Bridgecamera's

Een bridgecamera - of superzoomcamera - is een camera die zich onderscheidt van de compact camera door zijn uiterlijk dat op een spiegelreflexcamera lijkt en sterke zoomlens. Een Bridgecamera heeft daarnaast extra focus op goede grip en beschikt - meestal - over een opklapbare flitser. Sommige bridgecamera’s doen niet onder voor een spiegelreflexcamera of systeemcamera doordat ze met een hoogwaardige lens zijn uitgerust. De bridgecamera is dus een prima keus!

Bekijk bridgecamera's van

7 Resultaten
Sony RX10 IV Sony RX10 IV
62 reviews
  • Type: 1''
  • Beeldstabilisatie: Ja
  • Spatwaterdicht: Ja
Panasonic FZ300 Panasonic FZ300
43 reviews
  • Type: 1/2.3"
  • Beeldstabilisatie: Ja
  • Spatwaterdicht: Nee
Je hebt 7 van de 7 producten gezien

Wat is een Bridge camera?

Een Bridge camera is een camera met vaste lens en onderscheidt zich van de compact camera door extra focus op een sterke zoom, goede grip en -meestal- opklapbare flitser. De bridge camera was de eerste camera die werd gezien als een overbrugging tussen compact camera’s en spiegelreflexcamera’s. De Bridge camera heeft dan ook zijn naam te danken aan deze overbrugging tussen de compact camera en spiegelreflex camera. De vorm van een bridgecamera heeft wat weg van een spiegelreflexcamera, maar feitelijk is het een compact camera. De camera heeft namelijk gewoon een vaste lens waardoor het onder de compact camera’s geschaard wordt. De onderscheidende kenmerken van een bridge ten opzichte van een 'gewone' compact zijn de goede grip, de sterke lens en – meestal – de opklapbare flitser. Daardoor heeft het wat weg van een spiegelreflexcamera, maar is hij veel lichter en een stuk compacter.

Kenmerken van de bridge camera.

Wat de bridge camera vooral interessant maakt, is zijn kracht om te superzoomen met een vast objectief op de camera. Sommige bridge camera’s kunnen tot wel 80 x zoomen met indrukwekkende beelden als resultaat. Hoewel het objectief van een bridge camera dus niet verwisseld kan worden, wordt dit nadeel grotendeels opgeheven doordat er flink ingezoomd kan worden op objecten. Door deze grote zoomlens verkrijgt de bridge camera ook een wat groter formaat. De bridge camera is dus een compact camera, maar ziet er niet uit als een compact camera. Je zou dus kunnen zeggen dat een bridge camera een niet-compacte compact camera is. Voor een beginnend fotograaf is een bridge camera dus een prima eerste opstap om te beginnen met fotograferen.

In welke situatie ga je de bridge camera gebruiken?

Een bridge camera wordt over het algemeen gebruikt voor het maken van vakantiefoto’s of superzoomfoto’s. Maar ook voor het nemen van dagelijkse foto’s van bijvoorbeeld kinderverjaardagen worden ze veel gebruikt. Een van de leuke voorbeelden is een excursie op vakantie waar je vanaf een grote afstand toch die dolfijn of vogel kunt vastleggen. Naast deze dingen is de bridge camera ook geschikt voor landschapsfotografie. Het is een makkelijker alleskunner die voor veel vormen van fotografie goed inzetbaar is.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een bridge camera?

Kort gezegd is het verstandig om naar de volgende punten te kijken voordat je een bridge camera koopt.

Waarvoor wil ik de bridge camera gebruiken?

Wil je de camera gebruiken voor het nemen van vakantie foto’s of eventuele landschapsfoto’s dan is een bridge camera een prima keuze. De camera voldoet ook prima als je het wil gebruiken voor het nemen van verjaardagsfoto’s en stiekem steel je dan ook een beetje de show, doordat het lijkt op een spiegelreflex camera.

Voldoet de bridge camera aan mijn opties?

Welke opties wil jij op je camera? De extra opties die op de camera zitten hebben namelijk een redelijk invloed op de prijs en kunnen zorgen voor extra verrassingen. Kijk hier voor de tijd goed naar en vraag advies in onze winkel of aan de service afdeling.

Wat is mijn budget?

Het is ook belangrijk om voor de tijd je budget vast te stellen. Wat wil ik uitgeven voor de camera? Hoe vaak denk ik de camera dit jaar te gebruiken? Deze vragen geven je al een goede houvast bij je oriëntatie proces. Wij geven je graag extra advies. Je kan altijd terecht bij ons in de winkel of bij onze service afdeling.

Als je op deze pagina niet alles hebt gevonden wat je zocht, check dan ook even onze advies pagina