Lezingen, workshops en evenementen

CameraNU.nl Urk

Urk

Het Spijk 6
CameraNU.nl Amsterdam

Amsterdam

Van Woustraat 242
CameraNU.nl Eindhoven

Eindhoven

Stratumsedijk 3
CameraNU.nl Apeldoorn

Apeldoorn

Paramariboweg 41
CameraNU.nl Groningen

Groningen

Meeuwerderweg 10
CameraNU.nl Rotterdam

Rotterdam

Groenendaal 27a

Oktober 2021

Kijk op vrijdag 22 oktober om 20.00 uur live naar de webinar Creativiteit binnen de natuurfotografie met Mike Muizebelt. Aan de hand van voorbeelden neemt Mike je mee langs een scala aan technieken die je creativiteit ongetwijfeld een boost gaan geven.

Urk

85,-

Tijdens de Workshop damhertenfotografie ga je onder leiding van natuurfotograaf Jeroen Stel meer leren over het fotograferen van dieren in de natuur. Jeroen is een echte wildlife specialist die je op 22 oktober meeneemt in de Amsterdamse Waterleidingduinen en je de fijne kneepjes van het vak leert.

Categorie: Natuurfotografie
Datum: 22 oktober 2021
Locatie: Amsterdamse Waterleidingduinen (Zandvoortselaan 130, 2042 XC Zandvoort)
Instructeur: Jeroen Stel
Amsterdam

99,-

Tijdens deze macrofotografieworkshop ga je aan de slag met een groothoeklens om een onderwerp zo te leren fotograferen dat de hele omgeving meedoet. Professioneel natuurfotograaf Johan van der Wielen neemt je mee in het Waterloopbos bij Marknesse om de herfst met zijn paddenstoelen op een heel nieuwe en unieke wijze vast te leggen. Mocht de cursus niet doorgaan vanwege coronamaatregelen, dan nemen we contact op.

Categorie: Macrofotografie
Datum: 23 oktober 2021
Locatie: Bezoekerscentrum in het Waterloopbos (Voorsterweg 34, 8316 PT Marknesse)
Instructeur: Johan van der Wielen
Urk

79,95

's Avonds bruist de stad nóg meer van het leven! Dat is natuurlijk jouw kans om spectaculaire foto’s te maken. Maar vind je dit lastig of vallen je resultaten tegen? Volg dan de workshop Avondfotografie onder leiding van Tom Reuvers waarin hij je leert om jouw favoriete stad perfect vast te leggen! De workshop start met een theoriegedeelte waarna je een stadswandeling maakt langs de belangrijkste highlights van de Rotterdam, zodat je fantastische beelden kunt gaan schieten.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 28 oktober 2021
Locatie: Hotel New York Rotterdam (Koninginnenhoofd 1, 3072 AD Rotterdam)
Instructeur: Tom Reuvers
Rotterdam

79,95

's Avonds bruist de stad nóg meer van het leven! Dat is natuurlijk jouw kans om spectaculaire foto’s te maken. Maar vind je dit lastig of vallen je resultaten tegen? Volg dan de workshop Avondfotografie onder leiding van Tom Reuvers waarin hij je leert om jouw favoriete stad perfect vast te leggen! De workshop start met een theoriegedeelte waarna je een stadswandeling maakt langs de belangrijkste highlights van de Eindhoven, zodat je fantastische beelden kunt gaan schieten.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 29 oktober 2021
Locatie: CameraNU.nl Eindhoven (Stratumsedijk 3, 5611 NA Eindhoven)
Instructeur: Tom Reuvers
Eindhoven

Wil je meer leren over het fotograferen van dieren in de natuur? Kom dan op 30 oktober naar de workshop Vossenfotografie in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Met wildlife specialist Jeroen Stel ga je de natuur in. In de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn vossen relatief eenvoudig te fotograferen!

