Acties bij dit product

Lens inruilen?

Lens inruilen?
Ruil je lens in en gebruik de inruilwaarde voor je nieuwe aankoop! Vul het inruilformulier in en wij nemen snel contact met je op. Stuur je lens naar ons op of lever het af in onze winkels.

5 jaar garantie
Op dit product krijg je bij ons 5 jaar garantie

Productomschrijving

Olympus M.Zuiko Digital ED 150-400mm f/4.5 TC1.25x IS PRO objectief

Kenmerken van de Olympus M.Zuiko Digital ED 150-400mm f/4.5 TC1.25x IS PRO

 • Supertelezoom objectief ontworpen voor Micro Four Thirds systeemcamera's
 • 300-800mm brandpuntdsafstand in het 35mm equivalent
 • Ingebouwde 1.25x teleconverter vergroot de brandpuntsafstand naar 187.5-500mm
 • Een constant maximaal diafragma van f/4.5
 • Met de 1.25x teleconverter ingeschakeld is het constantie maximale diafagma f/5.6
 • Optische beeldstabilisatie minimaliseert trillingen
 • Focuslimiter voor snellere scherpstelprestaties
 • Scherpstelknoppen op de lensbehuizing voor een intuïtieve en snelle bediening
 • De statiefgondel biedt uitgebalanceerde ondersteuning bij werken met een monopod of statief
 • Stof-, vorst- en spatwaterdicht ontwerp

Inhoud van de doos

Bij de Olympus M.Zuiko Digital ED 150-400mm f/4.5 TC1.25x IS PRO in de doos

 • Lensdoppen
 • Zonnekap
 • Lenstas
 • Draagriem

Reviews (3)

De perfecte lens voor natuurfotografie

Beeldkwaliteit
Degelijkheid
Gebruiksgemak
Snelheid
Vormgeving
Ik heb mijn Olympus 150-400mm F4,5 telezoom nu ruim 3 weken. Dat is niet heel lang en ik heb nog niet alles kunnen proberen, maar wel genoeg voor een eerste indruk. Ik gebruik de lens met een Olympus OMD EMX1 camera. Mijn vorige telelens was de Olympus 300mm F4.0 die ik (in combinatie met een 1,4x en een 2x convertor) vooral gebruikte voor het fotograferen van vogels, maar ook voor macro’s van libellen en vlinders. Ik was doorgaans best tevreden met de resultaten maar had graag wat meer bereik gehad. Vooral bij kleine vogels was het vaak lastig scherpstellen en het frequent wisselen van lens en converters verhoogt niet alleen de kans op stof op de sensor maar ook op extra slijtage van de lensvatting. Na drie jaar gebruik was er zodanige speling tussen lens en camera dat de lensvatting van de camera moest worden vervangen.

Als je de lens voor het eerst in je handen houdt, valt direct op hoe solide hij oogt en voelt. Uit alles blijkt dat er veel aandacht aan is besteed. Het tweede dat opvalt is de lengte van de lens. Met de zonnekap geplaatst is hij behoorlijk lang. Daar staat tegenover dat hij minder zwaar is dan hij oogt. Eenmaal aan de EMX1 is de combinatie perfect in balans. Als je de lens aan de statiefsteun optilt blijft hij recht hangen zonder de neiging om voorover te kantelen hetgeen bij veel andere combinaties het geval is. Hetzelfde geldt uiteraard bij montage op een driepoot, de lens zakt niet voorover. Erg handig is het ‘inklikken’ van de statiefsteun op 90°.

De schakelaars werken prima en zijn minder gevoelig voor onbedoeld verschuiven dan bij de 300mm lens. Bij de 300mm lens steken de schakelaars meer uit en is het me meermaals overkomen dat ik tijdens het fotograferen de schuifschakelaar voor de afstand of de stabilisatie in de verkeerde stand zette.

Zowel de zoomring als de scherpstelring draaien prefect en spelingsvrij en de ingebouwde 1,25x converter is een uitkomst. Met het (naar full frame omgerekende) bereik van 300-800 mm of 400-1000 kun je de vogels fotograferen zonder ze te storen. De lens focust razendsnel en is nog iets scherper dan de vaste 300mm F4,0 en dat is een groot compliment voor een zoomlens. Het belangrijkste is natuurlijk de kwaliteit van de foto’s en die is geweldig.

Ik moest even wennen aan de kleinere kijkhoek. Vooral bij het fotograferen van vliegende vogels is het lastiger de vogel te vinden. De oplossing ligt natuurlijk voor de hand, uitzomen naar 200 - 300 mm, scherpstellen op de vogel en daarna inzomen naar 400mm. Vervolgens kun je de 1,25 x converter nog bijzetten als je nog meer bereik wilt.

We moeten eerlijk zijn, voor een amateurfotograaf is het een diepte-investering die je waarschijnlijk maar een keer kunt verantwoorden, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad.

Accessoires voor dit product

Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires
Terug naar alle accessoires

Verzeker je product

Ons uitgebreide zekerheidsplan!
Bij CameraNU.nl heb je de mogelijkheid jouw nieuwe foto- en video apparatuur uitgebreid te verzekeren. Met ons verzekeringspakket is jouw aankoop optimaal beschermd.  

Wat zijn de voordelen?
- Een extra jaar fabrieksgarantie
- Verzekerd tegen vallen, stoten en diefstal
- Nieuwwaarderegeling gedurende de looptijd
- Wereldwijde transport- en verblijfsdekking


Lees meer over verzekeren