CameraNU Logo

Camera's

Wil je een camera kopen? Een digitale camera koop je natuurlijk bij CameraNU.nl! Of je nu op zoek bent naar een compact camera, spiegelreflexcamera of een systeemcamera, bij CameraNU.nl vind je de fotocamera die bij jou past. Een compact camera is bijvoorbeeld een klein fototoestel die je makkelijk meeneemt en waarmee je snel en eenvoudig foto's maakt. Spiegelreflexcamera's zijn vaak grotere fotocamera's, uitgebreider en beschikken over verwisselbare lenzen. Een systeemcamera beschikt ook over verwisselbare lenzen en is wat compacter dan een spiegelreflexcamera. Bekijk hieronder ons hele assortiment digitale camera’s.

De populairste digitale camera's bij CameraNU.nl

Type camera: Systeemcamera
Type display: Kantelbaar (zijkant)
Touchscreen: Ja
Lensmount: Canon RF
2.299,-
1.999,- na cashback
Demomodel voor 1.999,-
Type camera: Systeemcamera
Type display: Kantelbaar (boven/onder)
Touchscreen: Ja
Lensmount: Sony E
1.999,- 1.799,-
1.599,- na cashback
Tweedehands voor 1.599,-
Type camera: Systeemcamera
Type display: Kantelbaar (zijkant)
Touchscreen: Ja
Lensmount: Sony E
3.649,- 3.199,-
2.899,- na cashbacks

30 dagen bedenktijd

Type camera: Compact camera
Type display: Kantelbaar (boven/onder)
Touchscreen: Ja
Lensmount: N.v.t.
Type camera: Systeemcamera
Type display: Kantelbaar (boven/onder)
Touchscreen: Ja
Lensmount: Fujifilm X

30 dagen bedenktijd

Type camera: Systeemcamera
Type display: Kantelbaar (boven/onder)
Touchscreen: Ja
Lensmount: Sony E
5.299,- 3.799,-
3.499,- na cashback
Tweedehands voor 3.299,-
Type camera: Systeemcamera
Type display: Kantelbaar (zijkant)
Touchscreen: Ja
Lensmount: Sony E
3.699,- 3.349,-
3.249,- na cashback
Je hebt 12 van de 501 producten gezien

Camera kopen?

Ben je van plan om een camera te kopen? Tegenwoordig is er ontzettend veel keus tussen verschillende merken digitale camera's en types. Je kan kiezen tussen compact camera's, spiegelloze systeemcamera's, spiegelreflexcamera's, bridge camera's, viewfinder camera's en middenformaatcamera's. Voor elk type fotograaf is er een fotocamera. Zo zijn er instapmodellen wanneer je net begint met het maken van mooie beelden tot professionele modellen voor de beroepsfotograaf. En uiteraard zijn er ook voor de hobby fotograaf geschikte camera’s.

We beschikken over vele merken zoals:
Canon camera's | Nikon camera's | Sony camera's | Fujifilm camera's | Panasonic camera's | Olympus camera's

Camera’s in alle soorten bij CameraNU.nl

Voor alle modellen camera's zit je goed bij CameraNU.nl. Zo bieden wij een groot assortiment aan fototoestellen zoals compact camera's, camera's met een spiegelsysteem en ook voor systeemcamera's zit je goed bij CameraNU.nl. Daarnaast bieden wij ook nog een groot assortiment aan onderwatercamera's, 360 graden camera's en middenformaat camera's. Zo weet je dat je het juiste product altijd vindt bij CameraNU.nl. Mochten we de camera dat je zoekt niet hebben kun je altijd contact met opnemen. Onderin staat de link naar onze contactpagina. Hieronder lichten we de populairste groepen camera's kort toe.

Digitale camera’s met spiegelsysteem

Bij een spiegelreflexcamera heb je veel controle over de instellingen van je camera en heb je beschikking over verwisselbare lenzen. Door het spiegelsysteem in de camera heb je ook live beeld zonder vertraging wanneer je door de viewfinder kijkt. Wel zijn deze camera’s vaak wat groter en zwaarder dan een compact camera of systeemcamera. Spiegelreflexcamera's zijn er in allerlei soorten en prijsklassen. Voor zowel de hobby fotograaf als de beroepsfotograaf.

Systeemcamera's

Systeemcamera's worden ook wel mirrorless camera's genoemd, ze herbergen namelijk geen spiegel zoals een spiegelreflex. De populariteit van deze camera’s is enorm aan het toenemen. Dit komt doordat de camera's zijn een slagje kleiner zijn en ook lichter dan spiegelreflexcamera's, maar niet inleveren op prestatiegebied. Daarnaast heb je de controle over je instellingen en verwisselbare lenzen. Systeemcamera's doen niet onder voor spiegelreflexcamera's.

Compact camera's

Compactcamera's zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Zo zijn er compact camera's voor huis-, tuin- en keukengebruik, maar er zijn ook compact camera's die de professional niet misstaat. Deze fototoestellen zijn licht, klein en hebben een slimme automatische stand. Er zijn zelfs compact camera's met een fullframe sensor. Het grote voordeel is het compact formaat van deze camera’s. Je kan ze altijd makkelijk meenemen als je op pad gaat. Wel heb je bij compactcamera's minder controle over de instellingen van je camera. Ook hebben compactcamera's een vaste lens op de body zitten.

Bridge camera's

Bridgecamera's zijn compacte camera's die zich onderscheiden door het grote zoombereik van de fotocamera. De naam bridge camera komt van het feit dat de camera een overbrugging was tussen de compact camera's en spiegelreflexcamera's. Een aantal bridge camera's hebben een dusdanig goede lens dat ze niet onderdoen voor spiegelreflexcamera's of systeemcamera's.

Vlog camera's

Een fototoestel is steeds meer geschikt om mee te vloggen. Verschillende camera merken brengen een fotocamera op de markt die ook geschikt is om mee te vloggen. Dit kan elk van de bovengenoemde types zijn. Deze vlog camera's beschikken over een kantelbaar scherm en een microfoon aansluiting.

Vragen over een digitale camera? We helpen graag!

Heb je nog een vraag over een van onze fotocamera’s? Of wil je een camera kopen maar twijfel je nog tussen verschillende opties? Vraag het ons gerust. We helpen je graag! Via onze contactpagina kan je zien hoe je het beste met ons in contact kan komen. Of neem een kijkje bij de best verkochte camera's van dit moment.

Interessante artikelen over digitale camera's:

Meer lezen over digitale camera's? Hieronder staan een aantal interessante artikelen: