Onderwatercamera's en waterdichte camera's

De onderwatercamera is een camera die volledig is ingericht op het fotograferen van de onderwaterwereld. De camera is waterdicht en kan over het algemeen tegen een stootje. Het maken van foto’s gaat eenvoudig en snel en je kan ze dus zonder zorgen aan je kinderen meegeven, die graag op het randje van het zwembad spelen.

De onderwatercamera is een camera die volledig is ingericht op het fotograferen van de onderwaterwereld. De camera is waterdicht en kan over het algemeen tegen een stootje. Het maken van foto’s gaat eenvoudig en snel en je kunt ze dus zonder zorgen aan je kinderen meegeven, die graag op het randje van het zwembad spelen.

Handig: Top 10 onderwater camera's

Merken onderwatercamera's bij CameraNU.nl

De populairste onderwatercamera's bij CameraNU.nl

Gratis verzending vanaf

 €50

30 dagen bedenktijd

Je hebt 8 van de 40 producten gezien

Onderwatercamera kopen?

Wat is een onderwatercamera?

Het is misschien een open deur, maar een onderwatercamera is een camera die geschikt is voor het nemen van foto’s onder water. De meeste onderwatercamera’s zijn zowel geschikt voor boven als onder water. Het enige minpunt wat vaak boven komt drijven bij onderwatercamera’s is de beperkte zoommogelijkheid.

Kenmerken van de onderwatercamera’s

Het belangrijkste kenmerk van een onderwatercamera is dat hij tegen water kan (tot op bepaalde dieptes). Daarnaast heeft de camera een compacte vorm en is daarom licht in gewicht en makkelijk vast te houden. Ook kan de camera meestal wel tegen een stootje tot en is hij vaak valbestendig.

In welke situatie ga je de onderwatercamera gebruiken?

Ook dit is eigenlijk niet meer dan logisch: een onderwatercamera gebruik je voor het vastleggen van de onderwaterwereld. In de praktijk worden ze dus vooral tijdens vakanties gebruikt. Onderwatercamera’s komen meestal bij het begin van de vakantie boven water en na de vakantie verdwijnen ze weer in de schuur.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een onderwatercamera?

De onderwatercamera’s nemen eigenlijk heel veel zorgen weg. Het enige waar men echt op moet letten is dat tijdens het uitvoeren van een duikcursus de camera niet onder bepaalde dieptes komt. Dit staat meestal op de doos of in de gebruiksaanwijzing.

Voordelen van een onderwatercamera

  • Geen zand of vocht op de sensor van je compactcamera, systeemcamera of spiegelreflexcamera
  • In een zwembad of in de zee de kinderen fotograferen of op video vastleggen
  • Fantastische actiefoto's tijdens het kanovaren, kayakken of het raften
  • Daarnaast ook ideaal voor actieve wintersporters: schok-, vocht- en meestal ook vorstbestendig
Zopim
Heb je een vraag?