Nachtkijkers

Een nachtkijker is gemaakt om ook in het donker je zicht te behouden. Door het versterken van het restlicht of middels infrarood technieken zorgt een nachtkijker ervoor dat jij ook in het donker goed kan blijven zien. Bekijk hieronder welke nachtkijker het beste bij jou past!

Bekijk de populairste nachtkijkers bij Cameranu

17 Resultaten
Bushnell Equinox Z2 Mono 6x50 Digitale Nachtkijker Bushnell Equinox Z2 Mono 6x50 Digitale Nachtkijker
2 reviews
 • Type kijker: Nachtkijker
 • Waterbestendig: Nee
 • Gezichtsveld op 1000 meter: 74,2m
Tweedehands voor 379,-
Zeiss NV 5.6x62 T* nachtkijker Zeiss NV 5.6x62 T* nachtkijker
Geen reviews
 • Type kijker: Nachtkijker
 • Waterbestendig: Nee
 • Gezichtsveld op 1000 meter: 142m
Bresser Digitale Nachtkijker Bino 3x20 Bresser Digitale Nachtkijker Bino 3x20
1 review
 • Type kijker: Nachtkijker
 • Waterbestendig: Nee
 • Gezichtsveld op 1000 meter: 175m
Bushnell Equinox Z2 Mono 3x30 Digitale Nachtkijker Bushnell Equinox Z2 Mono 3x30 Digitale Nachtkijker
2 reviews
 • Type kijker: Nachtkijker
 • Waterbestendig: Nee
 • Gezichtsveld op 1000 meter: 127m
Je hebt 12 van de 17 producten gezien

Nachtkijker kopen?

Wat is een nachtkijker?

Een nachtkijker is een kijker waarmee je in het donker beter ziet. De kijker kan het beetje licht dat ‘s nachts schijnt versterken waardoor je helderder ziet. En er zijn kijkers die op basis van infrarood werken. Met deze nachtkijkers heb je nog steeds zicht wanneer er niet of nauwelijks restlicht is. Nachtkijkers worden vaak gebruikt om de natuur of het wild te observeren in de nacht. De kijkers worden minder gebruikt om over langere afstanden te kijken of observeren en daarom is de vergrotingsfactor vaak kleiner dan bij een verrekijker. Er zijn nachtkijkers op de markt die een opnamefunctie hebben, daarmee neem je de waargenomen beelden direct op. Deze kijk je op een later moment terug.

Waarom een nachtkijker?

Nachtkijkers kunnen worden gebruikt om in het donker de natuur of wild te observeren. Wanneer het donker is, wordt het ook lastig om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld verschillende diersoorten, maar is het ook lastiger om te zien waar je zelf loopt. Met een nachtkijker behoud je dus je zicht. Als je een nachtkijker met infrarood hebt blijf je zelfs in het pikkedonker zien.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een nachtkijker?

Wanneer je nadenkt over het aanschaffen van een nachtkijker moet je rekening houden met verschillende aspecten. Allereerst moet je goed bedenken waarvoor je de kijker gaat gebruiken. Heb je daarvoor een vergrotingsfactor van 6,5 nodig of heb je aan factor 3 voldoende? Naast de vergrotingsfactor is het handig om te weten in welke omstandigheden je de nachtkijker nodig hebt. Is dit alleen met schemering of ook in situaties met weinig restlicht? Wanneer je de nachtkijker ook op momenten met weinig restlicht wilt gebruiken, kun je beter een kijker met infrarood functie nemen. Er zijn nachtkijkers die over een videofunctie beschikken, zelfs met de mogelijkheid om deze beelden live te streamen. Als laatste is het handig om van tevoren te kijken naar het budget dat je over hebt voor je nachtkijker. Zo zoek je binnen je budget en ga je er niet zo snel overeen.

Twijfel je nog tussen verschillende modellen of functies nachtkijkers? Neem gerust contact met ons op, onze specialisten helpen je graag op weg naar een goede keus. Via onze contactpagina kom je snel met ons in contact.