Nikon camera's

Nikon is een van de grootste en meest bekende producenten van fotoapparatuur. Bij Nikon streeft men naar hoge kwaliteit, innovatie en goede prestaties. Van spiegelreflexcamera's tot professionele systeemcamera's en eenvoudig te bedienen compact camera's; Nikon heeft een camera voor iedereen, van hobbyist tot professional.

Waar ben je naar op zoek?

54 Resultaten
Je hebt 12 van de 54 producten gezien
Welk type camera past bij mij?
Advies
Welk type camera past bij mij?
Lees meer
Spiegelreflex- of systeemcamera?
Advies
Spiegelreflex- of systeemcamera?
Lees meer

Nikon camera kopen?

Wat is een Nikon camera?

Een Nikon digitale camera staat voor gebruiksvriendelijkheid en eenvoud. Zowel de compact, als de systeem- en spiegelreflexcamera’s zijn makkelijk in gebruik en hebben veel hulptools. Nikon is van oorsprong een Japans bedrijf, maar in het begin was Nikon niet echt bezig met de ontwikkeling van camera’s. De focus lag vooral op meetapparatuur. Pas jaren later startte Nikon met fotocamera’s. Het bedrijf heette oorspronkelijk Nihon, maar werd in 1988 omgedoopt tot Nikon. Dit was de naam van de fotocameradivisie die het bedrijf heeft gemaakt tot wat het nu is.

Kenmerken van de Nikon camera’s

De digitale camera’s van Nikon kernmerken zich door de gebruiksvriendelijke software. Ook eenvoud en de technologische vooruitgang spelen bij Nikon een grote rol. Zo heeft Nikon een app ‘Nikon Snapbridge’ waarin je direct en gemakkelijk foto’s upload van je camera naar je smartphone. Zo deel je gemakkelijk en snel foto's met vrienden en familie.

In welke situatie ga je de Nikon camera gebruiken?

De digitale camera’s van Nikon zijn in elke situatie te gebruiken, maar de centrale vraag is: waarvoor wil jij de camera gebruiken? Als je antwoord hebt op deze vraag maak je snel de juiste beslissing en kom je bij de juiste Nikon camera uit. Gebruik de handige filtertool links op de website of laat je adviseren door onze klantenservice!

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een Nikon camera?

Er is niet een specifiek iets waar je op moet letten bij de aanschaf van een Nikon camera. Het bedrijf heeft voor elk genre fotograferen wel een camera met objectief beschikbaar. Of je nu bezig bent met portretfoto’s of je verdiept in landschapsfotografie, Nikon biedt het allemaal. Daarom is vooral de vraag belangrijk; wat is je budget en waar wil je de camera voor gebruiken?