Fotorolletjes

Ook voor fotorolletjes zit je goed bij Cameranu. Of je nou op zoek bent naar kleinbeeld- of rolfilm, wij hebben het in huis. Ook voor kleur of zwart wit hebben we verschillende opties. Zo kun jij de mooiste beelden blijven maken met een analoge camera.

Bekijk alle fotorolletjes

58 Resultaten
Je hebt 12 van de 58 producten gezien

Fotorolletje kopen? Cameranu!

Wat zijn fotorolletjes?

Met een follorolletje kan je beelden gemaakt op een analoge- of instantcamera opslaan. Het camera rolletje kan je laten ontwikkelen (of zelf ontwikkelen) om ververvolgens de gemaakte beelden terug te zien. Bij digitale camera's heb je geen foto rolletje meer nodig. Daarnaast kan je met een filmspoel ook video's opnemen en ontwikkelen. Door de rolletjes en filmspoelen kan je nog steeds met je analoge camera op pad om mooie beelden te maken.

Waar kun je op letten bij aankoop van een fotorolletje?

Wanneer je een fotorolletje wil kopen is het belangrijk om naar een paar dingen te kijken. Allereerst is het belangrijk om te kijken of je foto's gaat maken of video gaat opnemen. Voor foto's heb je een fotorolletje nodig, voor video is dit een filmspoel. De volgende vraag is of je beelden wil gaan maken met kleur of in zwart/wit. Hiervoor heb je namelijk verschillende types. Andere dingen waar je op kunt letten zijn de iso. Dit verschilt van ISO 50 tot ISO 3200. Ook het aantal opnames dat je wil gaan maken is handig om alvast te bedenken. Als laatste is het voor video ook nog belangrijk om te kijken naar het formaat film dat je nodig hebt. Mocht je nog andere vragen hebben over de fotorolletjes kun je ons natuurlijk altijd bellen of mailen.