CameraNU Logo

Lezingen, workshops en evenementen

CameraNU.nl Urk

Urk

Het Spijk 6
CameraNU.nl Amsterdam Centrum

Amsterdam Centrum

Van Woustraat 242
CameraNU.nl Eindhoven

Eindhoven

Stratumsedijk 3
CameraNU.nl Apeldoorn

Apeldoorn

Paramariboweg 41
CameraNU.nl Groningen

Groningen

Meeuwerderweg 10
CameraNU.nl Rotterdam Centrum

Rotterdam Centrum

Groenendaal 27a
CameraNU.nl Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost

Keienbergweg 13
CameraNU.nl Rotterdam Noord

Rotterdam Noord

Gordelweg 156
CameraNU.nl Antwerpen

Antwerpen

Frankrijklei 23

December 2022

IJsbeelden Festival in Zwolle

De komende wintermaanden geniet je in Zwolle van ijzige taferelen tijdens het grootste winterevenement van Nederland. Van 17 december 2022 t/m 5 maart 2023 is er namelijk weer het IJsbeelden Festival. Het thema is “What a wonderful world”. Het Nederlands IJsbeelden Festival in de IJsselhallen is een uniek winter-evenement voor jong en oud. Als sponsor van het festival houdt CameraNU.nl onder meer diverse workshops en een fotowedstrijd.

december 2022 - maart 2023

Apeldoorn

Februari 2023

Webinar Eventfotografie met Rutger Geerling

Kijk op vrijdag 3 februari 2023 om 20.00 uur live naar de webinar "Eventfotografie" met Rutger Geerling, beter bekend onder zijn alias Rudgr. Rutger werkt al sinds eind jaren negentig in de dancemuziek. Sensation, Armin van Buuren, Tomorrowland, Hardwell en Ultra Music Festival zijn een paar van grootsten op dit gebied waar hij kind aan huis is. Tijdens deze webinar neemt Rutger je mee in zijn wereld van confetti, dreunende beats, metershoge vlammen, vuurwerk en het navigeren van kolkende mensenmassa’s in Buenos Aires, Tokio, Miami en Boom, België.

vrijdag 3 februari 2023

Urk

Lezing Mike Muizebelt - Op zoek naar Licht - Rotterdam

Welke fotograaf kent het niet, de eeuwige zoektocht naar licht en het perfecte beeld? Een gewaagd onderwerp ook, want hebben we niet allemaal onze eigen voorkeuren en mening over fout, goed of middelmatig licht? Professioneel fotograaf en lightpainter Mike Muizebelt neemt je tijdens deze inspirerende lezing mee op zijn doorlopende zoektocht naar licht. Een reis die je meeneemt van mistige ochtenden naar sprankelende sterrenhemelen, maar ook een reis die je laat zien hoe hij door creatief te belichten en door het inzetten van hulpmiddelen de situatie naar zijn hand zet. Het bijzondere? Hij doet dat niet in een studio, maar in de vrije natuur.

zaterdag 4 februari 2023

Rotterdam Noord

Lezing Marijn Alons - Word beter in landschapsfotografie - Urk

Tijdens de lezing leert Marijn je stap voor stap hoe je 'betere' landschapsfoto's maakt. Beter is natuurlijk smaak gebonden en daarom gaat Marijn vooral in op de voorbereiding, techniek en het bewerken van je foto's. Zo kun je dit na deze lezing zelf in de praktijk toe gaan passen. Aan de hand van prachtige voorbeeldfoto's leer je meer over het inspelen op het weer, het vinden van de juiste locaties, cameratechnieken, compositie en bewerken van je beelden.

zaterdag 4 februari 2023

Urk

Lezing Bouke Peterson - Straatfotografie - Groningen

Op zoek naar tips en trucs voor straatfotografie? Kom dan naar de lezing “De magie van licht en schaduw in de straat”, waarin fotograaf Bouke Peterson met hart en ziel vertelt over zijn grote passie; straatfotografie. Bouke maakt je wegwijs in de instellingen van zijn camera, de manier waarop hij achteraf zijn beelden selecteert én bewerkt, en nog veel meer. Kortom, een lezing boordevol tips en trucs over straatfotografie.

zaterdag 4 februari 2023

Groningen

Cursus Printen - Antwerpen - 4 februari 2023

50,-

Heb je altijd al willen weten hoe je een foto vanaf je camera direct afdrukt op een professionele printer? Dan is de Cursus Printen echt iets voor jou! Tijdens deze hands-on workshop leer je hoe je stap voor stap een foto vanaf je camera print op een Canon Pro printer.

Categorie: Color management
Datum: 4 februari 2023
Locatie: CameraNU.be Antwerpen (Frankrijklei 23, 2000 Antwerpen)
Instructeur: Frederic Vaneesbeck

zaterdag 4 februari 2023

Antwerpen

Leer fotograferen met de ABC fotocursus - Groningen - startdatum 6 februari 2023

150,-

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve sessies en gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen. 6, 13, 20, 27 februari 2023.

Categorie: ABC-cursus
Datum: Start 6 februari 2023
Locatie: CameraNU.nl Groningen (Meeuwerderweg 8, 9724 ET, Groningen)
Instructeur: Henk Koopman

maandag 6 februari 2023

Groningen

Cursus IJsbeelden fotograferen - Zwolle - 9 februari 2023

49,-

Grijp tijdens het IJsbeelden Festival in Zwolle de kans om, onder leiding van een instructeur, de verschillende beelden te vereeuwigen voordat ze gesmolten zijn

Categorie: IJsbeeldenfotografie
Datum: 9 februari 2023
Locatie: IJsselhallen Zwolle (Rieteweg 4, 8011 AB, Zwolle)
Instructeur: Medewerker CameraNU.nl

donderdag 9 februari 2023

Apeldoorn

Lezing Mike Muizebelt - Filters in de Landschapsfotografie - Eindhoven

Zonder twijfel zijn filters één van de krachtigste tools die we als natuurfotograaf hebben om beelden zo goed mogelijk vast te leggen op onze sensor. Maar ze zijn er in alle soorten en maten en we kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we natuurfotograaf en NiSi ambassadeur Mike Muizebelt uitgenodigd om je alles te leren op het gebied van filters. Welke soorten zijn er en hoe zet je ze in als je in het veld aan het werk bent? Mike zal je aan de hand van zijn werkwijze én duidelijke voorbeelden laten zien hoe filters hem in staat stellen het maximale uit zijn beelden te halen. Kortom een lezing met een educatieve insteek, maar doorspekt met heerlijke beelden uit het veld.

zaterdag 11 februari 2023

Eindhoven

Lezing Wijnand Burggraaf - Urbexfotografie - Rotterdam

Vrijwel alle urbex-foto’s van Wijnand zijn gemaakt op verboden terrein. Het is ook de schoonheid van het verval dat hem aanspreekt en het soort foto’s dat hij ermee kan krijgen - verstilde, bijna surrealistische tijdcapsules. Tijdens de lezing gaat Wijnand langs verschillende onderwerpen en situaties waarbij hij laat zien hoe zijn beelden tot stand komen. Hij geeft uitleg over de uitrusting, de camera-instellingen (bracketing), maar ook hoe je een locatie vindt, hoe je ermee omgaat en wat de voorbereidingen hiervoor zijn. Er is volop ruimte voor vragen en interactie tijdens de lezing.

zaterdag 11 februari 2023

Rotterdam Noord

Workshop Tom Reuvers - Lightroom Classic - Urk - 11 februari 2023

99,-

Tijdens de ruim 6.5 uur durende Workshop Lightroom Classic leer je professioneel werken met Adobe Lightroom Classic. Onder leiding van Tom Reuvers leer je het importeren en beheren van je fotocollectie en ga je foto's bewerken: retoucheren, uitsnijden, ruis verwijderen, verscherpen, maskers, presets maken en meer.

Categorie: Lightroom
Datum: 11 februari 2023
Locatie: CameraNU.nl Urk (Het Spijk 8, 8321 WT, Urk)
Instructeur: Tom Reuvers

zaterdag 11 februari 2023

Urk

Workshop Tom Museeuw - Clair-obscur - Antwerpen - 11 februari 2023

279,-

De Workshop Clair-Obscur door Tom Museeuw is een inspirerende workshop voor fotografen die zich verder willen verdiepen in het werken met continulichtbronnen. Je ontdekt alle aspecten van LED (fresnel) spots, verschillende continulichtbronnen (vast licht) en het gebruik van creatieve accessoires.

Categorie: Belichting, Portretfotografie
Datum: 11 februari 2023
Locatie: CameraNU.be Antwerpen (Frankrijklei 23, 2000 Antwerpen)
Instructeur: Tom Museeuw

zaterdag 11 februari 2023

Antwerpen

Workshop Klaas-Jelmer Sixma - IJsportretten - Zwolle - 16 februari 2023

99,-

Duik de kou van het IJsbeeldenfestival Zwolle in om, onder leiding van Klaas-Jelmer Sixma, karakteristieke ijsportretten te maken.

Categorie: Portretfotografie
Datum: 16 februari 2023
Locatie: IJsselhallen, Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle
Instructeur: Klaas-Jelmer Sixma

donderdag 16 februari 2023

Apeldoorn

Cursus IJsbeelden fotograferen - Zwolle - 17 februari 2023

49,-

Grijp tijdens het IJsbeelden Festival in Zwolle de kans om, onder leiding van een instructeur, de verschillende beelden te vereeuwigen voordat ze gesmolten zijn

Categorie: IJsbeeldenfotografie
Datum: 17 februari 2023
Locatie: IJsselhallen Zwolle (Rieteweg 4, 8011 AB, Zwolle)
Instructeur: Medewerker CameraNU.nl

vrijdag 17 februari 2023

Apeldoorn

Workshop Tom Reuvers - Portretfotografie - Urk - 17 februari 2023

109,95

Wil jij starten met portretfotografie of je skills verder perfectioneren? Dan is deze workshop Portretfotografie een uitgelezen kans! Samen met Tom Reuvers ga je op zoek naar het ultieme portret. Cameragebruik, communicatie met je model, gebruik van natuurlijk licht en studioflitsers: het komt allemaal aan bod.

