Benro filters

Het innovatieve filterhouder-systeem van Benro is te combineren met de allerbeste filters van Benro, die zijn gemaakt van echt glas en geen kleurzweem hebben. Vanaf de achterkant bedien je met de hand eventueel een polarisatiefilter, terwijl je andere filters voor in de robuuste filterhouder plaatst. Dit is hét systeem voor landschapsfotografen en ieder ander die wil spelen met bijvoorbeeld lange sluitertijden.

Waar ben je naar op zoek?

De populairste Benro filters en accessoires

91 Resultaten
Benro Bas Meelker Pro Filter Kit Benro Bas Meelker Pro Filter Kit
9 reviews
  • Type filter: Grijsfilter (ND)
  • Filterbreedte: 100mm
  • Stops: 2, 3, 6
Je hebt 12 van de 91 producten gezien
Een gebruiksimpressie van de Benro filters
Review
Een gebruiksimpressie van de Benro filters
Lees meer
Zo maak je landschapsfoto's als een pro!
Review
Zo maak je landschapsfoto's als een pro!
Lees meer

Benro filter kopen?

Benro heeft 4 filtersystemen ontwikkeld: 75mm, 100mm, 150mm en 170mm. Voor elk systeem zijn een houder, vele verschillende filters, een filtertas en vaak ook een complete kit verkrijgbaar.

Wat zijn Benro filters?

Benro filters zijn gemaakt van hoge kwaliteit glas en hebben geen kleurzweem. Benro produceert schroeffilters die je direct, zonder houder, op een lens plaatst. Je kiest uit UV-, CPL/polarisatie- en grijsfilters. Een TrueNightfilter gebruik je om de oranje gloed van de avond te filteren. Voor elk eigen filtersysteem levert Benro vierkante en rechthoekige filters.

Kenmerken van het filtersysteem 75mm

Dit systeem is specifiek gemaakt voor de kleinere systeemcamera. Het is gebaseerd op een 67mm polarisatiefilter en is geschikt voor lenzen met een filtermaat van 37 t/m 67mm. Je gebruikt filters met een breedte van 75mm.

Kenmerken van het filtersysteem 100mm

Het meest gebruikte systeem voor fotografen die met schuiffilters werken is het 100mm systeem. Dit is het meest geschikt voor verreweg de meeste camera's. Je gebruikt vierkante en rechthoekige filters van 100mm breed en polarisatiefilters van 82mm.

Kenmerken van het filtersysteem 150mm

Voor lenzen zonder schroefdraad heeft Benro het 150mm filtersysteem ontworpen. Dit is bedoeld voor de ultra wide angle-lenzen en maakt gebruik van filters van 150mm.

Kenmerken van het filtersysteem 170mm

Speciaal ontworpen voor de ultra extreme groothoek van Canon: de 11-24. Voor deze lens heeft Benro het 170mm filtersysteem ontwikkeld. Het is ook geschikt voor andere lenzen met een filtermaat van 95 of 77mm. Voor andere filtermaten heb je een step down-ring nodig.

Kenmerken van het stepdown-ringen

Bespaar en maak met behulp van Step Down ringen je filtersysteem of je schroeffilters geschikt voor kleinere diameters. Deze ringen zijn verkrijgbaar voor de 75mm, de 100mm en de 150mm uitvoeringen van de filterhouders en een overzicht vind je hier.

Kenmerken van het schroeffilters

Schroeffilters die rechtstreeks op de lens worden geschroefd, zonder speciale houder, of in één van de Benro-houders worden geschroefd. Benro heeft filters in diverse varianten en maten: UV-filters, CPL / Polarisatiefilters en grijsfilters.

In welke situaties ga je Benro filters gebruiken?

Benro heeft verschillende soorten filters, die je ook voor verschillende doeleinden gebruikt. Op onze adviespagina's vind je de verschillen tussen filters en

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een filter?

Uiteraard moet je goed weten welke filters geschikt zijn voor jouw uitrusting en waarvoor je de verschillende soorten filters gebruikt. Op onze adviespagina's lees je onder meer wat filters zijn, welke filters er zijn, hoe je foto's maakt met een grijsfilter en met een polarisatiefilter.

Hulp nodig?

Heb je toch nog vragen, neem dan gerust contact met ons op!