Jessica Blokland

Jessica Blokland

Met een drukke baan in de horeca zocht Jessica een uitlaatklep. Zonder enige echte fotografische kennis kocht ze haar eerste spiegelreflexcamera. Door veel te proberen en te doen heeft ze zich het fotograferen eigen weten te maken. Als dierenliefhebber was de tak van fotografie waar haar interesse lag al snel gevonden.

Haar Rottweiler Diesel bleek niet alleen een trouwe vriend, maar een trouw model en een uitstekend oefenobject. Inmiddels behoren roofvogels en uilen tot haar favoriete onderwerpen en ook andere dieren heeft ze graag voor haar lens. Het liefst in het wild maar soms maakt ze een uitstapje naar een wildpark of dierentuin.

Behalve de schoonheid van het dier en het moment probeert ze de emotie in het beeld te vangen. Afgelopen jaar wist Jessica met een opname van een steenuil, die het aan de stok kreeg met een specht, hoge ogen te gooien en werd de foto zelfs gepubliceerd in de Britse krant The Times. Ze heeft ondertussen al meerdere internationale publicaties op haar naam staan. Wat ooit is begonnen als een manier om te onthaasten is uitgeroeid tot haar passie!

Blogs van


Roofvogels en uilen fotografeer je zo!
Tips en inspiratie

Roofvogels en uilen fotografeer je zo!

Roofvogels en uilen spreken tot ieders verbeelding en het zijn geliefde onderwerpen om op foto vast te leggen. Jessica Blokland geeft je fotografie tips!

Jessica Blokland Jessica Blokland
4 jaar geleden