Privacy

Privacy Statement

Via onze webwinkel worden privacygevoelige gegevens oftewel persoonsgegevens verwerkt. Wij vinden het belangrijk om zorgvuldig met deze persoonsgegevens om te gaan en verwerken en beveiligen ze dan ook zorgvuldig. Hierbij houden we ons aan de eisen die de privacywetgeving stelt. Dat betekent onder andere dat:

  • we duidelijk vermelden met welk doel we persoonsgegevens verwerken. Dat doen we via deze privacyverklaring;
  • we onze verzameling van persoonsgegevens beperken tot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • we jou eerst vragen om uitdrukkelijke toestemming om je persoonsgegevens te verwerken als jouw toestemming nodig is;
  • we passende beveiligingsmaatregelen nemen om je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • we jouw recht respecteren om je persoonsgegevens te laten zien als jij daarom vraagt en deze op jouw verzoek ook te corrigeren of zelfs te verwijderen.

Wij zijn als bedrijf verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens. In deze privacyverklaring leggen we uit welke persoonsgegevens we verzamelen en gebruiken en met welk doel. We raden je aan deze privacyverklaring goed door te lezen.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 01-05-2024

Gebruik van persoonsgegevens

Door onze webwinkel te gebruiken, komen bepaalde gegevens van jou in ons systeem. Dat kunnen persoonsgegevens zijn. We bewaren en gebruiken uitsluitend de persoonsgegevens die rechtstreeks door jou worden opgegeven in verband met de door jou gevraagde dienst, of waarvan bij opgave duidelijk is dat ze bedoeld zijn om door ons te worden verwerkt.

Wij gebruiken de volgende gegevens voor de in deze privacyverklaring genoemde doelen:

  • NAW-gegevens
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres
  • E-mailadres
  • Betalingsgegevens
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • IP-adres

Afhandelen bestelling

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, maken we voor de afhandeling daarvan gebruik van je persoonsgegevens. Indien het nodig is voor een goede afhandeling kunnen we je persoonsgegevens ook aan derden verstrekken. Meer daarover lees je verderop in deze privacyverklaring.

Registreren

Bij bepaalde onderdelen van onze webwinkel moet je jezelf eerst registreren. We bewaren deze gegevens zodat je deze niet iedere keer opnieuw hoeft in te vullen en zodat wij jou kunnen contacteren in verband met de uitvoering van de gesloten overeenkomst. De gesloten overeenkomst betekent hierbij meestal niet meer dan dat jij iets bij ons besteld en wij dit product bij je afleveren.

We zullen deze gegevens niet aan derden verstrekken, tenzij dat noodzakelijk is om de overeenkomst die je met ons sluit uit te voeren of als dit wettelijk verplicht is. Als wij een vermoeden van fraude of misbruik van onze webwinkel hebben, kunnen we persoonsgegevens aan de bevoegde autoriteiten overhandigen.

Toegang portaal

Met ons portaal kun je toegang krijgen tot een beheeromgeving waar je zelf zaken kunt instellen, opgeven en wijzigen. Denk aan het kunnen inzien van je orders, aanmelden van retouren, aangeven van je e-mailvoorkeuren.

Reclame

Wij kunnen jou, naast de informatie op onze website, ook op de hoogte brengen van onze nieuwe producten en diensten per e-mail.

Contact

Om in contact te komen met Cameranu zijn er verschillende mogelijkheden.

Formulier Wij bieden via onze webwinkel de mogelijkheid om vragen te stellen via een contactformulier, waarbij je gevraagd wordt diverse gegevens in te vullen om je vraag te behandelen. Je kiest zelf welke gegevens je daarbij verstrekt. De gegevens die je ons toestuurt, worden bewaard zolang als op basis van het formulier of de inhoud van je e-mail nodig is voor de volledige beantwoording en afhandeling daarvan.

Nieuwsbrief Wij bieden een wekelijkse nieuwsbrief aan waarmee we geïnteresseerden willen informeren over onze producten en/of diensten. Iedere nieuwsbrief bevat een link waarmee je jezelf kunt afmelden. Je e-mailadres wordt slechts met jouw expliciete toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees.

Chat Cameranu biedt een live-chat aan om advies te geven aan bezoekers op de website. Hier kun je vragen stellen en krijg je live antwoord terug.