Categorie: Portretfotografie
Datum: 17 februari 2023
Locatie: CameraNU.nl Urk (Het Spijk 8, 8321 WT, Urk)
Instructeur: Tom Reuvers

vrijdag 17 februari 2023

Urk

Workshop Tom Reuvers - Haal meer uit je flitser - Groningen - 18 februari 2023

79,95

Heb jij een te gekke flitser bij je camera maar vind je het gebruik ervan moeilijk? Krijg je het maar niet voor elkaar om natuurlijke flitsfoto's te maken? Dan is de Workshop Haal meer uit je flitser een geweldige mogelijkheid om alles uit je flitser te leren halen.

Categorie: Flitsfotografie
Datum: 18 februari 2023
Locatie: Fotostudio Groningen (Meeuwerderweg 8, 9724 ET Groningen)
Instructeur: Tom Reuvers

zaterdag 18 februari 2023

Groningen

Lezing Bouke Peterson - Straatfotografie - Urk

Op zoek naar tips en trucs voor straatfotografie? Kom dan naar de lezing “De magie van licht en schaduw in de straat”, waarin fotograaf Bouke Peterson met hart en ziel vertelt over zijn grote passie; straatfotografie. Bouke maakt je wegwijs in de instellingen van zijn camera, de manier waarop hij achteraf zijn beelden selecteert én bewerkt, en nog veel meer. Kortom, een lezing boordevol tips en trucs over straatfotografie.

zaterdag 18 februari 2023

Urk

Cursus Printen - Rotterdam - 18 februari 2023

50,-

Heb je altijd al willen weten hoe je een foto vanaf je camera direct afdrukt op een professionele printer? Dan is de Cursus Printen echt iets voor jou! Tijdens deze hands-on workshop leer je hoe je stap voor stap een foto vanaf je camera print op een Canon Pro printer.

Categorie: Color management
Datum: 18 februari 2023
Locatie: CameraNU.nl Rotterdam-Noord (Gordelweg 156, 3038 GE Rotterdam)
Instructeur: Frederic Vaneesbeck

zaterdag 18 februari 2023

Rotterdam Noord

Workshop Marc van der Stelt - Rotterdam By Night - 18 februari 2023

89,-

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Rotterdam by Night krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 18 februari 2023
Locatie: Vers010 Rotterdam (Prinsendam 180, 3072 MA Rotterdam)
Instructeur: Marc van der Stelt

zaterdag 18 februari 2023

Rotterdam Noord

Leer fotograferen met de ABC fotocursus - Urk - startdatum 20 februari 2023

179,-

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve avonden en een zaterdagochtend, gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen. 20 en 27 februari, 6 en 13 maart plus een nog nader te bepalen 5e praktijkdagdeel.

Categorie: ABC-cursus
Datum: Start 20 februari 2023
Locatie: Winkel CameraNU.nl (Het Spijk 8, 8321 WT, Urk)
Instructeur: William Harpe

maandag 20 februari 2023

Urk

Workshop Mike Muizebelt - Lange Sluitertijden - Petten - 22 februari 2023

95,-

Geef je op voor de Workshop Lange Sluitertijden bij Palendorp in Petten en beleef een fotodag om nooit te vergeten! Onder leiding van ervaren landschapsfotograaf Mike Muizebelt ga je de uitdaging aan om op een ijskoud strand unieke foto's te maken van springtij, zonsondergang en het blauwe uurtje!

Categorie: Landschapsfotografie
Datum: 22 februari 2023
Locatie: Strand bij Petten, Noord-Holland
Instructeur: Mike Muizebelt

woensdag 22 februari 2023

Amsterdam Zuidoost

Photowalk Hella Martens - Eindhoven - 24 februari 2023

49,-

Ga mee met de Photowalk in Eindhoven en leer op een geheel nieuwe manier naar deze prachtige stad te kijken! Samen met andere enthousiaste fotografen ga je op pad en doe je ervaring en inspiratie op. Natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van vragen en ook niet onbelangrijk: veel Brabantse gezelligheid!

Categorie: Fotowandeling
Datum: 24 februari 2023
Locatie: CameraNU.nl Eindhoven (Stratumsedijk 3, 5611 NA Eindhoven)
Instructeur: Hella Martens

vrijdag 24 februari 2023

Eindhoven

Lezing Jan Vermeer - Fotograferen in koude gebieden - Groningen - 25 februari 2023

Tijdens deze presentatie bezoeken we de ijskoude poolgebieden. Van Groenland tot Antarctica en van Nova Zembla tot Spitsbergen. Kou, ijs en adembenemende landschappen met daarin het rijke dierenleven staan garant voor een boeiende presentatie. IJsberen op Spitsbergen, Muskusossen op Groenland en de bijzondere keizerspinguïns, de biodiversiteit is divers en adembenemend mooi!

zaterdag 25 februari 2023

Groningen

Lezing Mike Muizebelt - Filters in de Landschapsfotografie - Urk

Zonder twijfel zijn filters één van de krachtigste tools die we als natuurfotograaf hebben om beelden zo goed mogelijk vast te leggen op onze sensor. Maar ze zijn er in alle soorten en maten en we kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we natuurfotograaf en NiSi ambassadeur Mike Muizebelt uitgenodigd om je alles te leren op het gebied van filters. Welke soorten zijn er en hoe zet je ze in als je in het veld aan het werk bent? Je zou verwachten dat het saaie theoretische kost is, maar Mike zal je aan de hand van zijn werkwijze én duidelijke voorbeelden laten zien hoe filters hem in staat stellen het maximale uit zijn beelden te halen. Kortom een lezing met een educatieve insteek, maar doorspekt met heerlijke beelden uit het veld.

zaterdag 25 februari 2023

Urk

Masterclass Voetbalfotografie Canon bij FC Groningen

Heb jij altijd al langs de lijn willen fotograferen tijdens een voetbalwedstrijd in de Eredivisie? Dan is dit jouw kans! Je maakt namelijk kans op een unieke masterclass voetbalfotografie met Canon bij FC Groningen. Je wordt begeleid door een professionele sportfotograaf.

zaterdag 25 februari 2023

Groningen

Lezing Pascal Vandecasteele - Flitsfotografie - Antwerpen

Tijdens de lezing Flitsfotografie & Lichttraining neemt Profoto-ambassadeur Pascal Vandecasteele je mee in de wereld van flitsfotografie. Je leert hoe licht zich gedraagt en hoe licht te beïnvloeden is. Hoe kun je een lichtopstelling te maken met één of meerdere lichtbronnen en het gebruik van lichtvormers? Verder leer je de technische kant begrijpen waardoor je tijdens het fotograferen beter kan concentreren op het fotograferen i.p.v. continu te schuiven met licht.

zaterdag 25 februari 2023

Antwerpen

Lezing Monique van Genderen - Sfeervolle Macrofoto’s - Rotterdam

De sfeer in een foto het allerbelangrijkst. Soms nog belangrijker dan scherpte. Monique is dan ook geen macrofotograaf die het hele onderwerp van voor naar achter scherp wil hebben (uitzonderingen daargelaten), maar eentje die kijkt naar het totale plaatje en vaak is er in dat plaatje maar een heel klein percentage van de foto scherp vastgelegd. In de lezing "Sfeervolle macrofoto’s" vertelt ze alles over het proces van het vastleggen van een sfeervolle zachte macrofoto!

zaterdag 25 februari 2023

Rotterdam Noord

Workshop Arnold van der Zee - Straatfotografie in de Jordaan - Amsterdam - 25 februari 2023

89,-

Houd je van de journalistieke sfeer van straatfotografie? En wil je meer weten over het niet-geregisseerd fotograferen in de stad? Meld je dan aan voor de Workshop Straatfotografie in de Jordaan onder leiding van ervaren fotograaf Arnold van der Zee. Hij laat de schoonheid van het fotograferen van mensen op straat zien en leert je hoe je hier integer mee omgaat.

Categorie: Straatfotografie
Datum: 25 februari 2023
Locatie: Jordaan, Amsterdam
Instructeur: Arnold van der Zee

zaterdag 25 februari 2023

Amsterdam Zuidoost

Lezing Bouke Peterson - Straatfotografie - Apeldoorn

Op zoek naar tips en trucs voor straatfotografie? Kom dan naar de lezing “De magie van licht en schaduw in de straat”, waarin fotograaf Bouke Peterson met hart en ziel vertelt over zijn grote passie; straatfotografie. Bouke maakt je wegwijs in de instellingen van zijn camera, de manier waarop hij achteraf zijn beelden selecteert én bewerkt, en nog veel meer. Kortom, een lezing boordevol tips en trucs over straatfotografie.

zaterdag 25 februari 2023

Apeldoorn

Lezing Matthijs van Os - Luchtvaartfotografie - Urk

Tijdens de lezing komen er diverse onderwerpen aan bod. Matthijs vertelt onder meer iets over zichzelf, hoe hij tot luchtvaartfotografie is gekomen, hoe je een eigen stijl ontwikkelt, welke apparatuur hij gebruikt, hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden en deelt hij tips en tricks én geschikte shows, vliegvelden en oefenterreinen om luchtvaart te fotograferen. Ook de nabewerking van foto's komt aan bod en uiteraard nemen we een kijkje in een deel van zijn spectaculaire portfolio. Heb je een passie voor fotografie en luchtvaart? Dan is deze lezing echt iets voor jou!

zaterdag 25 februari 2023

Urk

Masterclass Voetbalfotografie Nikon bij Fortuna Sittard

Heb jij altijd al langs de lijn willen fotograferen tijdens een voetbalwedstrijd in de Eredivisie? Dan is dit jouw kans! Je maakt namelijk kans op een unieke masterclass voetbalfotografie met Nikon bij Fortuna Sittard. Je wordt begeleid door een professionele sportfotograaf.

zondag 26 februari 2023

Eindhoven

Maart 2023

Cursus Printen - Apeldoorn - 3 maart 2023

50,-

Heb je altijd al willen weten hoe je een foto vanaf je camera direct afdrukt op een professionele printer? Dan is de Cursus Printen echt iets voor jou! Tijdens deze hands-on workshop leer je hoe je stap voor stap een foto vanaf je camera print op een Canon Pro printer.

