Reparaties

Garantievoorwaarden

 1. Je krijgt van ons op heel veel producten 5 jaar garantie, maar op alles, met uitzondering van batterijen en verbruiksartikelen, tenminste 2 jaar. Je vindt de exacte garantietermijn bij de specificaties van het product, én we vermelden het op je factuur.
 2. Als je bestelling bij aankoop meteen defect blijkt te zijn zullen we het uiteraard zonder kosten en zo snel mogelijk vervangen. Neem meteen contact met ons op zodra je ontdekt dat je aankoop defect is.
 3. Als een artikel dat je bij ons hebt gekocht binnen de op de factuur vermelde garantietermijn defect raakt als gevolg van een materiaal- of fabricagefout zullen we het product zonder kosten voor je laten repareren, of het vervangen als reparatie niet mogelijk of rendabel is. Het defect moet dan wel binnen de garantietermijn ter reparatie aangeboden zijn. Een defect dat binnen de garantietermijn ontstaat, maar pas na de garantietermijn wordt gemeld valt niet onder de garantievoorwaarden.
 4. Mocht je een artikel binnen de garantievoorwaarden ter reparatie hebben aangeboden, waarvan een defect niet kan worden vastgesteld, worden er onderzoekskosten en verzendkosten in rekening gebracht. De onderzoekskosten variëren per reparateur.
 5. Door reparatie of vervanging wordt de garantietermijn niet verlengd. Deze blijft altijd geldig vanaf de oorspronkelijke aankoopdatum.
 6. De garantievoorwaarden vervallen als het artikel duidelijk niet op de manier is gebruikt zoals in de gebruiksaanwijzing is beschreven, of als er ruw mee omgesprongen is.
 7. Het schoonmaken van de sensor van een camera valt niet onder de garantievoorwaarden.
 8. Als je een defect product hebt, en aanspraak wil maken op de garantievoorwaarden, kan je het artikel naar ons opsturen, of bij ons langsbrengen. Voeg de factuur van aankoop bij, zodat we garantie kunnen claimen. De originele verpakking is niet nodig, en alle accessoires die niet met het probleem verband houden hoeven niet te worden meegestuurd. Denk wel aan beschermende accessoires, zoals een bodydop bij camera’s met verwisselbare objectieven.
 9. Verbruiksartikelen zoals accu's, cartridges, acculaders, tassen en batterijen hebben een half jaar fabrieksgarantie, tenzij anders vermeld. De exacte garantietermijn vind je bij de specificaties, én vermelden we op de factuur.
 10. De kosten voor het versturen van reparaties zijn voor jouw eigen rekening. Als de garantievoorwaarden van toepassing blijken kan je deze terug vragen. Voor het retourneren van het product na reparatie berekenen we geen verzendkosten.
 11. Als blijkt dat reparatie van het artikel niet onder garantie valt krijg je van ons bericht. Naast de reparatiekosten wordt een bedrag van 25 euro in rekening gebracht voor de verzend- en behandelingskosten. Gerepareerde artikelen worden na betaling verstuurd, of kunnen in de winkel worden betaald en afgehaald.
 12. Zendingen die onterecht ongefrankeerd worden verzonden kunnen we niet aannemen. Deze worden aan de afzender geretourneerd.
 13. Naast deze garantievoorwaarden blijven de wettelijke bepalingen uiteraard van kracht. De garantieregeling zoals wij die aanbieden doet niets af van de rechten die jij als consument jegens ons kan doen gelden op grond van de wet en de overeenkomst op afstand. Net zo min doet een door de fabrikant of importeur verleende garantie iets af van de rechten die jij als consument hebt op grond van de wet, de overeenkomst op afstand of onze garantievoorwaarden. Voor alle artikelen die je bij ons koopt geldt namelijk de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Garantietermijn

We bieden je op vrijwel alle nieuwe artikelen uit ons assortiment minimaal 2 jaar garantie. Op geselecteerde producten krijg je zelfs 5 jaar garantie, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. De garantietermijn die de fabrikant verleent, staat bij elk product in de specificaties vermeld. De garantietermijn op accu’s, batterijen en verbruiksartikelen is 6 maanden. Deze fabrieksgaranties en door ons extra aangeboden garanties doen geen afbreuk aan de wettelijke garantie.

Product defect ontvangen

Neem direct contact op met onze klantenservice als een product bij ontvangst niet goed functioneert. Zo kan de situatie snel worden opgelost. Je kunt het artikel na het aanmelden zonder kosten aan ons terug sturen. Zorg ervoor dat de verpakking compleet en zo origineel mogelijk wordt meegestuurd.