Vlog camera's

Een vlog camera heeft een kantelbaar scherm en een microfoon-aansluiting. Hiermee maak je eenvoudig een mooie vlog met goed geluid. Gebruik de filters om je keuze makkelijker te maken.

Bekijk vlogcamera's van

96 Resultaten

Service

3 Jaar gratis sensorcleaning

Fujifilm GFX 100 II Fujifilm GFX 100 II
Geen reviews
  • Type: Middenformaat
  • Resolutie: 102 megapixel
  • Beeldstabilisatie: Ja
Fujifilm X-H2S Fujifilm X-H2S
1 review
  • Type: APS-C
  • Resolutie: 26.16 megapixel
  • Beeldstabilisatie: Ja
Je hebt 12 van de 96 producten gezien

Interessant voor jou

Wat heb je nodig om te vloggen?
Advies
Wat heb je nodig om te vloggen?
Lees meer
Top 10 vlogcamera's
Advies
Top 10 vlogcamera's
Lees meer

Een vlog camera kopen?

De meeste vloggers maken gebruik van een hoog segment compact camera als vlog camera. Daarnaast wordt ook een goede videocamera gebruikt. Bij een vlog camera is het belangrijk dat het scherm 180° gedraaid kan worden. Zo kan je controleren of je zelf wel goed in het beeld staat. Het gewicht is ook een belangrijke factor, je moet bij het vloggen wel eens langere tijd met gestrekte arm kunnen filmen. Dan is het wel fijn als je vlogcamera niet te veel weegt.

Een vlog camera met een 180° draaibaar scherm

Tijdens het opnemen van je vlog wil je natuurlijk kunnen zien of je zelf wel in het beeld staat. Hiervoor is een 180° draaibaar scherm op de vlog camera onmisbaar. Er zijn veel camera’s die beschikken over een kantelbaar scherm, maar deze kunnen niet allemaal naar boven geklapt worden. Een vlog camera onderscheidt zich door een draaibaar scherm. Dit biedt je dus meer gemak tijdens het vloggen.

Het gewicht van een vlog camera

Het gewicht van een vlog camera is minstens zo belangrijk als het kantelbare scherm. Wanneer je een vlog maakt ben je vaak niet in 5 minuten klaar, terwijl je wel vaak met gestrekte arm jezelf aan het filmen bent. Dit kan erg zwaar worden wanneer je een zware vlog camera hebt. Let daarom goed op het gewicht van de vlog camera. Het gewicht van de camera is terug te vinden in de specificatielijst van de camera. Hou hier rekening mee bij de keuze van je nieuwe vlog camera!

Stabiele vlog beelden

Bij het vloggen leg je allerlei dingen vast die je aan doen bent. Ga je nou actieve dingen doen als rennen, springen, lopen of fietsen dan is er een grote kans dat de vlog camera niet heel stabiel is. Hoe goed de beeldstabilisatie van je camera ook is, niet alle bewegingen kunnen worden voorkomen. Kijk daarom voor een stabilizer. Deze zorgt ervoor dat al jouw beelden die je maakt met een vlog camera super stabiel zijn en daardoor fijner om te kijken zijn voor je publiek.

Een externe microfoon voor je vlog camera

Het is natuurlijk mogelijk om de ingebouwde microfoon van je vlog camera te gebruiken voor het maken van je vlog. Maar je kunt ook gebruik maken van een externe microfoon. Een externe microfoon op je vlog camera heeft als voordeel dat de kwaliteit van het geluid enorm omhoog gaat. Dit zorgt ervoor dat het fijner is om naar te luisteren voor de kijkers. Ook is het met een externe microfoon mogelijk om bijvoorbeeld het geluid van de wind uit te sluiten met een windjammer. Bij Cameranu vind je alle soorten externe microfoons, van dasspeld- tot professionele studio microfoon. Kijk wel eerst goed of je vlogcamera wel beschikt over de mogelijkheid om een externe microfoon aan te sluiten. Dit kan gemakkelijk via het filter links op de pagina!

Een extra accu voor je vlog camera

Niets is zo vervelend als een lege accu, zeker als je onderweg bent met je vlog camera. Juist omdat je vlogt, dus videobeelden schiet terwijl je onderweg bent, wordt het vermogen van je accu snel opgebruikt. Dit in tegenstelling tot fotografie, dan gaat een acculading veel langer mee. Daarom adviseren wij je voor de zekerheid een extra accu bij je vlogcamera aan te schaffen. Zo voorkom je de vervelende situatie waarin de accu van je vlog camera leeg is terwijl je nog niet klaar bent met het filmen.

Extra verlichting bij je vlog camera

Overdag je vlog schieten is voor vlog camera’s geen enkel probleem. In de schemering en in het donker heb je qua belichting grotere uitdagingen voor de boeg. Je kunt natuurlijk de ISO-instelling verhogen op je vlog camera, maar dit heeft altijd een minder goede beeldkwaliteit tot gevolg. Vlog je geregeld in minder goede lichtomstandigheden? Ga dan voor een extra videolamp. Zo kan je de ISO-waarde lager houden wat de beeldkwaliteit weer ten goede komt. Bekijk hier de verlichting die je kunt gebruiken.

Extra geheugenkaartjes voor je vlog camera’s

Ook hier kun je slim mee omgaan. Omdat je filmt, vliegt je beschikbare opslagcapaciteit er in groot tempo doorheen. Je kunt er dan voor kiezen een extra groot geheugenkaartje te kopen. Maar wat je beter kunt doen is een drie- of viertal geheugenkaartjes te kopen met minder grote capaciteit. Als er dan onverhoopt eentje stukgaat heb je op je andere kaartjes in ieder geval nog beeld om er alsnog een vlog van te kunnen maken.

Een statief voor je vlogcamera

Vloggen doe je het liefst vanuit de hand, dat ziet er flitsend uit en trekt je kijkers mee met jouw actie. Maar soms zit je gewoon een tijdje ergens, je interviewt misschien iemand voor wat langere tijd of je wilt een time-lapse schieten. Dan is een goed statief onmisbaar. Vanaf een statief kan je voor langere tijd een stabiel beeld maken met je vlog camera zonder dat hier trillingen of kleine veranderingen in voorkomen. Zo schiet je altijd de beste beelden met je vlog camera. We hebben ze allemaal…, van behendig tafelstatiefje tot uit de kluiten gewassen professionele videostatieven!