Amsterdam

November 2021

79,95

's Avonds bruist de stad nóg meer van het leven! Dat is natuurlijk jouw kans om spectaculaire foto’s te maken. Maar vind je dit lastig of vallen je resultaten tegen? Volg dan de workshop Avondfotografie onder leiding van Tom Reuvers waarin hij je leert om jouw favoriete stad perfect vast te leggen! De workshop start met een theoriegedeelte waarna je een stadswandeling maakt langs de belangrijkste highlights van de Groningen, zodat je fantastische beelden kunt gaan schieten.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 3 november 2021
Locatie: News Cafe Groningen (Waagplein 5, 9712 JZ Groningen)
Instructeur: Tom Reuvers
Groningen

Kijk op vrijdag 5 november om 20.00 uur live naar de webinar van Brendan de Clercq over Lightshapers, flitsen en continulicht. Brendan laat je de eindeloze mogelijkheden zien met licht en lightshapers! Hij geeft praktische voorbeelden met continu verlichting, flitslicht en zelfs het mengen van meerdere lichtbronnen.

Wil je meer leren over het fotograferen van dieren in de natuur? Kom dan op 6 november naar de workshop Vossenfotografie in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Onder leiding van wildlife specialist Jeroen Stel ga je de natuur in. De vos is een schemer- en nachtdier en juist om die reden is het soms lastig ze te fotograferen. In de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn vossen eenvoudiger te benaderen, ideaal om te fotograferen!

Amsterdam

Bezoek de Verrekijker Roadshow bij CameraNU.nl in Apeldoorn en vind de ideale verrekijker of telescoop die helemaal past bij jouw wensen. Een kijker waar je de rest van je leven van geniet. Een verrekijker die echt bij jou past, vind je waarschijnlijk niet door het lezen van reviews van anderen. Een verrekijker is namelijk iets heel persoonlijks. Onze specialisten staan voor je klaar om jou te adviseren en geven je alle ruimte om verrekijkers en telescopen te proberen. Aan de hand van voorbeelden laten de experts jou ervaren wat de verschillen tussen de kijkers zijn.

Apeldoorn

Wil je meer leren over het fotograferen van dieren in de natuur? Kom dan op 7 november naar de workshop Vossenfotografie in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Onder leiding van wildlife specialist Jeroen Stel ga je de natuur in. De vos is een schemer- en nachtdier en juist om die reden is het soms lastig ze te fotograferen. In de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn vossen eenvoudiger te benaderen, ideaal om te fotograferen!

Amsterdam

150,-

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve avonden en gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen. 8, 15, 22 en 29 november 2021. Mocht de cursus niet doorgaan vanwege coronamaatregelen, dan nemen we contact op.

Categorie: ABC-cursus
Datum: Start 8 november 2021
Locatie: CameraNU.nl Groningen (Meeuwerderweg 8, 9724 ET, Groningen)
Instructeur: Henk Koopman
Groningen

150,-

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve avonden en gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen. 8, 15, 22 en 29 november 2021. Mocht de cursus niet doorgaan vanwege coronamaatregelen, dan nemen we contact op.

Categorie: ABC-cursus
Datum: Start 8 november 2021
Locatie: Winkel CameraNU.nl (Het Spijk 8, 8321 WT, Urk)
Instructeur: William Harpe
Urk

59,-

Zie jij soms ook van die verbluffende avondfoto’s van karakteristieke gebouwen en authentieke straatjes? En wist je dat ook jij dit soort foto’s op eenvoudige wijze kan maken? Ga op donderdag 11 november mee Eindhoven in tijdens het GLOW lichtkunstfestival en leer tijdens deze praktijkgerichte Workshop avondfotografie van Hella Martens de mooiste avondfoto’s maken. Tijdens de workshop worden er Sigma lenzen voor Sony, Canon en Nikon beschikbaar gesteld om te gebruiken.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 11 november 2021
Locatie: CameraNU.nl Eindhoven (Stratumsedijk 3, 5611 NA Eindhoven)
Instructeur: Hella Martens
Eindhoven

89,-

Heb jij altijd al eens een roofvogel van dichtbij willen fotograferen? Tijdens de Workshop Roofvogelfotografie leer je alles over het fotograferen van roofvogels, zowel statische portretten als vliegend in de lucht. Enkele vogels die voorbijkomen, zijn: de kerkuil, zeearend en havik.

