Lomography camera's

Het woord uitproberen staat bij de camera’s van Lomography centraal. Het maken van een Lomography foto met een Lomography camera is nooit verkeerd. Kleuren niet goed of teveel licht? Geen enkel probleem, gewoon opnieuw proberen. Is de vorm van de foto verkeerd of is het een vage foto? Geen enkel probleem. Bij Lomography bestaat het woord verkeerd namelijk niet. De Lomography camera neemt je mee terug naar de jaren 60 en geeft je het gevoel van vroeger weer eventjes terug.

Bekijk de Lomography accessoires

Lomography camera kopen?

Wat is een Lomography instant of analoge camera?

Een Lomography is een makkelijk ontworpen fotocamera. Bij het maken van een foto met een Lomography fotocamera kan er eigenlijk niks mis gaan. Er bestaan namelijk geen foute Lomography foto’s. Dit is ook een van de belangrijkste punten die het bedrijf Lomography zelf aangeeft. Het gaat niet om de camera, maar om het object dat je op de foto wilt nemen. Maak de foto, maak hem opnieuw en opnieuw, kijk wat het resultaat is en geniet van je foto.

Kenmerken van de lomography instant camera

De Lomography fotocamera’s staan bekend om hun eenvoud. Je zult nooit een peperdure Lomography camera tegenkomen, omdat het niet de filosofie van het bedrijf is. De camera is simplistisch en van goedkoop materiaal gemaakt om de prijs laag te houden, zodat het voor iedereen toegankelijk is. Daarnaast steel je, dankzij de hernieuwde opkomst van analoge fotografie, met een Lomography camera direct de show.

In welke situatie ga je de instant camera gebruiken?

De Lomography camera kan in elke situatie en elke vorm van fotografie toegepast worden. Waar dan ook en wanneer dan ook. Je kunt van alles een foto maken en niks is verkeerd. Daarnaast krijg je bij veel Lomography camera’s drie verschillende lenzen meegeleverd en kun je dus onbeperkt experimenteren. Laat je fantasie op de vrije loop!

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een instant camera?

Er zijn geen technische punten waarop je moet letten bij een Lomography camera. Het bedrag is te verwaarlozen en de woorden fout of genre komen niet in het woordenboek voor. Het belangrijkste waar je wel op moet letten, zijn de kleur en de vormgeving van de camera. Het is daarom ook leuk om een Lomography te kopen.

De community van Lomography verwelkomt elke nieuwe gebruiker vol blijdschap en euforie. Het is genieten geblazen tijdens het door scrollen van de community foto’s en je zal verbaasd staan van de hoge kwaliteit en unieke vormen die af en toe op je beeldscherm voorbij glijden. Het enige waar je op moet letten, is dat Lomography je huidige vorm van fotografie niet overneemt.