Uitleg afkortingen van Samyang objectieven

Namen van objectieven kunnen behoorlijk lang worden door alle afkortingen die erin voorkomen. Vooral als je net begint met fotograferen ziet je door de bomen het bos niet meer met al deze lettercombinaties. Omdat wij het bij Cameranu belangrijk vinden om jou van informatie te voorzien om de juiste keuze te kunnen maken, hebben we hier een zo volledig mogelijk overzicht geplaatst van de afkortingen die je op onze website vindt in de namen van Samyang objectieven.

Wat betekent AE?

De afkorting AE staat voor Auto Exposure. Dit betekent dat de belichting automatisch kan worden bepaald. Dit gebeurt door een ingebouwde chip die afstand en diafragma-informatie doorgeeft aan de body.

Wat betekent AS?

De afkorting AS staat voor Aspherical. Dit betekent dat in het objectief een of meerdere asferische lenselementen zijn ingebouwd. Deze helpen sferische aberraties te voorkomen. Bovendien kan een asferisch lenselement vaak een complex geheel van meerdere lenselementen vervangen waardoor het objectief korter is.

Wat betekent CS?

De afkorting CS staat voor crop-sensor en geeft daarmee aan dat het objectief geoptimaliseerd is voor camera's met een APS-C beeldsensor.

Wat betekent ED?

De afkorting ED staat voor Extra-low Dispersion. Dit betekent dat het objectief is uitgerust met speciale glaselementen die zorgen voor correctie van chromatische aberratie.

Wat betekent IF?

De afkorting IF staat voor Internal Focusing. Dit betekent dat bij het scherpstellen de binnenste lensgroep beweegt zodat de fysieke lengte van het objectief niet verandert.

Wat betekent MC?

De afkorting MC staat voor Multi Coating. Dit betekent dat er bij dit objectief gebruikgemaakt is van een meerlaagse coating om reflecties te verminderen.

Wat betekent NCS?

De afkorting NCS staat voor Nano Coating System. Dit betekent dat er bij dit objectief gebruikgemaakt is van een nano-crystal anti-reflectie coating om reflecties te verminderen en het contrast te verbeteren.

Wat betekent UMC?

De afkorting UMC staat voor Ultra Multi Coating. Dit betekent dat er bij dit objectief gebruikgemaakt is van een meerlaagse coating om reflecties te verminderen. UMC is de verbeterde versie van MC.