Blog

12-01-2017

To crop or not to crop

Cropsensoren, fullframe sensoren en de cropfactor. We hebben er allemaal over gehoord of zijn er allemaal wel eens mee geconfronteerd. Voor de mensen met een compactcamera of smartphone is de cropfactor, die op die apparaten van ongeveer 2 tot meer dan 5 loopt, niet zo interessant. Maar wanneer een camera de mogelijkheid heeft om van objectieven te wisselen, wordt die cropfactor plotseling heel erg belangrijk. Soms zelfs meer dan nodig is. Laten we de cropfactor eens in wat meer detail bekijken.

Lees verder

05-01-2017

Fotograferen in de winter

We hebben er al enkele koude dagen op zitten en het zal jullie niet ontgaan zijn, vaak met prachtig licht en condities om met fraaie foto’s thuis te komen. Ik zal eerlijk zijn, ook voor mij breekt vaak na de fraaie herfstfotografieperiode een moment aan dat ik de camera vaker in de tas laat zitten. Toch ben ik er de afgelopen dagen al meerdere keren op uit getrokken en daarom geef ik je graag in deze blog een paar tips en inspiratie om juist deze winter erop uit te blijven gaan. In deel 1 tips voor jezelf en je apparatuur. In deel 2 inspiratietips om thuis te komen met de mooiste winterse plaatjes.

Lees verder

05-01-2017

Nieuws vanuit de CES 2017

De grootste elektronicabeurs ter wereld, de CES, vindt ieder jaar plaats in Las Vegas. Veel camerafabrikanten grijpen deze beurs aan om nieuwe camera's en objectieven te presenteren of om ontwikkelingen naar buiten te brengen.

Lees verder

29-12-2016

Tips om vuurwerk te fotograferen

2016 zit er weer bijna op en het nieuwe jaar wordt bijna ingeluid. En dat betekent hier in Nederland maar één ding…, veel vuurwerk. En laat dat nu net iets zijn wat je heel mooi op de foto kunt zetten. Vaak krijg ik te horen “dat is me veel te moeilijk” en “zo mooi krijg ik ze nooit”. Toch is het eigenlijk niet zo vreselijk moeilijk, als je je een beetje voorbereidt. Uiteindelijk blijft het een kwestie van veel proberen en soms wat bijstellen, maar met een aantal basistips moet het ook jou lukken om een paar knallers van foto’s te maken.

Lees verder

Blijf op de hoogte

Houd mij op de hoogte van laatste nieuwtjes, interessante blogs en aanbiedingen.

Waarom CameraNU.nl?

Ecommerce Europe Trustmark Thuiswinkel Waarborg
Zopim
Heeft u een vraag?