Uitleg afkortingen van Sigma objectieven

Namen van objectieven kunnen behoorlijk lang worden door alle afkortingen die erin voorkomen. Vooral als je net begint met fotograferen ziet je door de bomen het bos niet meer met al deze lettercombinaties. Omdat wij het bij CameraNU.nl belangrijk vinden om jou van informatie te voorzien om de juiste keuze te kunnen maken, hebben we hier een zo volledig mogelijk overzicht geplaatst van de afkortingen die je op onze website vindt in de namen van Sigma objectieven.

Wat betekent APO?

De afkorting APO staat voor Advanced Performance Optics. Dit betekent dat het objectief is uitgerust met extralage-dispersie lenselementen, soms ook Apochromatische lenselementen genoemd. Hierdoor wordt chromatische aberratie verminderd.

Wat betekent DC?

De afkorting DC staat voor Digital Calculated of Digital Compact. Dit betekent dat het objectief is ontworpen voor spiegelreflexcamera's met APS-C beeldsensoren.

Wat betekent DG?

De afkorting DG staat voor Digital Grade. Dit betekent dat het objectief is voorzien van coatings die het zowel geschikt maken voor spiegelreflexcamera's met fullframe beeldsensoren als met APS-C sensoren.

Wat betekent EX?

De afkorting EX staat voor Excellence of Extra quality. Dit betekent dat het objectief in kwestie een uitstekend objectief is uit de meest hoogwaardige serie van Sigma.

Wat betekent HSM?

De afkorting HSM staat voor Hyper Sonic Motor. Dit betekent dat het objectief is uitgerust met een autofocusmotor die ultrasone geluidsgolven – onhoorbaar dus – gebruikt waardoor de scherpstelling razendsnel, fluisterstil en zeer nauwkeurig is.

Wat betekent OS?

De afkorting OS staat voor Optical Stabiliser. Dit betekent dat er beeldstabilisatie in het objectief is ingebouwd waardoor bewegingsonscherpte en trillingen worden gecompenseerd. Zo kunt u gemakkelijker uit de hand fotograferen of filmen.