Uitleg afkortingen van Olympus objectieven

Namen van objectieven kunnen behoorlijk lang worden door alle afkortingen die erin voorkomen. Vooral als je net begint met fotograferen ziet je door de bomen het bos niet meer met al deze lettercombinaties. Omdat wij het bij Cameranu belangrijk vinden om jou van informatie te voorzien om de juiste keuze te kunnen maken, hebben we hier een zo volledig mogelijk overzicht geplaatst van de afkortingen die je op onze website vindt in de namen van Olympus objectieven.

Wat betekent ED?

De afkorting ED staat voor Extra-low Dispersion. Dit betekent dat het objectief is uitgerust met speciale glaselementen die zorgen voor correctie van chromatische aberratie.

Wat betekent EZ?

De afkorting EZ staat voor Electromagnetic Zoom. Dit betekent dat het objectief is uitgerust met een elektromagnetisch zoom-mechanisme zodat u de lens niet met de hand hoeft te draaien om in en uit te zoomen. Bovendien gebeurt dit bijna geruisloos.

Wat betekent SWD?

De afkorting SWD staat voor Supersonic Wave Drive. Dit betekent dat het objectief is uitgerust met een supersonische autofocusmotor die zorgt voor superstil en razendsnel scherpstellen.