Verlichting

In de studio en op locatie is verlichting onmisbaar. Bij Cameranu vind je een uitgebreid assortiment aan monolights en verlichtingsaccessoires. Met onze verlichting heb je volledige controle over het licht, waardoor je zelf de gewenste sfeer kunt creëren. De keuze tussen flits- en continulicht is van cruciaal belang bij het kiezen van de juiste verlichting vanwege de specifieke toepassingen en eigenschappen van beide types. Flitslicht biedt een krachtige output en kan bewegende onderwerpen bevriezen dankzij de extreem korte flitsduur. Dit maakt het uitermate geschikt voor fotografie, vooral in situaties waarin snelle bewegingen worden vastgelegd. Door de korte flitsduur kan het flitslicht bewegende onderwerpen bevriezen en zorgen voor scherpe beelden zonder bewegingsonscherpte. Dit is bijvoorbeeld essentieel bij het fotograferen van actiemomenten. Continulicht biedt voortdurend en constant verlichting. Het is bij uitstek geschikt voor videografie, waarbij een continue lichtbron nodig is om bewegende beelden vast te leggen. Met de juiste kleurtemperatuurinstellingen kan continulicht ook voor fotografie worden gebruikt. Ontdek ons ruime assortiment aan verlichtingsoplossingen bij Cameranu en breng je creatieve visie tot leven.

Waar ben je naar op zoek?

Welke monolight moet ik kopen?
Advies
Welke monolight moet ik kopen?
Lees meer
Flits- of continulicht kopen?
Advies
Flits- of continulicht kopen?
Lees meer
Welke continulamp moet ik kopen?
Advies
Welke continulamp moet ik kopen?
Lees meer

Bekijk de populairste verlichting & accessoires

Deze verlichting & accessoires worden het meest verkocht

Nanlite PavoTube II 6C RGBWW LED Tube Light Nanlite PavoTube II 6C RGBWW LED Tube Light
8 reviews
 • Vermogen: 30 Watt
 • Lichtbron: LED
 • Lux opbrengst op 1m: 183 lux
Godox Softbox Bowens Mount + Grid - 30x120cm Godox Softbox Bowens Mount + Grid - 30x120cm
Geen reviews
 • Vorm: Rechthoekig
 • Doorsnede diagonaal: 124cm
 • Kleur binnenkant: Zilver
Godox Witstro AD400 Pro TTL portable flitskop Bowens mount Godox Witstro AD400 Pro TTL portable flitskop Bowens mount
4 reviews
 • Minimale kleurtemperatuur: 5600K
 • Maximale kleurtemperatuur: 5600K
 • Instelbaar vermogen: 1/256 - 1/1
Tweedehands voor 549,-
Godox X Pro-C II Transmitter voor Canon Godox X Pro-C II Transmitter voor Canon
Geen reviews
 • Type product: Zender
 • Geschikt voor (product): Camera
 • Geschikt voor (merk): Canon
Godox Witstro AD300 Pro TTL portable flitskop Godox Witstro AD300 Pro TTL portable flitskop
23 reviews
 • Minimale kleurtemperatuur: 3000K
 • Maximale kleurtemperatuur: 6000K
 • Instelbaar vermogen: 1/256 - 1/1
Godox Witstro AD200 Pro Portable Flitser Godox Witstro AD200 Pro Portable Flitser
12 reviews
 • Richtgetal: 60
 • Instelbaar vermogen: 1/1 - 1/128
 • Roterende kop: Nee
Godox Paraplu Softbox Bowens met Grid 120cm Godox Paraplu Softbox Bowens met Grid 120cm
Geen reviews
 • Vorm: Achthoekig
 • Doorsnede diagonaal: 120cm
 • Kleur binnenkant: Zilver

Verlichting kopen bij Cameranu

Monolights

Monolights zijn in twee groepen te onderscheiden. Monolights op netstroom of op een (ingebouwde)accu en netstroom.

Monolights op netstroom

Monolights op netstroom zijn vaak wat krachtiger en ze produceren een consistent helder licht waardoor structuren en stoffen er goed uitkomen. Door hun hoge opbrengst kun je met kleine diafragmaopeningen werken.

Monolights op een accu

Kies je voor een monolight op een accu, dan kies je voor een enorme vrijheid. Want je bent niet langer afhankelijk van net stroom. Dus je kunt overal je set opbouwen. De wereld wordt je studio!

TTL - Monolights met automatische belichting

Monolights met TTL sturing worden doormiddel van een zender op de camera geregeld. Het TTL systeem van de camera stuurt de hoeveelheid licht van de monolight zoals dat bij Speedlite flitsers op de camera gebeurd. Doordat de flitstechniek in de camera wordt gebruikt is het wel van belang dat de zender geschikt is voor de gebruikte camera. TTL-flitsen is zeker op locatie een geweldige uitkomst!

Continulicht

Kunstlicht

Kunstlicht ook wel Tungsten licht genoemd zijn meestal halogeen lampen met een hoge lichtopbrengst. Ze hebben als nadeel dat ze meestal een kleurtemperatuur van zo’n 3200K hebben en erg warm worden. Je vindt ze meestal in de klassieke fresnelspots zoals van Arri.

HMI-licht

HMI lampen geven daglicht en hebben een erg hoge lichtopbrengst. De kleur hangt af van de fabrikant maar zitten meestal tussen 5600 en 6000K. HMI lampen worden erg warm en moeten bij gebruik eerst een paar minuten op temperatuur komen. Ze worden vooral gebruikt wanneer er erg veel daglicht nodig is.

Fluorescent-licht

Fluorecent lampen worden veel minder warm en geven een zacht daglicht en zijn vaak heel betaalbaar. Ze zijn een heel goede optie wanneer je portretfotografie of tabletop-werk op een budget doet.

LED-licht

LED is de laatste ontwikkeling in lichttechniek. Een ontwikkeling die op dit moment erg hard gaat. LED-licht heeft alle voordelen van de hier voorgaande lampen. LED-lampen zijn compact, hebben een hoge lichtopbrengst, verbruiken weinig energie, worden veel minder warm en als extra bonus, ze zijn vaak verstelbaar van zo’n 2700 tot 6500K. LED-lampen zijn er in diverse vormen. Denk hierbij aan spots in de vorm van een monolight maar ook vlakke panelen met een erg zacht licht of in ring of buisvorm. Daarnaast werken veel modellen op (optionele) accu’s en zijn ze dus erg fijn voor op locatie.