Frank Doorhof - 1

Frank Doorhof

Emmeloordse fashion en celebrity fotograaf Frank Doorhof kreeg vanaf jongs af aan de liefde voor het vak mee van zijn fanatieke fotograferende en filmende grootouders. Met de komst van digitale camera’s besloot Frank zich helemaal toe te leggen op zijn passie: fotografie van en voor mensen.

Frank deelt zijn kennis in zijn workshops en instructie video’s maar ook online en op zijn eigen youtube kanaal, waar hij een aantal video web podcasts heeft, zoals “ the DOORhof is always open” met interviews en het kortere Quite Frankly photography tips. Onlangs is hij gestart met een (gratis) digitale live uitzending van een fotoshoot in de studio: Digital Classroom.

Zijn motto is: why fake it when you can create it. Door licht te begrijpen kun je het sturen en zo in elke situatie een technisch goede foto maken. Uiteraard komt er nog meer bij kijken zoals bijvoorbeeld storytelling. Een technisch goede foto hoeft niet direct ook interessant te zijn natuurlijk, juist dit gedeelte is iets waar Frank zich erg op richt, ofwel letterlijk van oké naar WOW gaan met de foto’s.

Frank heeft een aantal boeken geschreven, het Nederlandstalige "De Magie van de kleine flitser" (NL) en “Mastering the model shoot”. De laatste schreef hij in samenwerking met bestseller auteur Scott Kelby, dit boek kreeg al snel de titel “bestseller” en “evergreen” en wordt gezien als een toonaangevende publicatie over modelfotografie.

Frank is een veelgevraagde instructeur voor grote events zoals PhotoshopWorld, Photokina, Professional imaging, Focus on imaging, SWPP etc. Frank was tevens de eerste Europese fotograaf die gevraagd werd voor het online trainingsaanbod van KelbyONE.com waarmee hij zijn positie kreeg als één van de beste instructeurs voor modelfotografie.

Kijk voor de workshops op www.fotografie-workshops.nl en op www.frankdoorhof.com voor dagelijkse updates.

Blogs van


Product review DJI Osmo Pocket
Productreviews

Product review DJI Osmo Pocket

Ben je nieuwsgierig naar de DJI Osmo Pocket? Fotograaf Frank Doorhof is naast fotografie veel bezig met video en schreef een review over de Osmo Pocket!

Frank Doorhof Frank Doorhof
4 jaar geleden
Tips voor het fotograferen van ijsbeelden!
Tips en inspiratie

Tips voor het fotograferen van ijsbeelden!

Fotograaf Frank Doorhof geeft je enkele bruikbare tips over het beslaan van je lens, je accu's en welke ISO-waarde voor het fotograferen van ijsbeelden!

Frank Doorhof Frank Doorhof
7 jaar geleden
Tips en inspiratie

Tethered schieten

Frank Doorhof over het tethered schieten in de studio of op locatie!

Frank Doorhof Frank Doorhof
8 jaar geleden