Gimbals

Met een gimbal of stabilizer maak jij, uit de hand, video's die vanaf een statief lijken geschoten. Bij een stabilzers gebeurt dit op een eenvoudige, mechanische manier. Kies jij voor een gimbal dan gebeurt dit elektronisch met behulp van 1, 2 of 3 motoren die ervoor zorgen dat jouw camera stabiel blijft in de positie die jij wilt.

Elektronische gimbals zijn er niet alleen om je camera stil te houden. Ook is het mogelijk om de gimbal juist bepaalde (voorgeprogrammeerde) bewegingen te laten maken voor unieke shots zoals bijvoorbeeld een dutch angle. Het bedienen van de gimbal doe je met de knoppen op het handvat, maar vaak is dat ook op afstand mogelijk met een app voor je telefoon of tablet. Zo beweeg je de camera bijvoorbeeld als deze onder een drone hangt of op een statief staat.

Gimbals zijn er speciaal voor action cams, fotocamera's, drones en smartphones. Maar er zijn ook gimbals die dit combineren of zelf een camera hebben.

Geschikt voor

Bekijk alle gimbals

Gimbal kopen?

Ben jij op zoek naar een Gimbal? Een gimbal is ideale accessoire wanneer je bijvoorbeeld mooie beelden wil maken van wintersport of juist een zonvakantie. Met een gimbal worden beelden perfect gestabiliseerd zodat jij met nog mooiere beelden thuis komt. Vloggers profiteren ook van het toevoegen van een gimbal of stabilizer aan hun uitrusting. Het geeft meer rust aan beelden door het beeld vloeiender te laten verlopen bij bewegingen. Er zijn gimbals voor smartphones, maar ook voor DSLR's, systeemcamera's of compact camera's. Zelfs voor drones zijn er gimbals te koop. Ook zijn er verschillende gimbals die beschikken over een eigen camera, deze zit dan al ingebouwd.

Waar let je op bij het kopen van een gimbal?

Als je een gimbal of stabilizer koopt is het belangrijk om te kijken naar de comptabiliteit. Past jouw camera of smartphone wel op de gimbal? Is dat het geval dan kijk je naar andere belangrijke zaken. Hoe lang wil je de gimbal gaan gebruiken; als je een hele dag gaat filmen is een lange accuduur belangrijk, maar ook het gewicht. Er zijn gimbals die je via een app kan bedienen, heel handig bij drones of wanneer je de gimbal op een statief hebt staan.

Daarnaast zijn er gimbals met handigheidjes als bluetooth, een powerbank aansluiting of een aansluiting voor een microfoon. Denk van te voren dus goed na over wat je allemaal wilt gaan doen en welke functies daar het beste bij aansluiten. Zo voorkom je dat je een gimbal koopt die in de toekomst niet meer aan als je wensen voldoet.