Advies over statieven

Er bestaan vele soorten en maten statieven en met het juiste statief kun je echt jaren vooruit. Maar welke tripod of statiefkop past het beste bij jou? En waar let je op bij het aanschaffen van een nieuw statief? Met deze tips weet je zeker dat jij met het juiste statief op pad gaat!

Waar let je op bij het kopen van een statief?

Bij aanschaf van een statief kijk je eerst naar de manier van werken. Fotografeer je landschappen of sportwedstrijden of film je juist graag? Dit bepaalt welk type statief je nodig hebt. Wil je een tripod of monopod? Let dan op het materiaal en de belastbaarheid. Hoe zwaarder je uitrusting en de omstandigheden, hoe steviger je statief moet zijn.

Welk statief moet ik kopen?

Welk statief moet ik kopen?

Wat voor statief is geschikt voor jou als beeldmaker? Is een tripod of een monopod handiger? En welke soorten statieven bestaan er?

> Lees verder

Waar let je op bij het kopen van een statief?

Waar let je op bij het kopen?

Welk materiaal kies je en welke belastbaarheid heb je nodig? Wij helpen je met het maken van de juiste keuze.

> Lees verder

Welke statiefkop heb je nodig?

Welke statiefkop heb ik nodig?

Het is belangrijk dat een statiefkop genoeg draagvermogen heeft en qua functies aan je verwachtingen voldoet. Welke heb jij nodig?

> Lees verder

Hoe maak je een statief schoon?

Hoe maak je een statief schoon?

Statiefpoten rusten op gras, in het zand en soms zelfs in het water. Maak alle onderdelen van je statief daarom regelmatig schoon!

> Lees verder


Handige statief accessoires

Statiefkoppen

Bescherming

Waterpasjes

Tassen

Schroeven

Draagriemen


Top 10 statieven