Productinformatie

Content in the box

- BP-61 li-ion accu
- BC-61 lader
- Handleiding
- Afkomstig van Sigma Nederland
- Twee jaar garantie

Sigma sd Quattro H systeemcamera Body

De Sigma sd Quattro H is een systeemcamera met een Foveon X3 Quattro beeldsensor met een ongelooflijke resolutie van 45 megapixel vergelijkbaar met een 51 megapixel beeldsensor van APS-H formaat. Het bijzondere ontwerp met een magnesium body is verder uitgerust met twee True III beeldprocessoren voor een snelle beeldverwerking en maakt het mogelijk om burstopnames met tien beelden per seconde in RAW te maken. Daarnaast kunt u dankzij Focus peaking, de fasedetectie-autofocus en contrast-autofocus eenvoudig scherpstellen op uw onderwerp. De Sigma sd Quattro H is dan ook de ideale camera voor het maken van zeer hoge kwaliteit en hoge resolutie foto's.

Foveon X3 Quattro direct image sensor
De Foveon X3 in de Sigma sd Quattro H is een speciale APS-H formaat beeldsensor die uit drie lagen bestaat waarmee uw foto's met nog meer detail en natuurgetrouwe kleuren worden vastgelegd. Elke laag correspondeert met een andere RGB-kleur. Door deze speciale opbouw is er geen low-pass filter nodig wat de scherpte van het beeld ten goede komt. De Foveon X3 Quattro direct image sensor is dan ook in staat om het beeld en de kleurinformatie zeer nauwkeurig vast te leggen. De unieke structuur maakt het bovendien mogelijk om data nog sneller weg te schrijven. 

Haarscherpe en dynamische foto's
Met de Super-Fine Detail belichtingsmodus wordt de Foveon sensor ten volle benut. Met een druk op de knop wordt een opname met zeven verschillende belichtingen gemaakt en als RAW-data in het X3I-bestandsformaat opgeslagen. Door deze data in te laden in Sigma's Photo Pro software verkrijgt u ruisarme foto's met een zeer groot dynamisch bereik. De X3I-bestanden kunt u ook weer opslaan als normale X3F-bestanden. Het effect van de Super-Fine Detail modus komt vooral tot uiting bij studiofotografie. Als u geen nabewerking wilt doen op uw foto's kunt u de foto's opslaan als opslagvriendelijke JPEG's. Voor scherpstellen maakt de camera gebruik van focus peaking, fasedetectie-autofocus of contrastdetectie-autofocus. Met focus peaking wordt een witte, zwarte, rode of gele lijn om het onderwerp weergegeven als deze in focus is. Fasedetectie-autofocus is vooral handig bij snel-bewegende onderwerpen terwijl fasedetectie-autofocus een grotere nauwkeurigheid heeft. Door deze twee technieken te combineren, wordt een zeer nauwkeurige maar ook zeer snelle scherpstelling verkregen.

Robuuste body en intuïtieve bediening
De Sigma sd Quattro H systeemcamera heeft een body gemaakt van magnesium en is voorzien van de diverse O-ring afdichtingen waardoor deze stof- en spatwaterdicht is. Ideaal voor werken onder moeilijk omstandigheden. Het drie inch grote LCD-display en de elektronische zoeken maken het bepalen van de compositie eenvoudig in elke situatie. Veel van de functies die weergegeven worden op het display zijn ook te zien in de elektronische zoeker, zoals instellingen, rasterlijnen, zoom, focus peaking en meer. Dankzij de intuïtieve gebruikersinterface is de bediening van de sd Quattro H zeer eenvoudig. Zo beschikt de camera over een Quick Set knop waarmee u de meest gebruikte functies zoals aspect-ratio, ISO, witbalans en kleurmodus snel kunt benaderen. Met de draaischijven op de voor- en achterkant kunt u de instellingen snel aanpassen. Bovendien kunt u de functies en volgorde van de functies in het Quick Set menu gemakkelijk aanpassen. De Lock schakelaar voorkomt het per ongeluk indrukken van knoppen zodat u zich volledig op het onderwerp kunt richten.

Kenmerken van de Sigma sd Quattro H

- 45 megapixel Foveon X3 APS-H formaat beeldsensor
- Elektronische zoeker met 2.360.000 pixels
- 3 inch LCD display met 1.620.000 pixels
- Continu-opnames met tien beelden per seconde
- Quick Set menu voor snelle toegang tot veelgebruikte functies
- 14-bit RAW
- Intuïtieve gebruikersinterface
- Robuuste en stof- en spatwaterdichte magnesium body

Content in the box

- BP-61 li-ion accu
- BC-61 lader
- Handleiding
- Afkomstig van Sigma Nederland
- Twee jaar garantie

Specifications

Algemene info
Merk
Sigma
Productlijn
Sigma sd
Specifieke model
sd Quattro H
Type camera
Systeemcamera
Camera
Processor
TRUE III
Beeldstabilisatie
Nee
Panoramafunctie
Nee
Autofocus
Ja
Lensmount
Sigma SA
RAW
Ja
Bestandsformaat
JPG, RAW
Maximale beelden per seconde
3.8
Inclusief objectief
Nee
Sensor
Type
APS-H
Formaat
26.6 x 17.9mm
Cropfactor
1.3x
Autofocuspunten
9
Resolutie
45 megapixel
Maximale resolutie
6200 x 4152 pixels
Sensorreiniging
Nee
Standaard ISO bereik
Auto ISO, 100-6400
ISO uitbreidbaar tot
6400
Belichting
Belichtingsmeting
Evaluatieve meting, Spotmeting, Gemiddelde meting met nadruk op het midden
Belichtingscompensatie
+/-5 EV in stappen van 1/3 EV
Kortste sluitertijd
1/4000s
Langste sluitertijd
30s
Display
Formaat
3.0"
Aantal pixels
1.620.000 pixels
Type display
Vast
Touchscreen
Nee
Viewfinder
Zoeker/Viewfinder
Ja
Soort
Elektronisch
Beeldveld
100%
Vergroting
1.09x
Dioptrisch correctiebereik
-4 tot +2
Flitser
Interne flitser
Nee
X-sync snelheid
1/180s
Video
Videofunctie
Nee
Aansluitingen
HDMI
Ja
Type HDMI
Mini, type C
USB
Ja
A/V
Nee
Draadloze opties
Wifi
Nee
Bluetooth
Nee
NFC
Nee
GPS
Nee
Fysieke eigenschappen
Breedte
147mm
Diepte
90.8mm
Hoogte
95.1mm
Gewicht
625gr
Kleur
Zwart
Spatwaterdicht
Ja
Schokbestendig
Nee
Stofdicht
Ja
Minimale gebruikstemperatuur
0°C
Maximale gebruikstemperatuur
40°C
Fabrieksgarantie
2 jaar
Accu
Type
BP-61

Accessories

Recently visited articles