Draagriemen

Een draagriem komt goed van pas als je een tijd op pad bent met je camera. Je bevestigt je camera eenvoudig aan de riem waardoor je beide handen vrij hebt en de camera veilig aan de draagriem hangt. Vooral als je op locatie werkt is het belangrijk om snel, veilig en comfortabel je camera bij de hand te hebben. Draagriemen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Je draagt ze bijvoorbeeld om je nek, pols, schouder of op je heup. Er zijn zelfs harnassen voor je camera of verrekijker. Er is dan ook een geschikte draagriem voor iedereen. Bij Cameranu hebben we een groot assortiment draagriemen, kijk hieronder welke het beste bij jou past!

Draagriemen op type

Alle draagriemen bij Cameranu

452 Resultaten
Peak Design Slide Camerariem SL-SG-3 Sage Peak Design Slide Camerariem SL-SG-3 Sage
67 reviews
 • Soort: Schouderriem
 • Geschikt voor: Camera, Verrekijker
 • Maximale lengte: 145cm
BlackRapid Double Breathe BlackRapid Double Breathe
4 reviews
 • Soort: Harnas
 • Geschikt voor: Camera, Verrekijker
 • Maximale lengte: 160cm
Peak Design CF-BL-3 Cuff polsriem Black Peak Design CF-BL-3 Cuff polsriem Black
56 reviews
 • Soort: Polsriem
 • Geschikt voor: Camera, Verrekijker
 • Maximale lengte: 29cm
Peak Design Slide Camerariem SL-MN-3 Midnight Peak Design Slide Camerariem SL-MN-3 Midnight
67 reviews
 • Soort: Schouderriem
 • Geschikt voor: Camera, Verrekijker
 • Maximale lengte: 145cm
Peak Design L-BL-3 Leash Camerariem Black Peak Design L-BL-3 Leash Camerariem Black
24 reviews
 • Soort: Nekriem
 • Geschikt voor: Camera, Verrekijker
 • Maximale lengte: 145cm
Peak Design L-SG-3 Leash Camerariem Sage Peak Design L-SG-3 Leash Camerariem Sage
24 reviews
 • Soort: Nekriem
 • Geschikt voor: Camera, Verrekijker
 • Maximale lengte: 145cm
Je hebt 12 van de 452 producten gezien

Een draagriem kopen? Bij Cameranu zit je goed!

Nekriem

Een nekriem is ideaal als je een dag weg bent om bezienswaardigheden te fotograferen of wanneer je een wandeling gaat maken door de natuur of een stad. Je hebt je camera altijd snel bij de hand waardoor je niet snel een moment zal missen. Met een nekriem hoef je de camera niet constant in de hand te houden en heb je jouw handen vrij wanneer dit nodig is. Je koppelt de uiteinden van een nekriem aan je camera en ze zijn vrijwel altijd verstelbaar in lengte. Het is belangrijk om een stof te kiezen die prettig in je nek ligt. Een zachte stof voorkomt schuren en irritaties. Nekriemen zijn verkrijgbaar in rustige, onopvallende kleuren, maar ook in opvallende kleuren of met een stijlvolle print.

Schouderriem

Een schouderriem is -net als de nekriem- een goede draagbare oplossing wanneer je jouw camera snel bij de hand wilt hebben. Er zijn verschillende modellen schouderriemen die gebruikt worden voor uiteenlopende camera's. Zo zijn er schouderriemen voor DSLR's en systeemcamera's, maar ook voor action cams zoals de GoPro. Een schouderriem is vaak zowel over één als twee schouders te dragen, waardoor het gewicht gelijkmatig verdeeld wordt. Sommige schouderriemen lopen diagonaal over je lichaam, waarbij je camera op je heup rust. Dankzij deze veelzijdige manier van dragen is het vaak mogelijk om meerdere camera's tegelijkertijd te dragen. Je schouders worden ontzien door een schouderpad, zodat het gewicht van je camera geen ongemakken geeft. De meeste schouderriemen zijn in lengte verstelbaar en makkelijk vast te koppelen aan je camera.

Polsriem

Een polsriem is een eenvoudige draagoplossing die vaak gebruikt worden voor compact camera's en action cams, maar ook verkrijgbaar zijn voor grotere camera's zoals een DSLR. Een polsriem gebruik je vooral voor de veiligheid. Wanneer je per ongeluk je camera laat vallen blijft deze aan je pols hangen, in plaats van op de grond te vallen met alle gevolgen van dien. Voor compact camera's en action cams die onder water kunnen, zijn er zelfs drijvende polsriemen verkrijgbaar. Een drijvende polsriem voorkomt dat je camera naar de bodem van het zwembad of de zee zakt waardoor je hem misschien niet meer terugvindt. Vaak hebben deze 'floating wrist straps' een felle kleur, waardoor je hem nog makkelijker ziet drijven.

Handriem

Een handriem is een draagoplossing die, zoals de naam al doet vermoeden, om je hand gaat. Een handriem zorgt ervoor dat je de camera stabieler en steviger vasthoudt. Hierdoor voelt de camera ook minder snel zwaar aan als je langere tijd achtereen fotografeert. Bij de meeste handriemen bevestig je de ene kant aan de ring waar je normaal gesproken een nekriem aan vast zou maken. De andere kant schroef je vast aan de onderkant van de camera, waar de statiefaansluiting zit. Met een handriem heb je jouw camera altijd snel paraat en loop je minder risico om hem per ongeluk te laten vallen. Een handriem is een goed alternatief voor een nek- of schouderriem wanneer je het niet prettig vind om een band in je nek of om je schouder te dragen.

Heupriem

Met een heupriem laat je jouw camera op heuphoogte rusten. De meeste heupriemen zijn als een soort holster voor je camera en worden veel gebruikt voor DSLR's en systeemcamera's. De heupriemen zijn verstelbaar zodat je hem geheel aanpast aan jouw lichaam. De meeste heupriemen hebben een soort stootkussen waar de camera contact mee maakt, zodat deze niet direct op je heup rust. Dit voorkomt ongemakken zoals schuren en irritaties. Je bevestigt je camera met behulp van een snelkoppelingsplaatje die je op de onderkant van je camera schroeft. Vervolgens laat je dit plaatje met jouw camera in het holster glijden, zodat deze stevig vastzit. Wanneer je camera op de heup rust heb je jouw handen vrij, maar als je snel moet zijn heb je hem ook zo weer in de hand!

Harnas

Ga je veel op pad met een zware camera of verrekijker? Dan is een harnas ideaal! Een harnas verdeeld het gewicht van een zware camera of kijker evenredig over je lichaam, waardoor je minder snel klachten krijgt aan je nek, schouders en rug. De banden zijn verstelbaar zodat je het harnas geheel naar je lichaam aanpast. Dankzij een harnas heb je jouw handen vrij zonder je druk te hoeven maken over de veiligheid van je toestel. Wanneer het juiste (foto)moment zich voordoet heb je jouw camera of verrekijker ook weer snel bij de hand, zodat je geen moment meer mist. Er zijn harnassen voor DSLR's en systeemcamera's, maar ook voor action cams en verrekijkers. Voor elke uitrusting en situatie is er een harnas verkrijgbaar. Met sommige harnassen is het zelfs mogelijk om twee camera's tegelijk mee te dragen. Zo verander je snel van body zonder dat je de camera's hoeft te wisselen. Bepaalde modellen bieden zelfs ruimte voor kleine accessoires zoals geheugenkaarten en accu's, zodat je ook die snel binnen handbereik hebt.