Publicaties

Op de website van Cameranu is het mogelijk dat je (vrijwillig opgegeven) gegevens openbaar komen.

Reviews Bij het plaatsen van een productreview worden de door jou opgegeven gegevens openbaar gepubliceerd. Daarmee zijn ze op internet zichtbaar voor iedereen, met uitzondering van zoekmachines. Het gaat hier om:

  • Je naam
  • Je leeftijdsgroep

Overigens ben je niet verplicht deze gegevens in te vullen. Je kiest zelf welke informatie je deelt. Intern kunnen wij wel je IP-adres zien. Dit helpt ons soms om contact op te nemen naar aanleiding van een slechte ervaring. Op verzoek anonimiseren wij de informatie die je hebt ingevoerd.

Als je ontevreden bent over een product kan een medewerker contact met je opnemen om tot een gepaste oplossing voor het probleem of de klacht te komen.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. We hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Deze overeenkomst is zo privacyvriendelijk mogelijk ingesteld.

Cookies

Cameranu maakt gebruik van cookies. Dit zijn tekstbestanden die automatisch op je computer worden geplaatst door je browser. Je kunt te allen tijde onze cookies uitschakelen.

Cameranu plaats verschillende soorten cookies, namelijk:

  • Functionele cookies
  • Analytische cookies
  • Tracking cookies

Functionele cookies Deze cookies zijn nodig om de website goed te laten functioneren. Hiermee onthouden we bijvoorbeeld wat je in je winkelwagentje hebt gestopt.

Analytische cookies Deze cookies hebben we nodig om de gebruikerservaring te optimaliseren. Zo maak jij prettiger gebruik van onze website. Deze cookies hebben nauwelijks invloed op je privacy.

Tracking cookies Cameranu maakt gebruik van tracking cookies voor marketing doeleinden. Daarmee kunnen we jou relevante advertenties tonen.

Daarnaast zijn er nog cookies van derden. Deze cookies worden geplaatst door partners. Voor meer informatie over deze cookies wordt het aangeraden om de privacyverklaringen van de betreffende partijen of onze cookieverklaring te lezen.

Beveiliging

Wij nemen beveiligingsmaatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Cameranu maakt o.a gebruik van firewalls en encryptie. Bovendien maakt Cameranu gebruik van een verbinding met een SSL EV certificaat. Dit houdt in dat je informatie versleuteld wordt verzonden zodat de gegevens niet onderschept kunnen worden.

Bewaartermijnen

De hierboven beschreven persoonsgegevens worden bewaard voor zolang als nodig om je bestellingen af te handelen, inclusief garantie. De gegevens worden vervolgens gewist, tenzij er een wettelijke plicht is die langer bewaren vereist (zoals de fiscale bewaarplicht van zeven jaar voor betaalgegevens).

Als je een account hebt geregistreerd worden je gegevens bewaard totdat je jouw toestemming intrekt. Daarnaast kun je ons te allen tijde vragen om jouw gegevens te verwijderen.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze webwinkel zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Telefoongesprekken

We nemen steekproefsgewijs binnenkomende telefoongesprekken op zodat we de kwaliteit van onze dienstverlening kunnen monitoren, en om echte gesprekken te kunnen inzetten voor interne trainingen van medewerkers van Cameranu. De gesprekken worden opgeslagen op een beveiligde omgeving, en zijn alleen toegankelijk voor geautoriseerde medewerkers. Gesprekken die niet gecontroleerd worden en die niet in een training worden ingezet worden na een week automatisch verwijderd. Mocht je niet willen dat het gesprek wordt opgenomen kun je dit aangeven bij de medewerker. Deze zal een melding maken, waarna gecontroleerd zal worden of het gesprek is opgenomen of niet. In het geval het gesprek is opgenomen zal het meteen worden verwijderd.

Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wij behouden ons het recht voor om wijzigingen aan te brengen in deze privacyverklaring. Het is aan te raden om deze privacyverklaring regelmatig door te lezen, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte bent.

Inzage en wijzigen van uw gegevens

Voor vragen over ons privacybeleid of vragen over inzage en wijzigingen in (of verwijdering van) je persoonsgegevens kun je te allen tijde contact met ons opnemen via onderstaande contactgegevens.

