Harde schijven

Bij Cameranu kan je ook terecht voor het kopen van een harde schijf. Zowel voor interne harde schijven, NAS/netwerkschijven als externe harde schijven hebben wij een groot aanbod met een scherpe prijs. Met merken als Lacie, SanDisk, G-Technology en Angelbird zit je altijd goed! Bekijk hieronder welke harde schijf het beste past bij jou.

Waar ben je naar op zoek?

160 Resultaten
Samsung Portable SSD T5 EVO 8TB Zwart Samsung Portable SSD T5 EVO 8TB Zwart
Geen reviews
  • Type: SSD
  • Opslagcapaciteit: 8TB
  • Type aansluiting: USB 3.2 Gen 2 (Type-C)
LaCie Rugged 1TB USB-C USB 3.0 externe harde schijf LaCie Rugged 1TB USB-C USB 3.0 externe harde schijf
17 reviews
  • Type: HDD
  • Opslagcapaciteit: 1TB
  • Type aansluiting: USB 3.0, USB 3.1 (Type C)
Samsung Portable SSD T7 Shield 4TB Zwart Samsung Portable SSD T7 Shield 4TB Zwart
1 review
  • Type: SSD
  • Opslagcapaciteit: 4TB
  • Type aansluiting: USB 3.2 (Type C)
Je hebt 12 van de 160 producten gezien

Harde schijf kopen?

Vaak is het standaard opslaggeheugen van jouw computer enigszins beperkt, maar gelukkig is dat op diverse manieren uit te breiden. Als je computer daar de ruimte toe biedt kun je kiezen om een extra of een grotere schijf in de behuizing te plaatsen. Heb je liever een wat eenvoudigere oplossing dan kan je kiezen om een desktop harde schijf met USB- of Thunderbolt-aansluiting naast de computer te zetten. Neem je de harde schijf vaak mee op pad dan is het handig om te kiezen voor een mobiele harde schijf. Ook deze zijn over het algemeen voorzien van een USB- of Thunderbolt-aansluiting. Zoek je extra opslag maar wil je dat niet direct in het zicht neerzetten dan is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor een netwerkschijf of NAS-systeem. Netwerkschijven zijn direct binnen jouw thuisnetwerk te plaatsen net als een NAS-systeem. NAS-systemen hebben het voordeel dat daarin meerdere schijven kunnen worden geplaatst die ook direct een reservekopie kunnen maken van jouw kostbare opnames.

Wat is een harde schijf?

Een harde schijf is simpelgezegd extern geheugen waar je gegevens op kan bewaren. De gegevens die je op een harde schijf zet blijven op de schijf staan, ook wanneer het apparaat waarmee je het verbonden hebt uitstaat. Zo weet je altijd dat je gegevens goed staan opgeslagen en je erbij kan wanneer je het nodig hebt.

Welke soorten harde schijf zijn er?

Zoals hierboven gezegd zijn er drie verschillende type harde schijven in ons assortiment:

Interne harde schijven.

Een interne harde schijf zit in je computer geïnstalleerd. Het geheugen van deze schijven loopt uiteen van 128GB tot wel 8TB. Het is wel goed om vooraf vast te stellen hoeveel geheugen je nodig hebt, want hoe meer geheugen op de harde schijf kan worden opgeslagen, hoe hoger de prijs is.

Externe harde schijven.

Een externe harde schijf komt goed van pas wanneer je tegen het limiet van het geheugen op je apparatuur aanloopt en dit niet kan of wil uitbreiden. Een externe harde schijf zit niet in je computer ingebouwd en kan je dus ook met je meenemen. Lekker mobiel!

NAS en netwerkschijven.

NAS staat voor Network Attached Storage, een NAS bestaat vaak uit meerdere harde schijven die samen in een behuizing zitten. Deze harde schijven worden weer verbonden met het netwerk zodat iedereen die op het netwerk zit erbij kan.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een harde schijf?

Door het grote aanbod harde schijven kan het lastig zijn om te bekijken welke het beste bij jouw past. Het is handig om daarom vooraf na te denken over de volgende twee factoren.

Opslagcapaciteit, hoeveel opslag heeft de harde schijf nodig. Dit hangt erg af van het doel dat je hebt met de harde schijf. Wil je simpelweg een paar bestanden veilig opslaan of wil je grote fotobestanden opslaan. Dit maakt een verschil voor de grote van de opslag, bedenk daarom eerst goed wat je allemaal wil opslaan en hoeveel geheugen dat kost. Denk hierbij ook aan de langere termijn.

Snelheid, de snelheid van een harde schijf bestaat uit twee factoren. Allereerst heb je de ‘seek time’, dat is de tijd die nodig is voor de harde schijf om een bestand te vinden. Daarnaast heb je ook de ‘data rate’, dat is de hoeveelheid data die de harde schijf elke seconde kan versturen.

Twijfel je welke harde schijf bij jou past? De medewerkers op onze klantenservice denken graag met je mee en helpen jou met plezier op weg naar de juiste keuze. Via onze contactpagina kun je contact met ons opnemen!