Uitleg afkortingen van Panasonic objectieven

Namen van objectieven kunnen behoorlijk lang worden door alle afkortingen die erin voorkomen. Vooral als je net begint met fotograferen ziet je door de bomen het bos niet meer met al deze lettercombinaties. Omdat wij het bij Cameranu belangrijk vinden om jou van informatie te voorzien om de juiste keuze te kunnen maken, hebben we hier een zo volledig mogelijk overzicht geplaatst van de afkortingen die je op onze website vindt in de namen van Panasonic objectieven.

Wat betekent ASPH?

De afkorting ASPH staat voor Aspherical. Dit betekent dat het objectief is voorzien van een asferisch lenselement wat sferische aberraties helpt te voorkomen. Bovendien kan een asferisch lenselement vaak een complex geheel van meerdere lenselementen vervangen waardoor het objectief korter is.

Wat betekent DG?

De afkorting DG staat voor Digital Grade. Dit betekent dat het objectief is voorzien van coatings die het zowel geschikt maken voor spiegelreflexcamera's met fullframe beeldsensoren als met APS-C sensoren.

Wat betekent OIS?

De afkorting OIS staat voor Optical Image Stabilisation. Dit betekent dat het objectief is uitgerust met optische beeldstabilisatie waardoor bewegingsonscherpte en trillingen worden gecompenseerd. Zo kunt u gemakkelijker uit de hand fotograferen of filmen.

Wat betekent PZ?

De afkorting PZ staat voor Power Zoom. Dit betekent dat het objectief is uitgerust met een motor die elektronisch in- en uitzoomen met behulp van een knop mogelijk maakt. Dit zorgt voor vloeiende beelden tijdens het filmen.