoombereik van meer dan 200mm is ook geschikt. Een monopod is een handige accessoire bij situaties met weinig licht, maar een statief raadt Steven af, omdat er veel gewandeld zal worden. Neem dan ook goede wandelschoenen mee. Tot slot: zorg voor voldoende geheugenkaarten, volle accu's en een plastic beschermhoes of zak voor je apparatuur in geval van regen.

Let op

Deze workshop is buiten. Het is daarom van belang dat je over een goede conditie beschikt en goed ter been bent.

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • Koffie en thee
  • Lekkers
  • Lunch
  • Entreeprijs wildpark
Steven Ruiter

Over de instructeur

Steven Ruiter is een ervaren natuurfotograaf die sinds 1983 zijn passie voor de natuur en fotografie combineert. Sinds 2004 is hij Canon ambassadeur. Zijn prachtige foto's zijn te vinden in diverse bladen, waaronder Zoom, Focus, Landleven en Grasduinen. Steven deelt zijn passie en ervaring graag met anderen via leerzame fotoworkshops, fotoreizen en fotosafari's. Vanwege zijn achtergrond als voormalig biologieleraar, leren deelnemers niet alleen hun fotografische vaardigheden te verbeteren, maar ook de natuur beter te observeren.

Zelf meenemen

Checklist