Onderwatercamera's

Een onderwatercamera is een ideale camera voor het vastleggen van de onderwaterwereld of het vastleggen van beelden op plekken waar de camera nat kan worden. Met een waterdichte camera is het mogelijk om dit te doen zonder je zorgen te hoeven maken om je camera.

Onderwatercamera’s zijn compact en hebben een afgedichte constructie, hierdoor kunnen ze tegen een stootje en kun je ze gerust eens laten vallen. Wil je je eigen camera waterdicht maken? Dit is voor een aantal camera's ook mogelijk door onderwaterbehuizingen.

16 Resultaten
Ricoh WG-6 Ricoh WG-6
2 reviews
  • Type: 1/2.3"
  • Beeldstabilisatie: Ja
  • Spatwaterdicht: Ja
Je hebt 12 van de 16 producten gezien
Zo kan je je onderwaterfoto's nabewerken
Advies
Zo kan je je onderwaterfoto's nabewerken
Lees meer
Onderwaterfotografie blog
Blog
Onderwaterfotografie blog
Lees meer

Onderwatercamera kopen?

Wat is een onderwatercamera?

Het is misschien een open deur, maar een onderwatercamera is een camera die geschikt is voor het nemen van foto’s onder water en dus waterdicht is. De meeste onderwater camera’s zijn zowel geschikt voor boven als onder water.

Kenmerken van een onderwatercamera

Het belangrijkste kenmerk van een waterdichte camera is dat hij tegen water kan (tot op bepaalde dieptes). Dit geeft je de mogelijkheid om onderwater foto's te maken, dat levert vaak leuke beelden op. Daarnaast heeft de camera een compacte vorm en is daarom licht in gewicht en makkelijk vast te houden. Ook kan de camera meestal wel tegen een stootje tot en is de camera laten vallen vaak geen probleem. Veel action camera's zijn ook waterdicht en dus goed te gebruiken onderwater.

In welke situatie ga je de waterdichte camera gebruiken?

Ook dit is eigenlijk niet meer dan logisch: een onderwatercamera gebruik je voor het vastleggen van de onderwaterwereld. In de praktijk worden ze dus vooral tijdens vakanties gebruikt. Dit kan zowel zijn voor de kinderen die lekker spelen in het zwembad, maar ook voor duikers die de onderwaterwereld aan het ontdekken zijn. Let hierbij altijd wel goed op tot hoe diep de camera waterdicht is. Wanneer je bijvoorbeeld gaat duiken ga je vaak een stuk dieper dan wanneer je foto's in het zwembad wil maken. Er zijn nog wel cases beschikbaar voor een aantal onderwater camera's waarmee je nog dieper kan duiken. Wintersporters kunnen ook goed gebruik maken van de waterdichte camera's. In de sneeuw kan dit goed van pas komen, dat de camera's ook vaak valbestendig zijn is ook een voordeel.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een onderwatercamera?

De onderwatercamera’s nemen eigenlijk heel veel zorgen weg. Het enige waar je echt op moet letten is dat tijdens het uitvoeren van een duikcursus de camera niet onder bepaalde dieptes komt. Dit staat meestal op de doos of in de gebruiksaanwijzing. Bedenk dus wat de maximale diepte is tot waar je de camera wilt kunnen gebruiken. Zorg dat je dan nog net iets dieper kan. In de filters kan je simpel je gewenste diepte selecteren. Zo voorkom je nare verrassingen tijdens je duiktrip.

Voordelen van een waterdichte camera

  • Geen zand of vocht op de sensor van je compactcamera, systeemcamera of spiegelreflexcamera
  • In een zwembad of in de zee de kinderen fotograferen of op video vastleggen
  • Fantastische actiefoto's tijdens het kanovaren, kayakken of het raften
  • Daarnaast ook ideaal voor actieve wintersporters: schok-, vocht- en meestal ook vorstbestendig
  • Kunnen meestal ook tegen een stootje of zijn valbestendig