Acties bij dit product

Camera inruilen?

Camera inruilen?
Ruil je camera(kit) in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je camera naar ons op of lever het af in onze winkels.

Alle ingeruilde apparatuur wordt door ons nauwkeurig getest zodat u er nog vele jaren plezier van kunt hebben. Heeft u zelf nog materiaal liggen wat u niet gebruikt? Gebruik dan ons inruilformulier om een eerste offerte aan te vragen. Kom geregeld langs om even een blik te werpen op de tweedehands voorraad, want we hebben geregeld juweeltjes van camera's en objectieven in de lijst staan! In het menu links kunt u direct per merk of type verder navigeren!

Nikon Pro Lease

Lease dit product al vanaf 137,72 per maand en profiteer van 0% rente op je lease-contract!

Lease aanvraag indienen | Meer informatie

5 jaar garantie
Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie

Productomschrijving

Nikon Z9 systeemcamera Body

Kenmerken van de Nikon Z9 systeemcamera

 • Nikons nieuwe vlaggenschip voor professionals
 • Fullframe sensor van 45.7 megapixel
 • Robuuste behuizing
 • Ontwikkeld voor wildlife-, sportfoto, mode- en reclamefoto's
 • ISO 64 voor situaties met extreem helder licht
 • Sluitertijd van 1/32000 mogelijk
 • Met beeldsensorbeschermer
 • Bedieningsknoppen met verlichting
 • Verstuur beelden direct via wifi naar ftp-server

Inhoud van de doos

Bij de Nikon Z9 systeemcamera Body in de doos

 • BF-N1 Bodydop
 • EN-EL18d accu
 • MH-33 acculader
 • EH-7P
 • HDMI-/USB-kabelklem
 • AN-DC24 draagriem
 • USB-kabel
 • BS-1 afdekkapje

Reviews (3)

Op alle fronten een topper!

Beeldkwaliteit
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Snelheid
Vormgeving
Ik heb de Z9 nu een maand. Hij bevalt zo goed, dat ik mijn D850 al heb verkocht. De beeldkwaliteit is even goed, met de toevoeging dat de beeldscherpte vaak beter is dan bij mijn D850 (waar ik de AF voor alle objectieven met AF finetune had geoptimaliseerd). Uitzondering is de eye-AF, die niet altijd op de iris scherpstelt maar regelmatig op oogleden of wimpers. Ik heb daarover contact gehad met Nikon. Daar zegt men dat de camera binnen de AF box op het oog vermoedelijk scherpstelt op de dichtstbijzijnde structuur. Aan de andere kant: als ik een beetje diafragmeer naar 2.8 of kleiner en in de nabewerking ietsje meer verscherp, is het probleem opgelost. Als je met pinpoint AF scherpstelt is dit probleem trouwens volledig opgelost (omzeild). Naarmate er meer licht op de iris valt (bijvoorbeeld bij flitsen) is het probleem veel kleiner tot (bijna) weg.
Ik zie geen verschil in kwaliteit tussen de uncompressed RAW files van de D850 en de Lossless compressed RAW's van de Z9. Qua ruis versus ISO vind ik de Z9 net iets beter, maar het scheelt weinig. En de IBIS geeft zelfs bij sluitertijden van 1/200 op een 50mm nog een zichtbaar betere scherpte.
Het is mijn eerste mirrorless camera, dus het was even wennen aan de elektronische zoeker, maar inmiddels kan ik er goed mee uit de voeten. Het zoekerbeeld is glashelder, volledig flickervrij, en barst van de informatie (die je uitgebreid kunt aanpassen aan je wensen - zelfs tot een zoekerbeeld zonder enige info). Wat ik een enorm voordeel vind, is dat ik in de zoeker direct het effect kan zien van mijn camera-instellingen mbt belichting en witbalans. Ook vind ik de onscherpte/scherptediepte in deze zoeker realistischer dan bij de optische zoeker van een DSLR. Je ziet in je zoekerbeeld in wezen de foto die je gaat maken (kleur, belichting, enz.).
De batterij gaat zo'n 400-500 opnamen mee voordat ie leeg is, afhankelijk van hoe vaak je foto's terugkijkt op het beeldscherm of in de menu's zit te grasduinen.
Hij ligt erg goed in de hand (ik heb grote handen). De ergonomie is uitstekend en heel vergelijkbaar met de D850 plus grip of de D6. Wel is de camera net iets lichter en kleiner, wat voor een dagje op pad comfortabeler is. Alle knoppen zitten op de vertrouwde plaatsen (op een enkele na) en ook de menustructuur lijkt als twee druppels water op die van de DSLR's. Je bent er zo in thuis. Wijst zich allemaal vanzelf.

Let op: mijn Sigma Art lenzen werken (nog) niet goed (via FTZ2 adapter) op de Z9. De AF zit er regelmatig (fors) naast. Zal wel opgelost worden met nieuwe firmware (Sigma en/of Nikon). Dat was bij mijn D6 ook zo.
Steengoede beeldkwaliteit
Uitstekende ergonomie
Snelle en accurate AF
Net wat compacter en lichter dan een professionele DSLR
Heel erg goede (aanpasbare) zoeker barstensvol relevante informatie
Reële prijs kwaliteitsverhouding
Heel degelijk gebouwd
Eye AF niet altijd spot-on
Sigma Art lenzen werken (nog) niet goed met FTZ2 op de Z9

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires

Verzeker je product

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Bij CameraNU.nl heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking


Lees meer over verzekeren
De huidige prijs kun je bovenaan deze pagina zien. Benieuwd of er nog aanbiedingen zijn? Onder de productafbeelding kun je terecht voor alle aanbiedingen of cashbacks die op dit moment geldig zijn voor dit product.
De huidige voorraad is bovenaan deze pagina te zien. Hierin geven wij aan of het product wel of niet op voorraad is en wat de verwachte levertijd is. Zo weet je altijd wat je kunt verwachten. Bij een pre-order geven we een indicatie wanneer we verwachten met de levering te kunnen beginnen.
Ons tweedehands assortiment verandert continu. Dit is natuurlijk onderhevig aan de voorraad die we tweedehands aangeboden krijgen. We hebben de Nikon Z9 systeemcamera Body op dit moment niet als tweedehands in onze voorraad. We krijgen er dagelijks nieuwe occasions bij, dus het kan zeker lonen om af en toe ons tweedehands aanbod te bekijken.
Bij CameraNU.nl koop je niet alleen het beste materiaal, je kunt het ook huren! Je kan bij CameraNU.nl video- of fotocamera's huren, maar ook de objectieven en een ruim aanbod aan accessoires. Bekijk alle verhuurproducten via deze link