Categorie: Color management
Datum: 3 maart 2023
Locatie: CameraNU.nl Apeldoorn (Paramariboweg 41, 7333 PA, Apeldoorn)
Instructeur: Frederic Vaneesbeck

vrijdag 3 maart 2023

Apeldoorn

Lezing Jan Vermeer - Fotograferen in koude gebieden - Rotterdam - 4 maart 2023

Tijdens deze presentatie bezoeken we de ijskoude poolgebieden. Van Groenland tot Antarctica en van Nova Zembla tot Spitsbergen. Kou, ijs en adembenemende landschappen met daarin het rijke dierenleven staan garant voor een boeiende presentatie. IJsberen op Spitsbergen, Muskusossen op Groenland en de bijzondere keizerspinguïns, de biodiversiteit is divers en adembenemend mooi!

zaterdag 4 maart 2023

Rotterdam Noord

Lezing Ellen van den Doel - Landschapsfotografie - Antwerpen

Veel mensen genieten van mooie landschapsfoto's. Maar een mooie landschapsfoto maak je niet zomaar even. Ellen van den Doel vertelt je tijdens deze lezing alles over landschapsfotografie; waar moet je allemaal rekening mee houden, welke instellingen gebruik je en wat neem je allemaal mee? Allemaal vragen waar Ellen je antwoord op zal geven, zodat ook jij straks thuiskomt met de meest prachtige landschapsfoto's!

zaterdag 4 maart 2023

Antwerpen

Workshop Arnold van der Zee - Gouden Eeuw Stilleven Fotografie - Monnickendam - 4 maart 2023

89,-

Het geschilderde stilleven als genre kwam begin zeventiende eeuw goed op gang. Ook in de eeuwen daarna bleef het genre populair. Wil je meer kennis opdoen over lichtgebruik in de studio? Dan is de Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie voor jou heel geschikt.

Categorie: Stilleven Studio Fotografie
Datum: 4 maart 2023
Locatie: Sociaal-Cultureel Centrum de Bolder (Het Spil 1, 1141 SB Monnickendam)
Instructeur: Arnold van der Zee

zaterdag 4 maart 2023

Amsterdam Zuidoost

Lezing Bouke Peterson - Straatfotografie - Eindhoven

Op zoek naar tips en trucs voor straatfotografie? Kom dan naar de lezing “De magie van licht en schaduw in de straat”, waarin fotograaf Bouke Peterson met hart en ziel vertelt over zijn grote passie; straatfotografie. Bouke maakt je wegwijs in de instellingen van zijn camera, de manier waarop hij achteraf zijn beelden selecteert én bewerkt, en nog veel meer. Kortom, een lezing boordevol tips en trucs over straatfotografie.

zaterdag 4 maart 2023

Eindhoven

Workshop Tom Reuvers - Lightroom Classic - Groningen - 4 maart 2023

99,-

Tijdens de ruim 6.5 uur durende Workshop Lightroom Classic leer je professioneel werken met Adobe Lightroom Classic. Onder leiding van Tom Reuvers leer je het importeren en beheren van je fotocollectie en ga je foto's bewerken: retoucheren, uitsnijden, ruis verwijderen, verscherpen, maskers, presets maken en meer.

Categorie: Lightroom
Datum: 4 maart 2023
Locatie: Fotostudio Groningen (Meeuwerderweg 8, 9724 ET Groningen)
Instructeur: Tom Reuvers

zaterdag 4 maart 2023

Groningen

Leer fotograferen met de ABC fotocursus - Groningen - startdatum 6 maart 2023

150,-

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve sessies en gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen. 6, 13, 20, 27 maart 2023.

Categorie: ABC-cursus
Datum: Start 6 maart 2023
Locatie: CameraNU.nl Groningen (Meeuwerderweg 8, 9724 ET, Groningen)
Instructeur: Henk Koopman

maandag 6 maart 2023

Groningen

Workshop Dani'el van den Berg - Studiofotografie - Urk - startdatum 7 maart 2023

250,-

Studiofotografie is ontzettend veelzijdig, leuk en technisch uitdagend! Tijdens de Workshop Studiofotografie bij CameraNU.nl krijg je een gedegen kennis over flitsers, de functies én de lightshapers waarmee je het licht vormt. De workshop wordt verdeeld over 4 avonden gegeven. Mocht de cursus niet doorgaan vanwege coronamaatregelen, dan nemen we contact op.

Categorie: Studiofotografie
Datum: Start 7 maart 2023
Locatie: Winkel CameraNU.nl (Het Spijk 8, 8321 WT, Urk)
Instructeur: Dani'el van den Berg

dinsdag 7 maart 2023

Urk

Leer fotograferen met de ABC fotocursus - Eindhoven - startdatum 8 maart 2023

150,-

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve sessies en gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen. 8, 18 en 22 maart en 1 april 2023.

Categorie: ABC-cursus
Datum: Start 8 maart 2023
Locatie: Winkel CameraNU.nl (Stratumsedijk 3, 5611 NA Eindhoven)
Instructeur: Hella Martens

woensdag 8 maart 2023

Eindhoven

Cursus - Leer je Fujifilm X-camera kennen - Zwolle - 8 maart 2023

69,-

Heb jij een geweldige Fujifilm X-camera, maar verdwaal je af en toe nog steeds in al die mogelijkheden en complexe menu’s? Dan is deze Cursus 'Leer je Fujifilm X-camera kennen' echt iets voor jou! Technisch specialist Tom Reuvers neemt je mee in alle mogelijkheden van je Fujifilm X-systeemcamera.

Categorie: Fujifilm
Datum: 8 maart 2023
Locatie: Burgemeester Roelenweg 11, Unit 1.10, 8021 EV Zwolle
Instructeur: Tom Reuvers

woensdag 8 maart 2023

Urk

Workshop Tom Reuvers - Lightroom Classic - startdatum 9 maart 2023

189,-

Tijdens deze cursus leer je, verdeeld over 3 avonden, werken met Adobe Lightroom Classic. Na drie avonden ken je alle ins en outs van Adobe Lightroom Classic. De lessen worden gegeven door Tom Reuvers, specialist op het gebied van Lightroom Classic.

Categorie: Software
Datum: 9 maart 2023
Locatie: Burgemeester Roelenweg 11, Unit 1.10, 8021 EV Zwolle
Instructeur: Tom Reuvers

maart 2023 - maart 2023

Urk

Workshop Bas Meelker - Seascapes - Petten - 10 maart 2023

129,-

Wil jij als ervaren landschapsfotograaf stappen zetten in je ontwikkeling? Volg dan de Workshop Seascapes onder leiding van Bas Meelker. Aan de Noord-Hollandse kust ga je bij zonsondergang het bekende Palendorp bij Petten fotograferen en daarbij gebruik maken van het mooie licht van de zon.

Categorie: Landschapsfotografie
Datum: 10 maart 2023
Locatie: Strand Petten
Instructeur: Bas Meelker

vrijdag 10 maart 2023

Amsterdam Zuidoost

Workshop Marc van der Stelt - Rotterdam By Night - 11 maart 2023

89,-

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Rotterdam by Night krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 11 maart 2023
Locatie: Vers010 Rotterdam (Prinsendam 180, 3072 MA Rotterdam)
Instructeur: Marc van der Stelt

zaterdag 11 maart 2023

Rotterdam Noord

Lezing Tony Vingerhoets - Architectuurfotgrafie - Apeldoorn

In deze bijna 2 uur durende lezing vertelt Tony Vingerhoets over zijn fascinatie voor architectuurfotografie en op welke manier hij licht gebruikt. Maar ook over observeren, convergerende verticalen, tilt-shift, twilight & night shooting, long exposure effect, cityscapes, urban dynamism, details, close-up, symmetrie, lijnenspel en locatie-scouting. Hij illustreert dit met een educatieve slide show doorspekt met opzienbarende beelden.

zaterdag 11 maart 2023

Apeldoorn

Lezing Marijn Alons - Word beter in landschapsfotografie - Groningen

Tijdens de lezing leert Marijn je stap voor stap hoe je 'betere' landschapsfoto's maakt. Beter is natuurlijk smaak gebonden en daarom gaat Marijn vooral in op de voorbereiding, techniek en het bewerken van je foto's. Zo kun je dit na deze lezing zelf in de praktijk toe gaan passen. Aan de hand van prachtige voorbeeldfoto's leer je meer over het inspelen op het weer, het vinden van de juiste locaties, cameratechnieken, compositie en bewerken van je beelden.

zaterdag 11 maart 2023

Groningen

Lezing Mike Muizebelt - Filters in de Landschapsfotografie - Rotterdam

Zonder twijfel zijn filters één van de krachtigste tools die we als natuurfotograaf hebben om beelden zo goed mogelijk vast te leggen op onze sensor. Maar ze zijn er in alle soorten en maten en we kunnen ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we natuurfotograaf en NiSi ambassadeur Mike Muizebelt uitgenodigd om je alles te leren op het gebied van filters. Welke soorten zijn er en hoe zet je ze in als je in het veld aan het werk bent? Mike zal je aan de hand van zijn werkwijze én duidelijke voorbeelden laten zien hoe filters hem in staat stellen het maximale uit zijn beelden te halen. Kortom een lezing met een educatieve insteek, maar doorspekt met heerlijke beelden uit het veld.

zaterdag 11 maart 2023

Rotterdam Noord

Workshop Mike Muizebelt - Lange Sluitertijden - Petten - 11 maart 2023

95,-

Geef je op voor de Workshop Lange Sluitertijden bij Palendorp in Petten en beleef een fotodag om nooit te vergeten! Onder leiding van ervaren landschapsfotograaf Mike Muizebelt ga je de uitdaging aan om op een ijskoud strand unieke foto's te maken van springtij, zonsondergang en het blauwe uurtje!

