Uitleg afkortingen van Zeiss objectieven

Namen van objectieven kunnen behoorlijk lang worden door alle afkortingen die erin voorkomen. Vooral als je net begint met fotograferen ziet je door de bomen het bos niet meer met al deze lettercombinaties. Omdat wij het bij Cameranu belangrijk vinden om jou van informatie te voorzien om de juiste keuze te kunnen maken, hebben we hier een zo volledig mogelijk overzicht geplaatst van de afkortingen die je op onze website vindt in de namen van Zeiss objectieven.

Wat betekent CP.2?

De afkorting CP.2 staat voor Compact Prime 2. Dit betekent dat de objectieven compact zijn, een vast brandpunt hebben en dat de functionaliteit verbeterd is.

Wat betekent ZE?

De afkorting ZE staat voor Zeiss EF. Dit betekent dat het objectief geschikt is voor de Canon EF mount en beschikt over de elektronische contacten om informatie met betrekking tot scherpstellen en diafragma door te kunnen geven aan een Canon camera.

Wat betekent ZF.2?

De afkorting ZE staat voor Zeiss F mount. Dit betekent dat het objectief geschikt is voor de Nikon F mount en vergelijkbaar is met een Nikon AF-S objectief.

Wat betekent ZM?

De afkorting ZM staat voor Zeiss M mount. Dit betekent dat het objectief geschikt is voor de Leica M mount camera's.