Categorie: Natuurfotografie
Datum: 12 november 2021
Locatie: Baarlo (OV)
Instructeur: Henri van Rheenen
Urk

85,-

Ga tijdens de Workshop Straatfotografie op pad met professioneel fotograaf Jeroen Stel in de prachtige stad Amsterdam. Ontdek de schoonheid van de dagelijkse dingen om je heen; reizende vrienden, kletsende buren of wandelaars met hun hond en leg ze op unieke wijze vast!

Categorie: Straatfotografie
Datum: 14 november 2021
Locatie: Amsterdam (P.C. Hooftstraat 183, 1071 BW Amsterdam)
Instructeur: Jeroen Stel
Amsterdam

89,-

Wil jij leren hoe studiolicht werkt en hoe je dit kunt sturen? Dan is de Workshop Grip krijgen op studiolicht ideaal voor jou! Professioneel studiobelichter Michiel Fischer leert jou tijdens deze vier uur durende workshop alle fijne kneepjes van het vak. Het thema licht en schaduwen staat centraal en dit ga je toepassen op het maken van portretten. Hoe zet je verschillende lampen neer voor het juiste licht en schaduwen? En hoe bepaal je de lichtval op je model en de achtergrond? Na een uitleg over verschillende lichtbronnen ga je zelf aan de slag.

Categorie: Studiofotografie
Datum: 19 november 2021
Locatie: Studio34x (De Steiger 33A, 1351 AB Almere)
Instructeur: Michiel Fischer
Amsterdam

Bezoek de Verrekijker Roadshow bij CameraNU.nl in Rotterdam en vind de ideale verrekijker of telescoop die helemaal past bij jouw wensen. Een kijker waar je de rest van je leven van geniet. Een verrekijker die echt bij jou past, vind je waarschijnlijk niet door het lezen van reviews van anderen. Een verrekijker is namelijk iets heel persoonlijks. Onze specialisten staan voor je klaar om jou te adviseren en geven je alle ruimte om verrekijkers en telescopen te proberen. Aan de hand van voorbeelden laten de experts jou ervaren wat de verschillen tussen de kijkers zijn.

Rotterdam

Fujifilm GFX middenformaat camera's staan bekend om hun grote sensor, vele megapixels en een groot dynamisch bereik. Maar hoe haal je nu het maximale uit deze camera's? Fujifilm én de professionele portretfotografen Martin Hogeboom en Ferry Knijn, die met GFX-toestellen werken, leggen alles aan je uit tijdens het Fujifilm GFX Event in Studio34x in Almere. Elke deelnemer krijgt in de studio de gelegenheid om zelf met deze camera's te werken, onder toeziend oog van Martin en Ferry. Maak kennis, stel vragen en probeer het GFX-materiaal zelf uit!

Urk

Fujifilm GFX middenformaat camera's staan bekend om hun grote sensor, vele megapixels en een groot dynamisch bereik. Maar hoe haal je nu het maximale uit deze camera's? Fujifilm én de professionele portretfotografen Martin Hogeboom en Ferry Knijn, die met GFX-toestellen werken, leggen alles aan je uit tijdens het Fujifilm GFX Event in Studio34x in Almere. Elke deelnemer krijgt in de studio de gelegenheid om zelf met deze camera's te werken, onder toeziend oog van Martin en Ferry. Maak kennis, stel vragen en probeer het GFX-materiaal zelf uit!

