Hoe gaat CameraNU.nl om met het Coronavirus? Lees onze updates hier.

Onderwatercamera's

De onderwatercamera is een camera die volledig is ingericht op het fotograferen van de onderwaterwereld. De camera is waterdicht en kan over het algemeen tegen een stootje. Het maken van foto’s gaat eenvoudig en snel en je kan ze dus zonder zorgen aan je kinderen meegeven, die graag op het randje van het zwembad spelen.

De onderwatercamera is een camera die volledig is ingericht op het fotograferen van de onderwaterwereld. De camera is waterdicht en kan over het algemeen tegen een stootje. Het maken van foto’s gaat eenvoudig en snel en je kunt ze dus zonder zorgen aan je kinderen meegeven, die graag op het randje van het zwembad spelen.

Handig: Top 10 onderwater camera's | Zo kan je je onderwaterfoto's nabewerken

Merken onderwatercamera's bij CameraNU.nl

De populairste onderwatercamera's bij CameraNU.nl

Onderwatercamera kopen?

Wat is een onderwatercamera?

Het is misschien een open deur, maar een onderwatercamera is een camera die geschikt is voor het nemen van foto’s onder water. De meeste onderwater camera’s zijn zowel geschikt voor boven als onder water. Het enige minpunt wat vaak boven komt drijven bij onderwatercamera’s is de beperkte zoommogelijkheid.

Kenmerken van de onderwatercamera’s

Het belangrijkste kenmerk van een onderwatercamera is dat hij tegen water kan (tot op bepaalde dieptes). Dit geeft je de mogelijkheid om onderwater foto's te maken, dat levert vaak leuke beelden op. Daarnaast heeft de camera een compacte vorm en is daarom licht in gewicht en makkelijk vast te houden. Ook kan de camera meestal wel tegen een stootje tot en is hij vaak valbestendig. Veel action camera's zijn ook waterdicht en dus goed te gebruiken als onderwatercamera.

In welke situatie ga je de onderwatercamera gebruiken?

Ook dit is eigenlijk niet meer dan logisch: een onderwatercamera gebruik je voor het vastleggen van de onderwaterwereld. In de praktijk worden ze dus vooral tijdens vakanties gebruikt. Dit kan zowel zijn voor de kinderen die lekker spelen in het zwembad, maar ook voor duikers die de onderwaterwereld aan het ontdekken zijn. Let hierbij altijd wel goed op tot hoe diep de onderwatercamera waterdicht is. Wanneer je bijvoorbeeld gaat duiken ga je vaak een stuk dieper dan wanneer je foto's in het zwembad wil maken. Er zijn nog wel cases beschikbaar voor een aantal onderwater camera's waarmee je nog dieper kan duiken. Wintersporters kunnen ook goed gebruik maken van de waterdichte camera's. In de sneeuw kan dit goed van pas komen, dat de onderwater camera's ook vaak valbestendig zijn is ook een voordeel. Onderwatercamera’s komen meestal bij het begin van de vakantie boven water en na de vakantie verdwijnen ze weer in de schuur.

Waar moet ik op letten bij aanschaf van een onderwatercamera?

De onderwatercamera’s nemen eigenlijk heel veel zorgen weg. Het enige waar men echt op moet letten is dat tijdens het uitvoeren van een duikcursus de camera niet onder bepaalde dieptes komt. Dit staat meestal op de doos of in de gebruiksaanwijzing. Bedenkt dus wat de maximale diepte is die je nodig gaat hebben. Zorg dat je onderwatercamera dan nog net iets dieper kan. In de filters kan je simpel je gewenste diepte selecteren. Zo voorkom je nare verrassingen tijdens je duiktrip.

Voordelen van een onderwatercamera

  • Geen zand of vocht op de sensor van je compactcamera, systeemcamera of spiegelreflexcamera
  • In een zwembad of in de zee de kinderen fotograferen of op video vastleggen
  • Fantastische actiefoto's tijdens het kanovaren, kayakken of het raften
  • Daarnaast ook ideaal voor actieve wintersporters: schok-, vocht- en meestal ook vorstbestendig
  • Kunnen meestal ook tegen een stootje of zijn valbestendig