Categorie: Landschapsfotografie
Datum: 11 maart 2023
Locatie: Strand bij Petten, Noord-Holland
Instructeur: Mike Muizebelt

zaterdag 11 maart 2023

Amsterdam Zuidoost

Lezing Monique van Genderen - Sfeervolle Macrofoto’s - Antwerpen

De sfeer in een foto het allerbelangrijkst. Soms nog belangrijker dan scherpte. Monique is dan ook geen macrofotograaf die het hele onderwerp van voor naar achter scherp wil hebben (uitzonderingen daargelaten), maar eentje die kijkt naar het totale plaatje en vaak is er in dat plaatje maar een heel klein percentage van de foto scherp vastgelegd. In de lezing "Sfeervolle macrofoto’s" vertelt ze alles over het proces van het vastleggen van een sfeervolle zachte macrofoto!

zaterdag 11 maart 2023

Antwerpen

Masterclass Brendan de Clercq - Portretfotografie - Groningen - 11 maart 2023

149,-

Volg de masterclass Portretfotografie onder leiding van professioneel fashion- en portretfotograaf Brendan de Clercq. Zijn bijzondere kijk en het enthousiasme zijn zeer inspirerend en hij laat jou stap voor stap zien hoe hij te werk gaat. Er is een model aanwezig!

Categorie: Portretfotografie
Datum: 11 maart 2023
Locatie: CameraNU.nl Groningen (Meeuwerderweg 8, 9724 ET, Groningen)
Instructeur: Brendan de Clercq

zaterdag 11 maart 2023

Groningen

Workshop Tom Reuvers - Haal meer uit je flitser - Urk - 11 maart 2023

79,95

Heb jij een te gekke flitser bij je camera maar vind je het gebruik ervan moeilijk? Krijg je het maar niet voor elkaar om natuurlijke flitsfoto's te maken? Dan is de Workshop Haal meer uit je flitser een geweldige mogelijkheid om alles uit je flitser te leren halen.

Categorie: Flitsfotografie
Datum: 11 maart 2023
Locatie: CameraNU.nl Urk (Het Spijk 8, 8321 WT, Urk)
Instructeur: Tom Reuvers

zaterdag 11 maart 2023

Urk

Lezing Bouke Peterson - Straatfotografie - Rotterdam

Op zoek naar tips en trucs voor straatfotografie? Kom dan naar de lezing “De magie van licht en schaduw in de straat”, waarin fotograaf Bouke Peterson met hart en ziel vertelt over zijn grote passie; straatfotografie. Bouke maakt je wegwijs in de instellingen van zijn camera, de manier waarop hij achteraf zijn beelden selecteert én bewerkt, en nog veel meer. Kortom, een lezing boordevol tips en trucs over straatfotografie.

zaterdag 11 maart 2023

Rotterdam Noord

Lezing Matthijs van Os - Luchtvaartfotografie - Eindhoven

Tijdens de lezing komen er diverse onderwerpen aan bod. Matthijs vertelt onder meer iets over zichzelf, hoe hij tot luchtvaartfotografie is gekomen, hoe je een eigen stijl ontwikkelt, welke apparatuur hij gebruikt, hoe je jezelf het beste kunt voorbereiden en deelt hij tips en tricks én geschikte shows, vliegvelden en oefenterreinen om luchtvaart te fotograferen. Ook de nabewerking van foto's komt aan bod en uiteraard nemen we een kijkje in een deel van zijn spectaculaire portfolio. Heb je een passie voor fotografie en luchtvaart? Dan is deze lezing echt iets voor jou!

zaterdag 11 maart 2023

Eindhoven

Workshop Arnold van der Zee - Architectuur Zuidas - Amsterdam - 11 maart 2023

99,-

Geef je op voor de Workshop Architectuur Zuidas in Amsterdam en leer de moderne gebouwen in dit zakendistrict met al hun patronen, raampartijen en strakke hoeken vastleggen. Je gaat bezig met compositie, belijningen en uitsneden. Als extraatje gaat Arnold van der Zee in op zwart-witfotografie.

Categorie: Architectuurfotografie
Datum: 11 maart 2023
Locatie: Zuidas Amsterdam
Instructeur: Arnold van der Zee

zaterdag 11 maart 2023

Amsterdam Zuidoost

Workshop Lucie Beck - Foodfotografie - Breukelen - 12 maart 2023

129,-

Wil jij de lekkerste gerechten er ook écht mooi uit laten zien op een foto? Geef je dan op voor de Workshop Foodfotografie en foodstyling onder leiding van de ervaren foodfotografe Lucie Beck. Ontdek hoe je prachtige foto's maakt voor Instagram of je blog waarbij het water je in de mond loopt. Je leert bijvoorbeeld over compositie, licht- en kleurgebruik, gebruik van props en achtergronden en nabewerking.

Categorie: Foodfotografie
Datum: 12 maart 2023
Locatie: Mylucie Fotostudio (Herenstraat 15a, 3621AP Breukelen)
Instructeur: Lucie Beck

zondag 12 maart 2023

Amsterdam Zuidoost

Cursus - Leer je Sony A-serie camera kennen - Zwolle - 15 maart 2023

69,-

Heb jij een geweldige Sony A-serie camera, maar verdwaal je af en toe nog steeds in al die mogelijkheden en complexe menu’s? Dan is deze leerzame training echt iets voor jou! Technisch Specialist Tom Reuvers neemt je mee in alle mogelijkheden van je Sony A-serie systeemcamera.

Categorie: Sony
Datum: 15 maart 2023
Locatie: Burgemeester Roelenweg 11, Unit 1.10, 8021 EV Zwolle
Instructeur: Tom Reuvers

woensdag 15 maart 2023

Apeldoorn

Workshop Tom Reuvers - Portretfotografie - Groningen - 17 maart 2023

109,95

Wil jij starten met portretfotografie of je skills verder perfectioneren? Dan is deze workshop Portretfotografie een uitgelezen kans! Samen met Tom Reuvers ga je op zoek naar het ultieme portret. Cameragebruik, communicatie met je model, gebruik van natuurlijk licht en studioflitsers: het komt allemaal aan bod.

Categorie: Portretfotografie
Datum: 17 maart 2023
Locatie: Fotostudio Groningen (Meeuwerderweg 8, 9724 ET Groningen)
Instructeur: Tom Reuvers

vrijdag 17 maart 2023

Groningen

Workshop Ellen van den Doel - Skyline-fotografie op hoogte - Rotterdam - 17 maart 2023

109,-

Geef je op voor de Workshop Skyline-fotografie op hoogte in Rotterdam en leer vanaf een fantastische locatie de meest schitterende skyline-foto's schieten. Onder leiding van Ellen van den Doel zoek je de grenzen van je camera op en ga je aan de slag tijdens het blauwe uurtje.

Categorie: Skyline-fotografie
Datum: 17 maart 2023
Locatie: World Port Center (Wilhelminakade 901, 3072 AP Rotterdam)
Instructeur: Ellen van den Doel

vrijdag 17 maart 2023

Rotterdam Noord

Lezing Jan Vermeer - Fotograferen in koude gebieden - Urk - 18 maart 2023

Tijdens deze presentatie bezoeken we de ijskoude poolgebieden. Van Groenland tot Antarctica en van Nova Zembla tot Spitsbergen. Kou, ijs en adembenemende landschappen met daarin het rijke dierenleven staan garant voor een boeiende presentatie. IJsberen op Spitsbergen, Muskusossen op Groenland en de bijzondere keizerspinguïns, de biodiversiteit is divers en adembenemend mooi!

zaterdag 18 maart 2023

Urk

Lezing Bouke Peterson - Straatfotografie - Antwerpen

Op zoek naar tips en trucs voor straatfotografie? Kom dan naar de lezing “De magie van licht en schaduw in de straat”, waarin fotograaf Bouke Peterson met hart en ziel vertelt over zijn grote passie; straatfotografie. Bouke maakt je wegwijs in de instellingen van zijn camera, de manier waarop hij achteraf zijn beelden selecteert én bewerkt, en nog veel meer. Kortom, een lezing boordevol tips en trucs over straatfotografie.

zaterdag 18 maart 2023

Antwerpen

Workshop Tom Reuvers - Creatieve Fotografie - Groningen - 18 maart 2023

69,95

Herken jij het gevoel dat je hebt wanneer je totaal geen inspiratie hebt bij het fotograferen? Maar vergis je niet: er zijn talloze originele onderwerpen om mee aan de slag te gaan! Tijdens deze Creatieve Fotografie workshop laat je al je creatieve uitspattingen de vrije loop en ga je aan het werk met splash- en druppelfotografie, reflecties en lensballen. Neem je camera, accessoires en statief mee, de rest zetten wij voor je klaar!

Categorie: Creatieve fotografie
Datum: 18 maart 2023
Locatie: Fotostudio Groningen (Meeuwerderweg 8, 9724 ET Groningen)
Instructeur: Tom Reuvers

zaterdag 18 maart 2023

Groningen

Workshop Bouke Peterson - Straatfotografie - Antwerpen - 18 maart 2023

99,-

Op zoek naar tips en trucs voor straatfotografie? Kom dan naar de workshop De magie van licht en schaduw in de straat met Bouke Peterson!

Categorie: Straatfotografie
Datum: 18 maart 2023
Locatie: CameraNU.be Antwerpen (Frankrijklei 23, 2000 Antwerpen)
Instructeur: Bouke Peterson

zaterdag 18 maart 2023

Antwerpen

Photowalk Arnold van der Zee - voormalig eiland Marken - 18 maart 2023

99,-

Ga mee met de Photowalk op voormalig eiland Marken waar je de bijzonderheden van dit mooie dorp gaat vastleggen op "de gevoelige plaat". Het dorp heeft veel authentieke elementen en heeft een sfeer die we tegenwoordig niet vaak meer tegenkomen.