Urk

85,-

Natuurpark Lelystad is de woonplaats van een heel aantal bijzondere dieren, zoals een wisent, wild zwijn, edelhert, Przewalskipaard of een eland. Tijdens de Workshop Natuurfotografie krijg je onder leiding van natuurfotograaf Jeroen Stel de kans om deze dieren in hun natuurlijke habitat vast te leggen.

Categorie: Natuurfotografie
Datum: 27 november 2021
Locatie: Natuurpark Lelystad (Vlotgrasweg 11, 8219 PP, Lelystad)
Instructeur: Jeroen Stel
Urk

December 2021

250,-

Studiofotografie is ontzettend veelzijdig, leuk en technisch uitdagend! Tijdens de Workshop Studiofotografie bij CameraNU.nl krijg je een gedegen kennis over flitsers, de functies én de lightshapers waarmee je het licht vormt. De workshop wordt verdeeld over 4 avonden gegeven. Mocht de cursus niet doorgaan vanwege coronamaatregelen, dan nemen we contact op.

Categorie: Studiofotografie
Datum: Start 6 december 2021
Locatie: Winkel CameraNU.nl (Het Spijk 8, 8321 WT, Urk)
Instructeur: Dani'el van den Berg
Urk

Kijk op vrijdag 17 december om 20.00 uur live naar de webinar Fotograferen en Ondernemen van Bas Uijlings. Fotografie doe je met je hart en ziel en wat is er mooier dan dit fulltime te mogen doen? Helemaal niets! Maar dan moet er op de een of andere manier wel voldoende geld verdiend worden. Bas is gespecialiseerd in bruidsfotografie en tijdens deze webinar laat hij je precies zien hoe je als starter naar fulltimer groeit, gezonde tarieven berekent, jezelf uniek maakt in een overvolle markt en hoe je ervoor zorgt dat jouw klanten ambassadeur worden van jouw werk. Heel veel informatie, maar het is LIVE dus ook ruimte voor al jouw vragen! Zorg dat je erbij bent!.

Urk

119,-

Wil jij als ervaren landschapsfotograaf stappen zetten in je ontwikkeling? Volg dan de Workshop Seascapes onder leiding van Bas Meelker. Aan de Noord-Hollandse kust ga je bij eb de zonsondergang fotograferen en daarbij gebruik maken van de grillige patronen in het zand en het mooie licht van de zon.

Categorie: Landschapsfotografie
Datum: 17 december 2021
Locatie: Strand Petten (Bergeendstraat 59, 1755 PM Petten)
Instructeur: Bas Meelker
Amsterdam

Januari 2022

119,-

Wil jij als ervaren landschapsfotograaf stappen zetten in je ontwikkeling? Volg dan de Workshop Seascapes onder leiding van Bas Meelker. Aan de Noord-Hollandse kust ga je bij eb de zonsondergang fotograferen en daarbij gebruik maken van de grillige patronen in het zand en het mooie licht van de zon.

Categorie: Landschapsfotografie
Datum: 21 januari 2022
Locatie: Strand Petten (Bergeendstraat 59, 1755 PM Petten)
Instructeur: Bas Meelker
Amsterdam

Mei 2022

99,-

Tijdens de workshop Lightpainting ga je onder leiding van natuurfotograaf en ervaren lightpainter Mike Muizebelt aan de slag met het creëren van creatieve effecten met behulp van verschillende lichtbronnen. Na een uitgebreid theoriegedeelte ga je zelf aan het werk. Hiervoor is een model aanwezig. Mike bewaart tijdens de workshop geen geheimen en stelt diverse materialen en technieken ter beschikking, zodat je na de tijd bekwaam bent om zelf aan de slag te gaan! Mocht de cursus niet doorgaan vanwege coronamaatregelen, dan nemen we contact op.

Categorie: Lightpainting, Natuurfotografie
Datum: 27 mei 2022
Locatie: Strand tussen Wassenaar en Katwijk
Instructeur: Mike Muizebelt
Rotterdam