Instant camera’s

Instant camera’s, ook wel polaroid camera’s genoemd, geven je de mogelijkheid om direct het resultaat van je foto te zien. Alleen is dit niet op het scherm van je camera, maar in je handen. Het resultaat wordt namelijk meteen na het maken van de foto geprint op fotopapier. Je plakt de foto daarna direct in een fotoboek of je zet er nog wat leuks op. Polaroid camera’s zijn hierdoor erg populair op bijvoorbeeld bruiloften en feesten. Polaroid of instant camera’s zijn in veel kleuren en maten te verkrijgen, bekijk ze hieronder allemaal!

Handig: Fotograferen met een Instant camera | Een Polaroid camera op je bruiloft | Top 10 analoge camera's

De populairste instant en polaroid camera’s

Polaroid camera of instant camera kopen?

Wat is een instant camera?

Een instant camera is een camera die de foto’s direct print nadat ze zijn gemaakt. De naam instant komt van het directe afdrukken van de afbeeldingen. Wanneer de foto is afgedrukt beoordeel je de foto en kan je een stuk tekst schrijven op de witte rand. Instant camera’s zijn gebruiksvriendelijk en zorgen voor veel plezier door op een hele andere manier te fotograferen.

Wat is een Polaroid camera?

Polaroid camera’s zijn de bekendste instant camera’s. Polaroid zelf is een van de weinige merken die vanaf de oprichting van de onderneming in 1937 actief is in de fotografie. Doordat het bedrijf al zo lang bezig is met deze producten worden instant camera’s vaak gewoon polaroid camera’s genoemd. De Polaroid camera’s worden geroemd om de vele kleuren waarin je de camera kunt krijgen. Blauw, groen of geel niks is te gek. Dat maakt dat polaroid camera’s goed passen bij bruiloften en feesten, je past ze met de kleur gemakkelijk aan een thema aan.

Kenmerken van de instant- of polaroid camera

Een instant camera kenmerkt zich, na het direct afdrukken van de foto, door het nostalgische gevoel. Bij het maken van de foto wordt de foto uitgeprint en heb je de foto direct in je hand. De laatste tijd beginnen steeds meer merken weer met het ontwikkelen van polaroid camera’s. De grote toename in populariteit de laatste jaren zorgt hiervoor. Ondertussen hebben we al merken als Fujifilm Instax, Kodak Minishot, Polaroid OneStep en Snap Touch, Leica Sofort en Lomography Lomo'Instant en La Sardina in ons assortiment.


In welke situatie ga je de instant- of polaroid camera gebruiken?

De polaroid camera gebruik je vooral als je een feeling hebt met nostalgische onderwerpen of om een bepaalde sfeer te creëren. Waar je enkele jaren geleden uitgebreid moest zoeken bij familieleden op zolder om een goede analoge of instant camera boven water te halen, is dat tegenwoordig een stuk makkelijker. Veel bekende merken komen met nieuwe instant en analoge camera’s. Dit maakt het voor veel hobbyisten nog aantrekkelijker om weer met een instant camera te gaan fotograferen.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een instant- of polaroid camera?

Het is belangrijk om bij aanschaf van een polaroid camera te kijken naar de fotovellen. Zonder deze vellen kan je immers geen afbeeldingen afdrukken. Verder kun je nog denken aan lensdoekjes of andere accessoires. Een aantal polaroid camera’s, of instant camera’s, heeft de beschikking over een display. Je kan zo nog beter de compositie voor je foto bekijken. Ook kun je bij een aantal polaroid camera’s gebruik maken van creatieve filters, bekijk de specificaties van de producten om precies te zien over welke functies de instant camera beschikt.

Vragen? Wij staan voor je klaar!

Heb je nog vragen over een polaroid camera of instant camera? We helpen je graag, onze specialisten staan voor je klaar! Via onze contactpagina zie je hoe je het snelst met ons in contact komt.