Categorie: Photowalk
Datum: 18 maart 2023
Locatie: Marken (verzamelen op de parkeerplaats tegenover de Albert Heijn)
Instructeur: Arnold van der Zee

zaterdag 18 maart 2023

Amsterdam Zuidoost

Masterclass Voetbalfotografie Sony bij FC Twente

Heb jij altijd al langs de lijn willen fotograferen tijdens een voetbalwedstrijd in de Eredivisie? Dan is dit jouw kans! Je maakt namelijk kans op een unieke masterclass voetbalfotografie met Sony bij FC Twente. Je wordt begeleid door een professionele sportfotograaf.

zondag 19 maart 2023

Apeldoorn

Leer fotograferen met de ABC fotocursus - Urk - startdatum 20 maart 2023

179,-

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve avonden en een zaterdagochtend, gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen. 20 en 27 maart en 3 en 10 april 2023 plus een nog nader te bepalen 5e praktijkdagdeel.

Categorie: ABC-cursus
Datum: Start 20 maart 2023
Locatie: Winkel CameraNU.nl (Het Spijk 8, 8321 WT, Urk)
Instructeur: William Harpe

maandag 20 maart 2023

Urk

Workshop Edwin Hoek - Avondfotografie - Eindhoven - 22 maart 2023

59,-

Avondfotografie is magisch! Door met lange sluitertijden te fotograferen zie je bijzondere effecten die je met het blote oog niet ziet. Ga met professioneel fotograaf Edwin Hoek op pad tijdens de Workshop Avondfotografie in Eindhoven en krijg tips en tricks over hoe je de mooiste avondfoto's maakt.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 22 maart 2023
Locatie: CameraNU.nl Eindhoven (Stratumsedijk 3, 5611 NA Eindhoven)
Instructeur: Edwin Hoek

woensdag 22 maart 2023

Eindhoven

Cursus - Leer je Nikon Z camera kennen - Zwolle - 22 maart 2023

69,-

Heb jij een geweldige Nikon Z-camera, maar verdwaal je af en toe nog steeds in al die mogelijkheden en complexe menu’s? Dan is deze leerzame training echt iets voor jou! Technisch Specialist Tom Reuvers neemt je mee in alle mogelijkheden van je Nikon systeemcamera.

Categorie: Nikon
Datum: 22 maart 2023
Locatie: Burgemeester Roelenweg 11, Unit 1.10, 8021 EV Zwolle
Instructeur: Tom Reuvers

woensdag 22 maart 2023

Apeldoorn

Workshop Wout de Jong - Filmen voor Fotografen - Rotterdam - startdatum 24 maart 2023

159,-

Met de huidige camera's maak je niet alleen foto's, maar ook video's van formaat. Je camera biedt jou voor zowel foto- als videografie allerlei fotografische opties, zoals werken bij weinig licht of spelen met scherptediepte. Maar hoe pak je dit aan? Volg de 2-daagse Masterclass Filmen voor Fotografen onder leiding van Wout de Jong.

Categorie: Videografie
Datum: Start 24 maart 2023
Locatie: CameraNU.nl Rotterdam-Noord (Gordelweg 156, 3038 GE Rotterdam)
Instructeur: Wout de Jong

vrijdag 24 maart 2023

Rotterdam Noord

Workshop Michiel Fischer (Studio34x) - Werken met Studiolicht - Almere - 24 maart 2023

89,-

Wil jij leren hoe studiolicht werkt en hoe je dit kunt sturen? Dan is de Workshop Werken met Studiolicht ideaal voor jou! Professioneel studiobelichter Michiel Fischer leert jou tijdens deze vier uur durende workshop alle fijne kneepjes van het vak. Het thema licht en schaduwen staat centraal en dit ga je toepassen op het maken van portretten. Hoe zet je verschillende lampen neer voor het juiste licht en schaduwen? En hoe bepaal je de lichtval op je model en de achtergrond? Na een uitleg over verschillende lichtbronnen ga je zelf aan de slag.

Categorie: Studiofotografie
Datum: 24 maart 2023
Locatie: Studio34x (De Steiger 33A, 1351 AB Almere)
Instructeur: Michiel Fischer

vrijdag 24 maart 2023

Amsterdam Zuidoost

Workshop Arnold van der Zee - Gouden Eeuw Stilleven Fotografie - 25 maart 2023

89,-

Het geschilderde stilleven als genre kwam begin zeventiende eeuw goed op gang. Ook in de eeuwen daarna bleef het genre populair. Wil je meer kennis opdoen over lichtgebruik in de studio? Dan is de Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie voor jou heel geschikt.

Categorie: Stilleven Studio Fotografie
Datum: 25 maart 2023
Locatie: Sociaal-Cultureel Centrum de Bolder (Het Spil 1, 1141 SB Monnickendam)
Instructeur: Arnold van der Zee

zaterdag 25 maart 2023

Amsterdam Zuidoost

Lezing Tony Vingerhoets - Architectuurfotgrafie - Antwerpen

In deze bijna 2 uur durende lezing vertelt Tony Vingerhoets over zijn fascinatie voor architectuurfotografie en op welke manier hij licht gebruikt. Maar ook over observeren, convergerende verticalen, tilt-shift, twilight & night shooting, long exposure effect, cityscapes, urban dynamism, details, close-up, symmetrie, lijnenspel en locatie-scouting. Hij illustreert dit met een educatieve slide show doorspekt met opzienbarende beelden.

zaterdag 25 maart 2023

Antwerpen

Lezing Gerald Peterson - Straatfotografie - Apeldoorn

Tijdens zijn lezing gaat gepassioneerd straatfotograaf Gerald Peterson jou alles vertellen over straatfotografie. Hij gaat een aantal vragen bij langs, zoals: wat is straatfotografie? Wanneer en hoe is het tot bloei gekomen? Wie hebben daarin een belangrijke rol gespeeld? Deze vragen beantwoordt Gerald aan de hand van het werk van toonaangevende straatfotografen.

zaterdag 25 maart 2023

Apeldoorn

Workshop Jeroen Stel - Wildlife van de Amsterdamse Waterleidingduinen - 26 maart 2023

99,-

Uiteraard is er niets zeker in de natuurfotografie, maar de kans om in de Amsterdamse Waterleidingduinen wildlife aan te treffen, is wel groot. Onder leiding van Jeroen Stel trek je tijdens de Workshop Wildlife dit natuurgebied in en leer je de dieren op een indrukwekkende manier vast te leggen!

Categorie: Natuurfotografie
Datum: 26 maart 2023
Locatie: Amsterdamse Waterleidingduinen
Instructeur: Jeroen Stel

zondag 26 maart 2023

Amsterdam Zuidoost

Workshop Tom Reuvers - Vogelfotografie - Zwolle - 29 maart 2023

89,-

Tijdens deze workshop in de Vreugderijkerwaard bij Zwolle nemen we je mee in de wereld van vogelfotografie. We vertellen wat je nodig hebt, wat de beste instellingen zijn en hoe je het beste te werk kunt gaan. We zullen zowel je skills voor stilzittende vogels als vogels in vlucht updaten!

Categorie: Dierenfotografie
Datum: 29 maart 2023
Locatie: Vreugderijkerwaard Zwolle, Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle (OV)
Instructeur: Tom Reuvers

woensdag 29 maart 2023

Urk

Cursus - Leer je Canon R camera kennen - Zwolle - 29 maart 2023

69,-

Heb jij een geweldige Canon EOS R camera, maar verdwaal je af en toe nog steeds in al die mogelijkheden en complexe menu’s? Dan is deze leerzame training echt iets voor jou! Technisch Specialist Tom Reuvers neemt je mee in alle mogelijkheden van je Canon EOS R systeemcamera.

Categorie: Canon
Datum: 29 maart 2023
Locatie: Burgemeester Roelenweg 11, Unit 1.10, 8021 EV Zwolle
Instructeur: Tom Reuvers

woensdag 29 maart 2023

Apeldoorn

Workshop Wendy de Bruijne - Foodfotografie - Eindhoven - 31 maart 2023

129,-

Loopt het water je in de mond bij het zien van mooie foto's van eten? Droom jij er ook wel eens van om mooie foodfoto’s te maken? Wil jij leren hoe je eten en drinken op verschillende manieren aantrekkelijk fotografeert? Dan is de Workshop Foodfotografie met Wendy de Bruijne ideaal voor jou!

Categorie: Foodfotografie
Datum: 31 maart 2023
Locatie: Torenallee 30, 5617 BD, Eindhoven
Instructeur: Wendy de Bruijne

vrijdag 31 maart 2023

Eindhoven

Photowalk in Eindhoven met Hella Martens - 31 maart 2023

25,-

Ga mee met de Photowalk in Eindhoven en leer op een geheel nieuwe manier naar deze prachtige stad te kijken! Samen met andere enthousiaste fotografen ga je op pad en doe je ervaring en inspiratie op. Natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van vragen en ook niet onbelangrijk: veel Brabantse gezelligheid!

Categorie: Fotowandeling
Datum: 31 maart 2023
Locatie: CameraNU.nl Eindhoven (Stratumsedijk 3, 5611 NA Eindhoven)
Instructeur: Hella Martens

vrijdag 31 maart 2023

Eindhoven

Workshop William Harpe - Roofvogelfotografie - Baarlo - 31 maart 2023

89,-

Heb jij altijd al eens een roofvogel van dichtbij willen fotograferen? Tijdens de Workshop Roofvogelfotografie leer je alles over het fotograferen van roofvogels, zowel statische portretten als vliegend in de lucht. Enkele vogels die voorbijkomen, zijn: de kerkuil, zeearend en havik.

Categorie: Natuurfotografie
Datum: 31 maart 2023
Locatie: Baarlo (OV)
Instructeur: William Harpe

vrijdag 31 maart 2023

Urk

Workshop Steven Ruiter - Dierenfotografie in Oostvaardersplassen en Natuurpark - Lelystad - 31 maart 2023

109,-

Tijdens de workshop Dierenfotografie in de Oostvaardersplassen en het Natuurpark Lelystad krijg je de unieke kans om de wilde dieren in deze gebieden goed te leren vast te leggen. Instructeur Steven Ruiter kent het gebied goed en heeft jarenlange wildlife-fotografie-ervaring!

