Uitleg afkortingen van Tokina objectieven

Namen van objectieven kunnen behoorlijk lang worden door alle afkortingen die erin voorkomen. Vooral als je net begint met fotograferen ziet je door de bomen het bos niet meer met al deze lettercombinaties. Omdat wij het bij Cameranu belangrijk vinden om jou van informatie te voorzien om de juiste keuze te kunnen maken, hebben we hier een zo volledig mogelijk overzicht geplaatst van de afkortingen die je op onze website vindt in de namen van Tokina objectieven.

Wat betekent AF?

De afkorting AF staat voor Auto Focus oftewel automatische scherpstelling en geeft aan dat het objectief over deze functionaliteit beschikt.

Wat betekent AT-X?

De afkorting AT-X staat voor Advanced Technology Extra. Dit betekent dat het objectief beschikt over bijzondere glassoorten.

Wat betekent DX?

De afkorting DX staat voor Digital eXpanded en geeft aan dat het objectief is ontworpen voor camera's met een APS-C sensor. Bij gebruik op een fullframe camera kan er vignettering optreden. Door het geavanceerde ontwerp is het mogelijk om het objectief compact te houden.

Wat betekent FX?

De afkorting FX staat voor Fullframe eXpanded. Dit betekent dat het objectief is geoptimaliseerd voor spiegelreflexcamera's met fullframe beeldsensoren, maar ook gebruikt kan worden op camera's met APS-C sensoren.

Wat betekent MF?

De afkorting MF staat voor Manual Focus. Dit betekent dat dit objectief alleen over handmatige scherpstelling beschikt.

Wat betekent NH?

De afkorting NH staat voor No Hood. Dit betekent dat dit objectief niet is uitgerust met een geïntegreerde zonnekap waardoor een wijder beeld mogelijk is.

Wat betekent VCM-S?

De afkorting VCM-S staat voor Vibration Correction Module Silent. Dit betekent dat het objectief is uitgerust met zowel beeldstabilisatie als een ultrasone autofocusmotor. Door de ingebouwde beeldstabilisatie worden bewegingsonscherpte en trillingen gecompenseerd. Zo kunt u gemakkelijker uit de hand fotograferen of filmen. De ultrasone scherpstelmotor zorgt voor een geruisloze en supersnelle scherpstelling.

Wat betekent FA?

FA staat voor Focus Clutch Mechanism en is een systeem waarmee je snel schakelt tussen autofocus en handmatig scherpstellen.

Wat betekent SD?

SD betekent Super Low Dispersion. SD glaselementen worden gebruikt om chromatische aberratie te verminderen.