Wegwerpcamera's

Op zoek naar een wegwerpcamera? Dit type camera is erg geschikt om mee te nemen op een stedentrip of een vakantie. Door het lichte formaat zijn ze gemakkelijk mee te nemen. Vaak kunnen ze ook tegen een stootje. Wegwerpcamera’s zijn ideaal voor de creatieve beeldmaker die zonder al te veel gedoe plaatjes wil schieten.

Wegwerpcamera's zijn gemakkelijk te gebruiken door de weinige bedieningsknoppen. Een fantastische manier om voor weinig geld kennis te maken met analoge fotografie. Of een geweldige manier om herinneringen vast te leggen tijdens bruiloften, feesten en partijen. Laat je huwelijk, verjaardag, familiedag, jubileum of babyshower old-school vastleggen door je gasten zelf foto’s te laten maken.

14 Resultaten
Je hebt 12 van de 14 producten gezien

Wat is een wegwerpcamera?

Een wegwerpcamera is een camera voor eenmalig gebruik waarbij een 35mm of een APS filmrolletje reeds in de camera geladen is. De camera’s zijn van plastic gemaakt, compact van formaat en wegen bijna niets. Het aantal opnamen is beperkt tot gemiddeld 24 of 36. Het ontwerp is heel eenvoudig met een ontspanknop en een draaiwiel. Bovenop laat een teller zien hoeveel opnamen je nog kunt maken. Sommige wegwerpcamera’s zijn uitgerust met een geïntegreerde flitser. Er zijn zelfs waterdichte modellen speciaal voor onderwaterfotografie. Wegwerpcamera’s leveren prachtige nostalgische resultaten bij daglicht. Voor modellen met een ingebouwde flitser is het schieten van foto's bij nacht ook geen probleem.

Hoe werkt een wegwerpcamera?

Om een foto te maken kijk je door de zoeker, richt je de camera op het gewenste onderwerp en druk je vervolgens op de ontspanknop. De ontspanknop zorgt ervoor dat de sluiter in de camera opent, licht door de lens laat om een beeld op de film in de camera vast te leggen. Met behulp van het draaiwiel rolt het opwindmechanisme de film naar het volgende frame om een volgende foto vast te leggen.

Wat zijn de camera-instellingen: sluitertijd, diafragma en brandpuntsafstand?

De meeste wegwerpcamera's hebben een sluitertijd van ongeveer 1/100s, een diafragma van f/10 en lenzen met een brandpunts-afstand van 30 mm. Dit zijn de gemiddelde cijfers van merken als Kodak, Fuji en Ilford. Het scherpstelbereik van wegwerpcamera's is vast en geoptimaliseerd om alles binnen een bepaald afstandsbereik redelijk scherp in beeld te hebben. Foto’s gemaakt met een wegwerpcamera zijn daardoor niet super scherp, maar op de meeste afstanden hebben foto’s een acceptabele scherpte. Dit is grotendeels te danken aan de hoge vaste diafragmawaarde die de scherptediepte aanzienlijk vergroot om zo een grotere scherptediepte te verkrijgen. Ga op de juiste afstand staan, zo’n 1 à 2 meter van je onderwerp vandaan, om deze zo scherp mogelijk vast te leggen. Op de meeste camera’s wordt deze afstand op de achterzijde van de camera aangegeven.

Wegwerpcamera ontwikkelen:

Wegwerpcamera ontwikkelen, afdrukken en/of digitaliseren? Ga naar de winkels van Cameranu! Onze filialen in Amsterdam en Eindhoven hebben een eigen fotolab waar we zelf foto's ontwikkelen en afdrukken. Cameranu ontwikkelt jouw negatieven in een vakkundig ontwikkelproces. Ook is het mogelijk je foto’s te laten digitaliseren. Dit doen wij in eigen beheer en met grote zorg voor het beste resultaat dat jouw foto's verdienen!

Meer informatie: Wegwerpcamera ontwikkelen

Een wegwerpcamera kopen? Hier kun je op letten!

Wegwerpcamera’s zijn in de afgelopen jaren weer steeds populairder geworden. Het vasthouden van een camera, het uitlijnen van de opname in de zoeker, het horen van de klik van de ontspanknop en wachten op het eindresultaat geven je het gevoel alsof je een reis naar een eenvoudiger tijd maakt. Foto’s met warme tinten, levendige kleuren en zichtbare korrel nemen je mee terug naar de eind jaren 80 en het begin van de jaren 90, een tijd vóór de komst van digitale fotografie, Photoshop, smartphones, Instagram en tal van andere apps. Door de grote populariteit komen er in snel tempo meer wegwerpcamera’s bij. Om toch te zorgen dat je de juiste kiest hebben we hieronder een aantal vragen die je jezelf kunt stellen.

Hoeveel foto’s wil ik kunnen maken?

Het eerste dat je wilt overwegen is het aantal beschikbare opnamen in de camera. De meeste wegwerpcamera’s zijn beschikbaar met 27, 36 of 39 opnamen. Het aantal opnames dat je wil gaan maken is handig om van te voren te bedenken.

Welk merk wegwerpcamera kan ik het beste kiezen?

Wij raden je aan om voor een vertrouwd merk te kiezen zoals Fujifilm, Kodak of Ilford. Deze merken hebben in het verleden al bewezen kwaliteit te leveren. Met een wegwerpcamera van Kodak, Fuji of Ilford ben verzekerd van prachtige analoge foto’s met juiste kleuren en tinten met voldoende detailweergave.

Welke opties moet de camera hebben?

Naast het aantal opnamen, is het ook goed om andere opties van de camera nader te bekijken. Van de sluitertijd, de brandpuntsafstand, de ISO-waarde tot de beschikbaarheid van een flitser of zelfs waterdichte behuizing. Bekijk daarom goed wat alle functies inhouden en of deze van nut zijn voor jou. Wanneer je een camera aanschaft met een combinatie van de beste opties, profiteer je van de waarde van je aankoop en zul je foto’s met een hogere kwaliteit maken.

Hiermee proberen we je op weg te helpen met je keuze. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag met verdere vragen.