Categorie: Dierenfotografie
Datum: 31 maart 2023
Locatie: Oostvaardersplassen (Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad) en Natuurpark Lelystad
Instructeur: Steven Ruiter

vrijdag 31 maart 2023

Urk

April 2023

Workshop Wout de Jong - Werken met Adobe Lightroom - Rotterdam - 1 april 2023

99,-

In de 1-daagse workshop Werken met Adobe Lightroom behandelen we de Adobe Lightroom Cloud versie, die je zowel op desktop als op mobiele apparaten kunt gebruiken. Het voordeel van deze Lightroom versie is dat je foto's op al je apparaten direct beschikbaar zijn en veilig in de Cloud van Adobe zijn opgeslagen. De cursus is geschikt voor beginnende en gevorderde Lightroom-gebruikers.

Categorie: Software
Datum: 1 april 2023
Locatie: CameraNU.nl Rotterdam-Noord (Gordelweg 156, 3038 GE Rotterdam)
Instructeur: Wout de Jong

zaterdag 1 april 2023

Rotterdam Noord

Workshop Modelfotografie met 4 thema's - Monnickendam - 1 april 2023

149,-

Heb jij zin in een dag vol met portretfoto's en model-disciplines te volgen? Lijkt het jou ook leuk om met meerdere fotografiethema's op één dag te werken? Meld je dan aan voor deze Workshop Modelfotografie met vier thema's op een unieke plek.

Categorie: Portretfotografie
Datum: 1 april 2023
Locatie: De Zarken 2, 1141 BL Monnickendam (Grote Kerk)
Instructeur: Arnold van der Zee, Vincent den Boer, Bert Strootman, Dani'el van den Berg

zaterdag 1 april 2023

Amsterdam Zuidoost

Masterclass Voetbalfotografie Sony bij Fortuna Sittard

Heb jij altijd al langs de lijn willen fotograferen tijdens een voetbalwedstrijd in de Eredivisie? Dan is dit jouw kans! Je maakt namelijk kans op een unieke masterclass voetbalfotografie met Sony bij Fortuna Sittard. Je wordt begeleid door een professionele sportfotograaf.

zondag 2 april 2023

Eindhoven

Masterclass Voetbalfotografie Canon bij FC Groningen

Heb jij altijd al langs de lijn willen fotograferen tijdens een voetbalwedstrijd in de Eredivisie? Dan is dit jouw kans! Je maakt namelijk kans op een unieke masterclass voetbalfotografie met Canon bij FC Groningen. Je wordt begeleid door een professionele sportfotograaf.

vrijdag 7 april 2023

Groningen

Cursus Jan Torfs - Hoe maak ik de perfecte print - Rotterdam - 8 april 2023

79,-

Wie wel eens foto's print of laat afdrukken bij een afdrukservice weet dat kleuren op het beeldscherm nog wel eens heel erg kunnen verschillen met de kleuren van de afdruk. Tijdens de Cursus Hoe maak ik de perfecte print leer je alles over het toepassen van color management.

Categorie: Color management
Datum: 8 april 2023
Locatie: CameraNU.nl Rotterdam-Noord (Gordelweg 156, 3038 GE Rotterdam)
Instructeur: Jan Torfs

zaterdag 8 april 2023

Rotterdam Noord

Masterclass Brendan de Clercq - Portretfotografie - Rotterdam - 14 april 2023

149,-

Volg de masterclass Portretfotografie onder leiding van professioneel fashion- en portretfotograaf Brendan de Clercq. Zijn bijzondere kijk en het enthousiasme zijn zeer inspirerend en hij laat jou stap voor stap zien hoe hij te werk gaat. Er is een model aanwezig!

Categorie: Portretfotografie
Datum: 14 april 2023
Locatie: CameraNU.nl Rotterdam-Noord (Gordelweg 156, 3038 GE Rotterdam)
Instructeur: Brendan de Clercq

vrijdag 14 april 2023

Rotterdam Noord

Workshop Jan Haitsma - Fotograferen tijdens Het Blauwe Uurtje in Deventer - 14 april 2023

89,-

Bij de workshop Fotograferen tijdens "Het blauwe uurtje” in Deventer ga je op een wel heel bijzondere manier aan de slag met avondfotografie. Samen met instructeur Jan Haitsma ga je fotograferen na zonsondergang langs de skyline van Deventer met de IJssel vol prachtige reflecties op de voorgrond.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 14 april 2023
Locatie: Deventer
Instructeur: Jan Haitsma

vrijdag 14 april 2023

Apeldoorn

Workshop Steven Ruiter - Roofvogelfotografie - Langenboom - 14 april 2023

129,-

Volg de workshop Roofvogelfotografie onder leiding van Steven Ruiter en leer om de tot verbeelding sprekende roofvogels en uilen te fotograferen. De snelheid, kracht en schuwheid van deze vogels maken het tot een ware uitdaging om ze goed voor de lens te krijgen.

Categorie: Dierenfotografie
Datum: 14 april 2023
Locatie: Valkerij Het Muithuis (Gasthuisstraat 41, 5453 RL Langenboom)
Instructeur: Steven Ruiter

vrijdag 14 april 2023

Eindhoven

Workshop Marc van der Stelt - Rotterdam By Night - 15 april 2023

89,-

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Rotterdam by Night krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 15 april 2023
Locatie: Vers010 Rotterdam (Prinsendam 180, 3072 MA Rotterdam)
Instructeur: Marc van der Stelt

zaterdag 15 april 2023

Rotterdam Noord

Workshop Wout de Jong - Video monteren met Final Cut Pro - Rotterdam - 15 april 2023

99,-

Leer in één dag je eigen films monteren tijdens de workshop Video monteren met Final Cut Pro onder leiding van Wout de Jong. Voor het maken van een mooie film moet je niet alleen kunnen filmen, maar ook kunnen monteren. Met Final Cut Pro maak je van jouw beelden en audio een professionele film!

Categorie: Videografie
Datum: 15 april 2023
Locatie: CameraNU.nl Rotterdam-Noord (Gordelweg 156, 3038 GE Rotterdam)
Instructeur: Wout de Jong

zaterdag 15 april 2023

Rotterdam Noord

Cursus - Leer je Fujifilm X-camera kennen - Zwolle - 15 april 2023

69,-

Heb jij een geweldige Fujifilm X-camera, maar verdwaal je af en toe nog steeds in al die mogelijkheden en complexe menu’s? Dan is deze Cursus 'Leer je Fujifilm X-camera kennen' echt iets voor jou! Technisch specialist Tom Reuvers neemt je mee in alle mogelijkheden van je Fujifilm X-systeemcamera.

Categorie: Fujifilm
Datum: 15 april 2023
Locatie: Burgemeester Roelenweg 11, Unit 1.10, 8021 EV Zwolle
Instructeur: Tom Reuvers

zaterdag 15 april 2023

Apeldoorn

Workshop Bouke Peterson - Straatfotografie - Zwolle - 15 april 2023

99,-

Op zoek naar tips en trucs voor straatfotografie? Kom dan naar de workshop De magie van licht en schaduw in de straat met Bouke Peterson!

Categorie: Straatfotografie
Datum: 15 april 2023
Locatie: Museum de Fundatie (Blijmarkt 20, 8011 NE, Zwolle)
Instructeur: Bouke Peterson

zaterdag 15 april 2023

Apeldoorn

Workshop Michael Kamp - Lange sluitertijden - Harderwijk - 16 april 2023

99,-

Wil je meer leren over werken met lange sluitertijden? Volg dan deze workshop met Michael Kamp in Harderwijk! Michael vertelt je alles over filters bij het maken van landschapsfoto's met lange sluitertijden en wat het effect van een ND-filter is.

Categorie: Lange sluitertijden, Landschapsfotografie
Datum: 16 april 2023
Locatie: Plantagepark Harderwijk
Instructeur: Michael Kemp

zondag 16 april 2023

Apeldoorn

Workshop Tom Reuvers - Vogelfotografie - Zwolle - 16 april 2023

89,-

Tijdens deze workshop in de Vreugderijkerwaard bij Zwolle nemen we je mee in de wereld van vogelfotografie. We vertellen wat je nodig hebt, wat de beste instellingen zijn en hoe je het beste te werk kunt gaan. We zullen zowel je skills voor stilzittende vogels als vogels in vlucht updaten!

Categorie: Dierenfotografie
Datum: 16 april 2023
Locatie: Vreugderijkerwaard Zwolle, Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle (OV)
Instructeur: Tom Reuvers

zondag 16 april 2023

Urk

Leer fotograferen met de ABC fotocursus - Urk - startdatum 17 april 2023

179,-

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve avonden en een zaterdagochtend, gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen. 17 en 24 april en 1 en 8 mei 2023 plus een nog nader te bepalen 5e praktijkdagdeel.

Categorie: ABC-cursus
Datum: Start 17 april 2023
Locatie: Winkel CameraNU.nl (Het Spijk 8, 8321 WT, Urk)
Instructeur: William Harpe

maandag 17 april 2023

Urk

Photowalk Hella Martens - Eindhoven - 21 april 2023

49,-

Ga mee met de Photowalk in Eindhoven en leer op een geheel nieuwe manier naar deze prachtige stad te kijken! Samen met andere enthousiaste fotografen ga je op pad en doe je ervaring en inspiratie op. Natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van vragen en ook niet onbelangrijk: veel Brabantse gezelligheid!

Categorie: Fotowandeling
Datum: 21 april 2023
Locatie: CameraNU.nl Eindhoven (Stratumsedijk 3, 5611 NA Eindhoven)
Instructeur: Hella Martens

vrijdag 21 april 2023

Eindhoven

Workshop Tom Reuvers - Macrofotografie - Zwolle - 21 april 2023

99,-

Wil jij je macro-foto’s en close-ups naar een hoger niveau tillen? Wil jij hands-on leren hoe je de kleine wereld tot in perfectie in beeld brengt? Dan is de Workshop Macrofotografie een fantastische gelegenheid. In de vrije natuur van de Vreugderijkerwaard nabij Zwolle is een keur aan onderwerpen te vinden.

Categorie: Dierenfotografie
Datum: 21 april 2023
Locatie: Vreugderijkerwaard Zwolle, Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle (OV)
Instructeur: Tom Reuvers

vrijdag 21 april 2023

Urk

Workshop Tom Museeuw - Create that light - Antwerpen - 22 april 2023

199,-

Volg de workshop Create that light van Tom Museeuw en leer alles over belichtingstechnieken. Tom focust hierbij op het leren beheersen van natuurlijk en beschikbaar licht in alle situaties. Je ontdekt de voordelen van reflectieschermen en diffusiepanelen en gaat vooral gewoon zelf aan de slag!