Je kunt ons ook een verzoek toesturen om je gegevens in te zien, te wijzigen of te verwijderen. Ook kun je een een gegevensexport opvragen van de gegevens die wij met jouw toestemming gebruiken of gemotiveerd aangeven dat je de verwerking van persoonsgegevens door ons wilt laten beperken.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om jezelf adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van de cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van je browser. Indien de gegevens niet kloppen, kun je ons verzoeken om de gegevens te wijzigen of te verwijderen.

Autoriteit Persoonsgegevens

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens tegen de verwerking van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens Cameranu B.V. Het spijk 8 8321 WT Urk info@cameranu.nl 0527 690 404

Safe shopping

Om te zorgen dat je tijdens je bezoek op onze site zo veilig mogelijk kunt shoppen, heeft Cameranu SSL-beveiliging in haar webshop ingebouwd. Met behulp van SSL worden de transactiegegevens versleuteld over internet verstuurd. De SSL-beveiliging vereist geen extra software. Je kunt een SSL-verbinding herkennen aan het "slotje" in de statusbalk van je browser.

Canvas Fingerprinting

Canvas Fingerprinting is een techniek die op onze website door reCaptcha V3 gebruikt wordt. reCaptcha V3 is een bot protectietool en wordt gebruikt om onderscheidt te maken tussen bots en personen. Deze bots worden geweerd van onze formulieren zodat er geen misbruik van gemaakt kan worden. Daarnaast hoeven we personen niet onnodig lastig te vallen met gedateerde captcha oplossingen (oplossen van puzzels) om een formulier te kunnen verzenden wat de gebruiksvriendelijkheid weer ten goede komt.

Cookies

Deze verklaring gaat over het plaatsen en uitlezen van cookies. Het is mogelijk dat wij de cookieverklaring aanpassen als nieuwe ontwikkelingen daarom vragen. Wij raden je dan ook aan om onze cookieverklaring regelmatig door te lezen.

Wanneer je onze website bezoekt, plaatsen we cookies op jouw apparaat. Cookies zijn kleine tekstbestanden die nodig zijn voor bepaalde functies van de website. Hierbij moet je denken aan het goed werken van het winkelmandje of het onthouden van je inloggegevens maar ook aan het tonen van advertenties.

Cookies accepteren

Voor het plaatsen en uitlezen van bepaalde cookies hoeven we je niet om te toestemming te vragen. Dit zijn de cookies die nodig zijn voor de functionaliteit van onze website en analytische cookies die nauwelijks invloed hebben op je privacy. Voor overige cookies vragen we om je toestemming. Je kunt je toestemming geven door onze cookiebanner te accepteren of door simpelweg verder te gaan op onze website.

Je kunt onze cookies ook weer verwijderen. Hieronder staat uitgelegd hoe je dit per browser doet:

In Chrome
In FireFox
In Internet Explorer
In Edge
In Safari of https://support.apple.com/nl-nl/guide/safari/sfri11471/mac

Soorten cookies

Cameranu plaatst drie verschillende soorten cookies, namelijk:

  • Functionele cookies
  • Analytische cookies
  • Marketing cookies

Functionele Cookies

Deze cookie zorgen ervoor dat de website goed werkt. Hierbij moet je denken aan inloggen, het onthouden van je informatie zodat je niet alles opnieuw hoeft in te vullen of de artikelen die je in je winkelmandje stopt.

Analytische Cookies

We gebruiken Analytische cookies om het websitegebruik te onderzoeken. Deze gegevens geven ons ondere andere inzicht in hoe vaak we worden bezocht en waar we onze webwinkel kunnen verbeteren.

Marketing Cookies

Met deze cookies kunnen wij je advertenties tonen die passen bij jouw interesses. Zodat je alleen ziet waar je ook echt belang bij hebt. Daarnaast kunnen we zien welke advertenties je al hebt gezien, zodat je bijvoorbeeld niet dezelfde banners te zien krijgt.

Net als alle andere webshops gebruikt ook Cameranu cookies om je bezoek zo plezierig mogelijk te maken. Een cookie is een tekstbestand dat door de website op je computer wordt geplaatst waarin informatie bijgehouden wordt. Deze informatie wordt elke keer als je een pagina bekijkt meegestuurd. Met deze informatie is de website meer afgestemd op jou als gebruiker. Sommige cookies zijn zelfs noodzakelijk voor het goed functioneren van de website.