Categorie: Belichting, Portretfotografie
Datum: 22 april 2023
Locatie: CameraNU.be Antwerpen (Frankrijklei 23, 2000 Antwerpen)
Instructeur: Tom Museeuw

zaterdag 22 april 2023

Antwerpen

Workshop Arnold van der Zee - Straatfotografie in de Jordaan - Amsterdam - 22 april 2023

89,-

Houd je van de journalistieke sfeer van straatfotografie? En wil je meer weten over het niet-geregisseerd fotograferen in de stad? Meld je dan aan voor de Workshop Straatfotografie in de Jordaan onder leiding van ervaren fotograaf Arnold van der Zee. Hij laat de schoonheid van het fotograferen van mensen op straat zien en leert je hoe je hier integer mee omgaat.

Categorie: Straatfotografie
Datum: 22 april 2023
Locatie: Stationsplein 10, 1012 AB Amsterdam
Instructeur: Arnold van der Zee

zaterdag 22 april 2023

Amsterdam Zuidoost

Masterclass Voetbalfotografie Canon bij FC Groningen

Heb jij altijd al langs de lijn willen fotograferen tijdens een voetbalwedstrijd in de Eredivisie? Dan is dit jouw kans! Je maakt namelijk kans op een unieke masterclass voetbalfotografie met Canon bij FC Groningen. Je wordt begeleid door een professionele sportfotograaf.

zaterdag 22 april 2023

Groningen

Workshop Gerald Peterson - Straatfotografie - Utrecht - 22 april 2023

99,-

Geef je op voor de Workshop Straatfotografie van Gerald Peterson en leer in de prachtige stad Utrecht de beste strategieën voor het maken van straatfoto's. Zo leer je hoe je onopvallend en op beslissende momenten fotografeert en hoe je mensen het beste benadert voor een portretfoto.

Categorie: Straatfotografie
Datum: 22 april 2023
Locatie: Utrecht
Instructeur: Gerald Peterson

zaterdag 22 april 2023

Amsterdam Zuidoost

Cursus - Leer je Sony A-serie camera kennen - Zwolle - 22 april 2023

69,-

Heb jij een geweldige Sony A-serie camera, maar verdwaal je af en toe nog steeds in al die mogelijkheden en complexe menu’s? Dan is deze leerzame training echt iets voor jou! Technisch Specialist Tom Reuvers neemt je mee in alle mogelijkheden van je Sony A-serie systeemcamera.

Categorie: Sony
Datum: 22 april 2023
Locatie: Burgemeester Roelenweg 11, Unit 1.10, 8021 EV Zwolle
Instructeur: Tom Reuvers

zaterdag 22 april 2023

Apeldoorn

Workshop Wout de Jong - Werken met Adobe Lightroom Classic - Rotterdam - startdatum 29 april 2023

159,-

Leer tijdens de 2-daagse Cursus Lightroom Classic snel en effectief werken met Adobe Lightroom Classic en haal het optimale uit jouw foto's. De cursus is geschikt voor beginnende en gevorderde Lightroom-gebruikers. Het programma heeft geen geheimen meer voor jou na het volgen van deze cursus!

Categorie: Software
Datum: Start 29 april 2023
Locatie: CameraNU.nl Rotterdam-Noord (Gordelweg 156, 3038 GE Rotterdam)
Instructeur: Wout de Jong

zaterdag 29 april 2023

Rotterdam Noord

Workshop Joeri Peeters - Fashion- & glamourfotografie - Antwerpen - 29 april 2023

199,-

Heb je altijd al willen leren hoe je mooie fashion- en glamourportretten maakt? In de Workshop Fashion & glamourfotografie toont professioneel fotograaf Joeri Peeters zijn werk en leert hij je de kneepjes van het vak aan de hand van eigen werk, demonstraties met lichtopstellingen en een model.

Categorie: Fashion- en glamourfotografie
Datum: 29 april 2023
Locatie: CameraNU.be Antwerpen (Frankrijklei 23, 2000 Antwerpen)
Instructeur: Joeri Peeters

zaterdag 29 april 2023

Antwerpen

Mei 2023

Workshop Jeroen Stel - Wildlife van de Amsterdamse Waterleidingduinen - 7 mei 2023

99,-

Uiteraard is er niets zeker in de natuurfotografie, maar de kans om in de Amsterdamse Waterleidingduinen wildlife aan te treffen, is wel groot. Onder leiding van Jeroen Stel trek je tijdens de Workshop Wildlife dit natuurgebied in en leer je de dieren op een indrukwekkende manier vast te leggen!

Categorie: Natuurfotografie
Datum: 7 mei 2023
Locatie: Amsterdamse Waterleidingduinen
Instructeur: Jeroen Stel

zondag 7 mei 2023

Amsterdam Zuidoost

Masterclass Voetbalfotografie Nikon bij FC Twente

Heb jij altijd al langs de lijn willen fotograferen tijdens een voetbalwedstrijd in de Eredivisie? Dan is dit jouw kans! Je maakt namelijk kans op een unieke masterclass voetbalfotografie met Nikon bij Fortuna Sittard. Je wordt begeleid door een professionele sportfotograaf.

vrijdag 12 mei 2023

Apeldoorn

Workshop Michiel Fischer (Studio34x) - Werken met Studiolicht - Almere - 12 mei 2023

89,-

Wil jij leren hoe studiolicht werkt en hoe je dit kunt sturen? Dan is de Workshop Werken met Studiolicht ideaal voor jou! Professioneel studiobelichter Michiel Fischer leert jou tijdens deze vier uur durende workshop alle fijne kneepjes van het vak. Het thema licht en schaduwen staat centraal en dit ga je toepassen op het maken van portretten. Hoe zet je verschillende lampen neer voor het juiste licht en schaduwen? En hoe bepaal je de lichtval op je model en de achtergrond? Na een uitleg over verschillende lichtbronnen ga je zelf aan de slag.

Categorie: Studiofotografie
Datum: 12 mei 2023
Locatie: Studio34x (De Steiger 33A, 1351 AB Almere)
Instructeur: Michiel Fischer

vrijdag 12 mei 2023

Amsterdam Zuidoost

Workshop Steven Ruiter - Wildlife-fotografie Duitsland - Isselburg - 12 mei 2023

109,-

Volg de Workshop Wildlife-fotografie met Steven Ruiter in het Duitse wildpark Anholter Schweiz en leer Europese wilde dieren vast te leggen op de gevoelige plaat! Jij gaat gegarandeerd naar huis met een hoop nieuwe kennis over de dieren, het fotograferen daarvan en een berg schitterende foto's.

Categorie: Dierenfotografie
Datum: 12 mei 2023
Locatie: Wildpark Anholter Schweiz (Pferdehorster Str. 1, 46419 Isselburg, Duitsland)
Instructeur: Steven Ruiter

vrijdag 12 mei 2023

Apeldoorn

Workshop Arnold van der Zee - Gouden Eeuw Stilleven Fotografie - 20 mei 2023

89,-

Het geschilderde stilleven als genre kwam begin zeventiende eeuw goed op gang. Ook in de eeuwen daarna bleef het genre populair. Wil je meer kennis opdoen over lichtgebruik in de studio? Dan is de Workshop Gouden Eeuw Stilleven Fotografie voor jou heel geschikt.

Categorie: Stilleven Studio Fotografie
Datum: 20 mei 2023
Locatie: Sociaal-Cultureel Centrum de Bolder (Het Spil 1, 1141 SB Monnickendam)
Instructeur: Arnold van der Zee

zaterdag 20 mei 2023

Amsterdam Zuidoost

Workshop Marc van der Stelt - Rotterdam By Night - 20 mei 2023

89,-

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Rotterdam by Night krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 20 mei 2023
Locatie: Vers010 Rotterdam (Prinsendam 180, 3072 MA Rotterdam)
Instructeur: Marc van der Stelt

zaterdag 20 mei 2023

Rotterdam Noord

Workshop Wout de Jong - Zwart-Wit Masterclass - Rotterdam - 20 mei 2023

99,-

Leer perfecte zwart-wit foto's te bewerken en afdrukken. De Workshop Zwart-Wit Masterclass wordt gegeven door de ervaren instructeur Wout de Jong. Hij geeft je alle tips en trucs om van jouw foto's mooie en sprekende zwartwit-beelden te maken! 

Categorie: Software
Datum: 20 mei 2023
Locatie: CameraNU.nl Rotterdam-Noord (Gordelweg 156, 3038 GE Rotterdam)
Instructeur: Wout de Jong

zaterdag 20 mei 2023

Rotterdam Noord

Cursus - Leer je Nikon Z camera kennen - Zwolle - 20 mei 2023

69,-

Heb jij een geweldige Nikon Z-camera, maar verdwaal je af en toe nog steeds in al die mogelijkheden en complexe menu’s? Dan is deze leerzame training echt iets voor jou! Technisch Specialist Tom Reuvers neemt je mee in alle mogelijkheden van je Nikon systeemcamera.

Categorie: Nikon
Datum: 20 mei 2023
Locatie: Burgemeester Roelenweg 11, Unit 1.10, 8021 EV Zwolle
Instructeur: Tom Reuvers

zaterdag 20 mei 2023

Apeldoorn

Workshop Tom Reuvers - Macrofotografie - Zwolle - 21 mei 2023

99,-

Wil jij je macro-foto’s en close-ups naar een hoger niveau tillen? Wil jij hands-on leren hoe je de kleine wereld tot in perfectie in beeld brengt? Dan is de Workshop Macrofotografie een fantastische gelegenheid. In de vrije natuur van de Vreugderijkerwaard nabij Zwolle is een keur aan onderwerpen te vinden.