Soorten cookies

Op Cameranu gebruiken we twee soorten cookies:

  1. Cookies van Cameranu zelf. Deze zijn nodig voor het correct functioneren van de website. Zonder deze cookies werkt de site minder goed of helemaal niet.
  2. Cookies van externe partijen. Deze zijn bedoeld om het gedrag van bezoekers op onze site te meten en vervolgens te kunnen voorzien van gerichte, relevante advertenties en informatie.

Overzicht cookies

Hieronder zie je een overzicht van de cookies die wij plaatsen

Functionele cookies

Cookie Leverancier Omschrijving Bewaartermijn
tracking Cameranu Slaat het niveau van toestemming op die de gebruiker heeft gegeven. Gebruikt om te bepalen welke cookies geplaatst mogen worden 1 jaar
showCookieNotification Cameranu Slaat op of de klant de cookiebanner heeft gesloten om te bepalen of de cookiebanner wel of niet getoond moet worden. 1 jaar
CNU_ID Cameranu Unieke bezoekers id. 6 maanden
PHPSESSID Cameranu Algemeen sessie-ID, om bijv. te onthouden wat er in het winkelmandje is opgeslagen. 1 week
CNU_EXP Cameranu In deze cookie worden de variaties van A/B testen opgeslagen waarin de gebruiker zicht bevindt. Zo zorgen we ervoor dat de ervaring op de website consistent is. A/B testen gebruiken we om nieuwe functionaliteiten te testen. 3 maanden
cf_clearance Cloudflare Cloudflare beschermt de website tegen DDOS aanvallen en ongewenst botverkeer. De cookie cf_clearance houdt bij of de gebruiker een challenge heeft voltooid zodat deze niet opnieuw getoond hoef te worden. 1 dag

Analytische cookies

Cookie Leverancier Omschrijving Bewaartermijn
CLID Clarity Identifeert de eerste keer wanneer Clarity de gebruiker ziet op de website. 1 dag
_clck Clarity Onthoudt de voorkeuren van gebruiker en een Clarity User Id. 1 dag
_clsk Clarity Zorgt ervoor dat dubbel gemeten pageviews ontdubbelt kunnen worden. 2 dagen
MUID Clarity Identifeert de eerste keer wanneer Clarity de gebruiker ziet op de website. 1 maand
ga# Google inc. Gebruikt om gegevens naar Google Analytics te verzenden over het apparaat en het gedrag van de bezoeker. Traceert de bezoeker op verschillende apparaten en marketingkanalen. 1 jaar