Categorie: Dierenfotografie
Datum: 21 mei 2023
Locatie: Vreugderijkerwaard Zwolle, Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle (OV)
Instructeur: Tom Reuvers

zondag 21 mei 2023

Urk

Photowalk in Eindhoven met Hella Martens - 26 mei 2023

25,-

Ga mee met de Photowalk in Eindhoven en leer op een geheel nieuwe manier naar deze prachtige stad te kijken! Samen met andere enthousiaste fotografen ga je op pad en doe je ervaring en inspiratie op. Natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van vragen en ook niet onbelangrijk: veel Brabantse gezelligheid!

Categorie: Fotowandeling
Datum: 26 mei 2023
Locatie: CameraNU.nl Eindhoven (Stratumsedijk 3, 5611 NA Eindhoven)
Instructeur: Hella Martens

vrijdag 26 mei 2023

Eindhoven

Workshop Mike Muizebelt - Lightpainting - Petten - 27 mei 2023

99,-

Wil je ook leren lightpainten? Bij deze inspirerende Workshop Lightpainting ga je aan de slag met één van Nederlands beste lightpainters, Mike Muizebelt. Na een uitgebreid theoriegedeelte ga je zelf aan het werk. Hiervoor is een model aanwezig.

Categorie: Lightpainting, Natuurfotografie
Datum: 27 mei 2023
Locatie: Het Palendorp van Petten
Instructeur: Mike Muizebelt

zaterdag 27 mei 2023

Amsterdam Zuidoost

Cursus - Leer je Canon R camera kennen - Zwolle - 27 mei 2023

69,-

Heb jij een geweldige Canon EOS R camera, maar verdwaal je af en toe nog steeds in al die mogelijkheden en complexe menu’s? Dan is deze leerzame training echt iets voor jou! Technisch Specialist Tom Reuvers neemt je mee in alle mogelijkheden van je Canon EOS R systeemcamera.

Categorie: Canon
Datum: 27 mei 2023
Locatie: Burgemeester Roelenweg 11, Unit 1.10, 8021 EV Zwolle
Instructeur: Tom Reuvers

zaterdag 27 mei 2023

Apeldoorn

Masterclass Voetbalfotografie Canon bij FC Groningen

Heb jij altijd al langs de lijn willen fotograferen tijdens een voetbalwedstrijd in de Eredivisie? Dan is dit jouw kans! Je maakt namelijk kans op een unieke masterclass voetbalfotografie met Canon bij FC Groningen. Je wordt begeleid door een professionele sportfotograaf.

zondag 28 mei 2023

Groningen

Leer fotograferen met de ABC fotocursus - Eindhoven - startdatum 31 mei 2023

150,-

De populaire ABC-cursus van CameraNU.nl brengt je, verdeeld over vier informatieve sessies en gericht op persoonlijk niveau, alle leuke en fijne kneepjes bij van fotografie. Van begrippen als Afstand en Belichting tot Compositie, werkelijk alles komt aan bod zodat je op een eenvoudige manier een beter eindresultaat uit je camera leert halen. 31 mei, 7 juni, 14 juni en 31 juni 2023.

Categorie: ABC-cursus
Datum: Start 31 mei 2022
Locatie: Winkel CameraNU.nl (Stratumsedijk 3, 5611 NA Eindhoven)
Instructeur: Hella Martens

woensdag 31 mei 2023

Eindhoven

Juni 2023

Workshop Jeroen Stel - Wildlife van de Amsterdamse Waterleidingduinen - 10 juni 2023

99,-

Uiteraard is er niets zeker in de natuurfotografie, maar de kans om in de Amsterdamse Waterleidingduinen wildlife aan te treffen, is wel groot. Onder leiding van Jeroen Stel trek je tijdens de Workshop Wildlife dit natuurgebied in en leer je de dieren op een indrukwekkende manier vast te leggen!

Categorie: Natuurfotografie
Datum: 10 juni 2023
Locatie: Amsterdamse Waterleidingduinen
Instructeur: Jeroen Stel

zaterdag 10 juni 2023

Amsterdam Zuidoost

Workshop Marijn Alons - Landschapsfotografie op het wad - 10 juni 2023

99,-

Fotograferen aan de kust biedt oneindig veel mogelijkheden. Het strand, de duinen en natuurlijk het water. Maar bij deze workshop ga je nét een stapje verder, letterlijk… Je leert in de praktijk meer over het zoeken naar een interessante voorgrond, het werken met grijsverloopfilters en HDR.

Categorie: Landschapsfotografie
Datum: 10 juni 2023
Locatie: Koehool, Friesland
Instructeur: Marijn Alons

zaterdag 10 juni 2023

Groningen

Workshop Mike Muizebelt - Lightpainting - Katwijk - 16 juni 2023

99,-

Tijdens de workshop Lightpainting ga je onder leiding van natuurfotograaf en ervaren lightpainter Mike Muizebelt aan de slag met het creëren van creatieve effecten met behulp van verschillende lichtbronnen. Na een uitgebreid theoriegedeelte ga je zelf aan het werk. Hiervoor is een model aanwezig. Mike bewaart tijdens de workshop geen geheimen en stelt diverse materialen en technieken ter beschikking, zodat je na de tijd bekwaam bent om zelf aan de slag te gaan! Mocht de cursus niet doorgaan vanwege coronamaatregelen, dan nemen we contact op.

Categorie: Lightpainting, Natuurfotografie
Datum: 16 juni 2023
Locatie: Strand tussen Wassenaar en Katwijk
Instructeur: Mike Muizebelt

vrijdag 16 juni 2023

Rotterdam Noord

Workshop Sebastiaan Doyer - Automotive-fotografie - Lelystad - 18 juni 2023

89,-

Volg de Workshop Automotive-fotografie en duik samen met professioneel fotograaf Sebastiaan Doyer de wereld van de historische auto's in tijdens de Nationale Oldtimerdag in Lelystad. Sebastiaan begeleidt je bij het fotograferen van de schitterende auto's en de vele details, zoals aankleding, lederen handschoenen en helmen. Meld je nu aan voor deze unieke workshop!

Categorie: Autofotografie
Datum: 18 juni 2023
Locatie: Nationale Oldtimerdag Lelystad (verzamelen bij restaurant NEXT)
Instructeur: Sebastiaan Doyer

zondag 18 juni 2023

Urk

Workshop Michel van Zwieten - Roofvogelfotografie - Baarlo - 23 juni 2023

89,-

Heb jij altijd al eens een roofvogel van dichtbij willen fotograferen? Tijdens de Workshop Roofvogelfotografie leer je alles over het fotograferen van roofvogels, zowel statische portretten als vliegend in de lucht. Enkele vogels die voorbijkomen, zijn: de kerkuil, zeearend en havik.

Categorie: Natuurfotografie
Datum: 23 juni 2023
Locatie: Baarlo (OV)
Instructeur: Michel van Zwieten

vrijdag 23 juni 2023

Urk

Workshop Arnold van der Zee - Straatfotografie in de Jordaan - Amsterdam - 24 juni 2023

89,-

Houd je van de journalistieke sfeer van straatfotografie? En wil je meer weten over het niet-geregisseerd fotograferen in de stad? Meld je dan aan voor de Workshop Straatfotografie in de Jordaan onder leiding van ervaren fotograaf Arnold van der Zee. Hij laat de schoonheid van het fotograferen van mensen op straat zien en leert je hoe je hier integer mee omgaat.

Categorie: Straatfotografie
Datum: 24 juni 2023
Locatie: Stationsplein 10, 1012 AB Amsterdam
Instructeur: Arnold van der Zee

zaterdag 24 juni 2023

Amsterdam Zuidoost

Workshop Marc van der Stelt - Rotterdam By Night - 24 juni 2023

89,-

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Rotterdam by Night krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 24 juni 2023
Locatie: Vers010 Rotterdam (Prinsendam 180, 3072 MA Rotterdam)
Instructeur: Marc van der Stelt

zaterdag 24 juni 2023

Rotterdam Noord

Photowalk in Eindhoven met Hella Martens - 30 juni 2023

25,-

Ga mee met de Photowalk in Eindhoven en leer op een geheel nieuwe manier naar deze prachtige stad te kijken! Samen met andere enthousiaste fotografen ga je op pad en doe je ervaring en inspiratie op. Natuurlijk is er volop ruimte voor het stellen van vragen en ook niet onbelangrijk: veel Brabantse gezelligheid!

Categorie: Fotowandeling
Datum: 30 juni 2023
Locatie: CameraNU.nl Eindhoven (Stratumsedijk 3, 5611 NA Eindhoven)
Instructeur: Hella Martens

vrijdag 30 juni 2023

Eindhoven

Juli 2023

Workshop Marc van der Stelt - Rotterdam By Night - 29 juli 2023

89,-

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Rotterdam by Night krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 29 juli 2023
Locatie: Vers010 Rotterdam (Prinsendam 180, 3072 MA Rotterdam)
Instructeur: Marc van der Stelt

zaterdag 29 juli 2023

Rotterdam Noord

Augustus 2023

Workshop Marc van der Stelt - Rotterdam By Night - 19 augustus 2023

89,-

Heb jij altijd al 's avonds of 's nachts willen fotograferen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Tijdens de Rotterdam by Night krijg je van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt tips en trucs om schitterende nachtelijke foto's te maken.

Categorie: Avondfotografie
Datum: 19 augustus 2023
Locatie: Vers010 Rotterdam (Prinsendam 180, 3072 MA Rotterdam)
Instructeur: Marc van der Stelt

zaterdag 19 augustus 2023

Rotterdam Noord

September 2023

Workshop Ellen van den Doel - Skyline-fotografie op hoogte - Rotterdam - 15 september 2023

109,-

Geef je op voor de Workshop Skyline-fotografie op hoogte in Rotterdam en leer vanaf een fantastische locatie de meest schitterende skyline-foto's schieten. Onder leiding van Ellen van den Doel zoek je de grenzen van je camera op en ga je aan de slag tijdens het blauwe uurtje.

Categorie: Skyline-fotografie
Datum: 15 september 2023
Locatie: World Port Center (Wilhelminakade 901, 3072 AP Rotterdam)
Instructeur: Ellen van den Doel

vrijdag 15 september 2023

Rotterdam Noord

November 2023