Marketing cookies

Cookie Leverancier Omschrijving Bewaartermijn
AEC Google inc. De AEC cookie wordt gebruikt om spam, fraude en misbruik te detecteren, om te voorkomen dat adverteerders ten onrechte kosten in rekening worden gebracht voor frauduleuze of anderszins ongeldige vertoningen of interacties met advertenties, en dat YouTube-creators in het YouTube-partnerprogramma eerlijk worden betaald. 6 maanden
YSC Google inc. Houdt bij of requests echt van de gebruiker zijn en voorkomt spam en fraude rondom advertisement, hangt sterk samen met de AEC cookie. 1 dag
ANID, IDE Google inc. De cookies ANID, IDE en id worden gebruikt om Google-advertenties te tonen op sites buiten Google. Mobiele advertentie-ID's, zoals de advertentie-ID van Android, worden voor een vergelijkbaar doel in mobiele apps gebruikt, afhankelijk van uw apparaatinstellingen. Als u gepersonaliseerde advertenties heeft aangezet, worden de cookies ANID en IDE gebruikt om de advertenties die u ziet te personaliseren 13 maanden
gcl# Google inc. Cookies die beginnen met gcl worden bijvoorbeeld voornamelijk gebruikt om adverteerders te helpen om vast te stellen hoe vaak gebruikers die op hun advertenties klikken, uiteindelijk een actie uitvoeren op hun site (zoals een aankoop doen). 3 maanden
PREF Google inc. YouTube gebruikt de cookie PREF om informatie op te slaan, zoals je gewenste pagina-instellingen en afspeelvoorkeuren waaronder expliciete voorkeuren voor automatisch afspelen, contentshuffle en spelerformaat. 8 maanden
__Secure-ENID, VISITOR_INFO_LIVE Google inc. Deze cookies worden gebruikt om uw voorkeuren en andere informatie te onthouden, zoals uw voorkeurstaal, hoeveel zoekresultaten u per pagina wilt zien (bijvoorbeeld 10 of 20) en of u SafeSearch van Google wilt aanzetten. De cookie NID verloopt 6 maanden nadat deze voor het laatst door een gebruiker is gebruikt. De cookie _Secure-ENID blijft 13 maanden actief. Cookies met de naam VISITOR_INFO1_LIVE en __Secure-YEC hebben eenzelfde doel voor YouTube, en worden ook gebruikt om problemen met de service op te sporen en te verhelpen. 13 maanden en 6 maanden
VISTOR_PRIVACY_METADATA Google inc. Deze cookie slaat het huidige toestemmingsniveau op voor Youtube van het huidige websitedomein. 6 maanden
_fbp Google inc. Gebruikt door Facebook om interactie met producten op de website op te slaan om hier gericht op te kunnen adverteren. 3 maanden
MUID Microsoft Bing Identificeert unieke browsers die de website bezoeken. Gebruikt voor advertentie maar ook analystische doeleinden 1 maand
MSPTC Microsoft Bing Identificeert unieke browsers die de website bezoeken. Gebruikt voor advertentie maar ook analystische doeleinden 1 dag
_uetsid Microsoft Bing Verzamelt data van bezoeken over meerdere websites om zo advertenties meer relevant te maken. Daarnaast wordt voorkomen dat ene gebruiker continu dezelfde advertenties blijft zien. 1 maand
_uetvid Microsoft Bing Verzamelt data van bezoeken over meerdere websites om zo advertenties meer relevant te maken. Daarnaast wordt voorkomen dat ene gebruiker continu dezelfde advertenties blijft zien. 1 jaar
sqzl_vw Spotler Activate Deze cookie wordt gebruikt door Cameranu in verband met het testen van meerdere variaties. Dit is een tool die wordt gebruikt om inhoud op de website te combineren of te wijzigen. Hierdoor kan de website de beste versie van de site vinden. 1 jaar
sqzl_session_id Spotler Activate Verzamelt gegevens over bezoekers. Deze informatie wordt gebruikt om bezoekers in segmenten op te delen, waardoor website-advertenties efficiënter worden. 1 dag
sqzllocal Spotler Activate Verzamelt gegevens met betrekking tot de bezoeken van de gebruiker aan de website, zoals het aantal bezoeken, de gemiddelde tijd die op de website is doorgebracht en welke pagina's zijn geladen, met het doel om gerichte advertenties weer te geven. 1 jaar
sqzl_disablepersonalization Spotler Activate Deze cookie zorgt ervoor dat weggeklikte personalisaties niet opnieuwe getoond worden. 1 dag
cto_bundle Criteo Gebruikt om de bezoeker relevante inhoud en advertenties te presenteren - De service wordt geleverd door advertentieshubs van derden, waardoor realtime bieden voor adverteerders wordt vergemakkelijkt. 1 jaar
uid Criteo Verzamelt gegevens met betrekking tot de bezoeken van de gebruiker aan de website, zoals het aantal bezoeken, de gemiddelde tijd die op de website is doorgebracht en welke pagina's zijn geladen, met het doel om gerichte advertenties weer te geven. 1 jaar
receive-cookie-deprecation Criteo Technische cookie om Google Chrome's instellingen rondom cookieless testing te kunnen raadplegen. 1 jaar

Cookies van derden

Via onze website worden ook cookies van derden geplaatst. Dit worden ook wel ‘third party cookies’ genoemd. Wil je deze cookies liever niet? Volg dan de instructies van deze partijen om de cookies te verwijderen. De cookie- en privacy verklaringen van deze partijen kunnen veranderen. Cameranu heeft hier geen invloed op. Ook zijn wij niet aansprakelijk voor schade die wordt veroorzaakt door het handelen of nalaten van derde partijen. Hieronder vind je de privacyverklaringen van deze partijen.

Criteo

Facebook

Google inc.

Wil je weten welke gegevens we van je verwerken, voor welke doeleinden met welke grondslag, hoe lang we deze gegevens bewaren, hoe we je gegevens beschermen en wat jouw rechten zijn? Lees dan onze privacyverklaring.